аксиален лагер на Г3 1.9тд
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
аксиален лагер на Г3 1.9тд
здравеите. наскоро си купих г3 с проблемно тракане и ми казаха че е аксиален лагер. голфа е 3ка 1.9тд. искам да си го сменя сам че нямам парички за маистори. искам да питам дали някои може да ми каже точно стъпките за смяна защото на голф не съм сменявал а само на опели и си нямам на идея от каде да го почна о как точно. моля ако някои знае реда за разглобяването кое след кое и как и му се занимава моля да сподели опита си
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Re: аксиален лагер на Г3 1.9тд
Обясни кога трака,при натиснат съединител или не.При моя голф който е същия мотор трака когато е ненатиснат.Когато натисна още един път спира.Явно се намества нещо.Наместването вече е 100000км
Така го карам.До колкото знам аксеала не трака а вие.

-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз каpах така голфчето ми тройчица 1.4
карай и като събереш пари си го смени, не е болка за умиране
така го продадох но на дизела го смених ,че смених съединител

- vladobo
- Двигател:
трака само на скорост преди когато върна газта а сега почна и като подам, когато натисна съеденителя спира и при изкл също. не са карета защото честотата на тракане се променя само от оборотите на двигателя а не от оборотите на колелетата и предавката няма значение, трака на всички и когато е наклонена на дясно самата кола. а за виенето съм съгласен но ако се е скапал самия лагер но ми казаха колеги че тук проблема е 4е е на някакви щипки и се откачвал а не е разбит и спирането на това тракане (понякога за 3-4 дни) е защото се намествал сам. незнам колко е вярно това но искам да го оправя за6ото е изнервящо и затова исках ако някои знае точно как да почна и какъв е реда по разглобяването и сглобяването да опише с подробности( карета , полуоски, болтове кои каде от каде и как точно става
- GTI_16VT
- Автомобил: 1997 Golf mk3 20 Jahre
- Двигател: 300+ whp TDI
Само да ви светна че тая скоостна кутия няма аксиален лагер щото е с обратен съединител.Най-вероятно ви тракат кутиите,както и моита щото и аз имам такъв проблем 

- vladobo
- Двигател:
ами има аксиален лагер и да съединителя е обратен а лагера е не както всички други а нещо като пул и струва 15лв и е точно това дето трака и днес го видях в един каталог в един магазин за авточасти. така че не е кутията а е това подобие на лагер, но като я разглобя (още незнам как)ще споделя тук дали е това ре6ението на тъпото тракане
GTI_16VT написа:Само да ви светна че тая скоостна кутия няма аксиален лагер щото е с обратен съединител.Най-вероятно ви тракат кутиите,както и моита щото и аз имам такъв проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
има аксиален лагер които е отзад на кутията..и при мен на свободна или на скорост тракаше и виеше и го смених струва 20лв от ауто+.. а за смяната се сваля отзад на скоросната кутия има един капак където е и емблемата на VW и е с 4-5-6 болта някъде и се развиват и там се намира лагера които е една пластмасова кутиика и се сменя за 30мин..
- vladobo
- Двигател:
tarikat89 написа:има аксиален лагер които е отзад на кутията..и при мен на свободна или на скорост тракаше и виеше и го смених струва 20лв от ауто+.. а за смяната се сваля отзад на скоросната кутия има един капак където е и емблемата на VW и е с 4-5-6 болта някъде и се развиват и там се намира лагера които е една пластмасова кутиика и се сменя за 30мин..

-
- Автомобил:
- Двигател:
vladobo написа:tarikat89 написа:има аксиален лагер които е отзад на кутията..и при мен на свободна или на скорост тракаше и виеше и го смених струва 20лв от ауто+.. а за смяната се сваля отзад на скоросната кутия има един капак където е и емблемата на VW и е с 4-5-6 болта някъде и се развиват и там се намира лагера които е една пластмасова кутиика и се сменя за 30мин..
а аз мислех (по чужди съвети)че трябва да сваля кутията или поне да я отцепя от двигателя
няма такова нещо на 1.9тд ААЗ мотора по спомен беше сваля се само лапата на тампона на скоростите..и се развива капака отзад навдигаш или се пускаха скоростите иначе не можеше да излезе капака..но в никъв случаи не развиваш и отцепваш кутията от двигателя..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, има ли някакво развитие по смяната на лагера и какви пари ти е излезнало. Напиши за да знаем какви са процедурите. Благодаря 

- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
И аз имах такова виене и тракане.Смених лагерчето,което се сменя по следния начин:1-вдигаш на крик и сваляш предна лява гума.2-ще видиш капачката на скоростите откъм тебе,тя е с емблемата на VW.Тя не е на резба,а само се издърпва.3-откачаш жилото на съединителя,като преди това го закопчаваш.4-издърпваш вилката към радиатора,за да освободи място да се издърпа лагерчето.Това е и после правиш същата процедура по обратен ред.И после мен ме очакваше голяма изненада,защото се оказа не лагерче,а скоростната ми кутия 

- vladobo
- Двигател:
blagi1972 написа:И аз имах такова виене и тракане.Смених лагерчето,което се сменя по следния начин:1-вдигаш на крик и сваляш предна лява гума.2-ще видиш капачката на скоростите откъм тебе,тя е с емблемата на VW.Тя не е на резба,а само се издърпва.3-откачаш жилото на съединителя,като преди това го закопчаваш.4-издърпваш вилката към радиатора,за да освободи място да се издърпа лагерчето.Това е и после правиш същата процедура по обратен ред.И после мен ме очакваше голяма изненада,защото се оказа не лагерче,а скоростната ми кутия
Точно така се прави както е описал колегата , само че аз не свалих гумата, а лагерчето е 15лв . само да добавя че трябва предварително да си вземете масло за скоростната кутия а не като мен след като изтече да се чудите от къде да търсите като немойе да отидете с колата

Върни се в “Дизелови агрегати”