Има ли няква сигнализация при прегряване на двигателя?
-
- Автомобил: Vw Vento
- Двигател: 1.8 ABS 1992
Има ли няква сигнализация при прегряване на двигателя?
Има ли няква сигнализация при прегряване на двигателя? Питам защото вчера почти ми прегря автомобила /след като бях забравил да сложа капачката на казанчето и изхвърли малко вода/. На термометъра показваше около 110 градуса а на таблото нито светна лампата нито нищо. На някой случвало ли му се е подобно нещо. Мерси.
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил: Vw Vento
- Двигател: 1.8 ABS 1992
Незнам то при мен аз съм си виновен щото забравих да сложа капачката на казанчето и като си загря колата поизхвърли малко вода. Най - вероятно остана вода само в малкия кръг. По някое време спря и да се включва перката на вентилатора /явно имаше въздух в радиатора/. И незнам ся кво да правя. Маслото е добре /не е смесило водата с маслото/. Интересното е че и газовата си работеше /отиваше вода до изпарителя/, значи имаше вода в малкия кръг. А и останових че не върти водата през големия кръг /тъй като явно имаше въздух там/. И аз така си наливам вода - тя си излиза пак. Ужас. Малко паника имаше. Та мисълта ми е като не ми е светнала никва лампа, прегряла ли ми е колата. Незнам кво да правя.
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Споко баце, на мен преди окло месец ми се скапа радиатора на парното насред магистралата, изхвърли водата и на няколко пъти температурата достига до 110 градуса, но да чукна на дърво нямаше проблеми ->сипвам си водица и карам, като загрее и изхвърли пак сипвам , пак карам малко и така.
Напълни системата, остави колата да поработи доакто загрее и се включи перката, след това ако има въздух би трябвало да се обезвъздуши сама. Погледни пак нивото на водата и ако е необходимо пак долей. После провери пак при студен двигател.
Карай смело, доколкото съм чувал с този двигател няма да имаш грижи...
Напълни системата, остави колата да поработи доакто загрее и се включи перката, след това ако има въздух би трябвало да се обезвъздуши сама. Погледни пак нивото на водата и ако е необходимо пак долей. После провери пак при студен двигател.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”