проблем със съединител
- pepi74
- Автомобил: Мултиван Т-4
- Двигател: ACV - 2000 година
проблем със съединител
здравейте и аз като вас харесвам тези машинки и най после се сдобих с мултиван алстар 2.5 тдии 1997г.това ми е третия бус и имам проблем със съединителя има чукане и като натиснеш педала спира някой ако е имал подобен проблем да пише какво и колко ми е излязал ремонта БЛАГОДАРЯ ВИ 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със съединител
Колега аз го чувам като лопане.Явно това е проблем на тия машини.Питах мои колеги и ми казаха карай ...да не ти пука.Да ама ме дрази и ме е страх от това лопане.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Това лопане колега се оправя с 900лв за нов демферен маховик.Ако не ти тресе като потегляш, караи и не му обръщаи внимание.И при мен за сега се чува от време на време.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Това което ви лопа колеги, се нарича демпферен или двумасов маховик. Има го и на 1,9 ТД - 1,9ТДИ моторите, има го и на 2,5 ТДИ. Преди време някой питаше дали не става от бензиновия 2,5 класически маховик - да, монтажно става на болтовете на коляновия вал, но както винаги има едно но - скъп на триците евтин на брашното. Няма проблем да се монтира и да работи, но нещата избиват след това в скорости, трансмисия, полуоски, лагери, карета и тн... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблема е ,че като покарам да загрее добре двигателя и започва да тресе доста при потегляне.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Дай буквите на движока, или снимай лепенката от сервизната книжка, или там до таблото с предпазителите. При теб може да е износен феродовия диск, на колко хил.км. е буса? (по твоя преценка реални)
-
- Автомобил:
- Двигател:
2,4 чист дизел 91 год.Ако е феродов диск ще приплъзва.При мен няма такъв признак.Номер на двиг.AAB021505.На километри отдавно не вярвам.Четвърта кола взимам но на километраж не вярвам.Всеки си ги врътка както иска.
- pepi74
- Автомобил: Мултиван Т-4
- Двигател: ACV - 2000 година
благодаря за съветите,на километража пише 187000 км.и не е изтормозен взех го то свои хора ,кой код да видя на мотора е ACV,а и като загрее не тресе при потегляне само клопа като метал в метал и дразни
- KingoftheROAD
- Контакти:
Така изглежда лепенката, и до 96-та се намира където е показано на схемата, А по-горе е примерна лепенка на ААВ мотор. Имай предвид, че при теб лепенката на буса може да е на друго място. Писали сме в друга тема с колегата DA@KA. Той така и не можа да намери неговата...
Ти откъде разбра, че мотора е ACV? Ако си го взел от познати, питай ги за сервизната книжка дали не могат да я намерят. При теб е точно демпферен маховика, а при колегата с ААВ - не знам със сигурност. Днеска гледах в ЕТКА-та и ЕЛЗА-та, но не стана ясно.
Ти откъде разбра, че мотора е ACV? Ако си го взел от познати, питай ги за сервизната книжка дали не могат да я намерят. При теб е точно демпферен маховика, а при колегата с ААВ - не знам със сигурност. Днеска гледах в ЕТКА-та и ЕЛЗА-та, но не стана ясно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега KingoftheROAD колко пъти трябва да ти пиша ,че няма лепенки ...надписи и др.В полициятя като правих регистрация нищо не откриха. Над два часа обикаляха буса.Но нищо ...писаха само номера на шасито отпред под дясната чистачка и номера на двигателя.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Имах предвид колегата pepi74. Ето къде стои моята. Аз като правих регистрацията в КАТ, само погледнаха номера на купето, а на двигателя не можаха да го прочетат, и го написаха - без номер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD С какъв маховик и съединител е моя движок 

- KingoftheROAD
- Контакти:
Това се опитвам да разбера. Ако е ААВ - 2,4 чист дизел, някои казват, че бил с обикновен маховик, а други с демпферен. Може и да зависи от годината на произдоство, до и след 96-та...
Имаше въпроси в друга тема, и за переделка с маховик от бензиновия 2,5 също питаха, обясних защо не трябва да се прави. След нова година ще питам братушките, там квалифицирани кадри много. В ЕТКА, и ЕЛЗА-та гледах чертежи, и скици, но не стана ясно. ЕЛЗА-та ми бачка само на немски, а с него си е жива мъка. Весели празници
Имаше въпроси в друга тема, и за переделка с маховик от бензиновия 2,5 също питаха, обясних защо не трябва да се прави. След нова година ще питам братушките, там квалифицирани кадри много. В ЕТКА, и ЕЛЗА-та гледах чертежи, и скици, но не стана ясно. ЕЛЗА-та ми бачка само на немски, а с него си е жива мъка. Весели празници

-
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD Чакам колега