Избор на 1ва кола
Re: Избор на 1ва кола
Един написа:Вземай дизел и не се занимавай с газове
Трудно ще намери читав дизел и то човек без опит,а и момчето
Plovdiv_1912 написа:От скоро се интерисувам от коли и не разбирам много,затова щте питам вас.И наи важното да може да и се сложи Газ.
Зарежи ги тия Астри\Вектри,по-добре си вземи Голф (по-младежка кола е най-малкото) 3-ка 1.6 моно инж. 75к.с. или 1.8 90к.с. на пазара има много такива,има и запазени,само трябва да търсиш и да не се нахвърляш на първия!Успех с избора

Един написа:Вземай дизел и не се занимавай с газове
За какво му е? Нафтата след нова година ще стане 2,50лв

Само бензонова с ГАЗ това му е майката

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Даже май метанец е спасението вече-вече...И колкото може да е по-малък мотора...За първа кола и 1.3 е добре...
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
аз послушах така един преди 10 години и си купих 1,3 голф2 бензин-и много сажелявах,каквото и да говорим ти знай едно
прецени за каде и за какво ще я ползваш?аз бих си купил бензин по възможност инжекцион,около 70,80 коня,па ако щеш после му слагаи газ-те и г.инж,паднаха доста.Казвам го като карам и нафта и кола бензин,успех и весела нова година 

- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вземай едно голфче 1.6 75кс. и ще си предоволен.Харчи малко ,а за 1.6 е доста пъргав ... аз съм с такъв и съм страшно доволен ... само дето стана време да го махам ,че тая криза ...
-
aylin78 написа:аз послушах така един преди 10 години и си купих 1,3 голф2 бензин-и много сажелявах...
И за какво си съжалявал колега???Че данъка му е 10 лв ли,че застраховката е 100лв-по-евтина ли,или,че гумите са му по 60 лв бройката,или може би,че харчи с литър по-малко от другите по-големи мотори???Или пък за това,че може да се движи спокойно с 150км/час нищо,че е 1.3??? Имал съм няколко фолксвагена 1.3,1.8 също съм имал,сега карам 1.9... Винаги бих купил 1.3,просто защото на фона на парите дето се дават за него предлага МНОГО!
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Moжеби си прав за данака и гумите,гражданска-Но!ако един ден реши да му сложи гас?Той така ще върви добре,макар че ако го зори няма да му гори от кола с по-мощен двигател бъди сигурен.На газ тази кола умира при изпреварвания,доста напред трябва да няма колаlion_heart002 написа:aylin78 написа:аз послушах така един преди 10 години и си купих 1,3 голф2 бензин-и много сажелявах...
И за какво си съжалявал колега???Че данъка му е 10 лв ли,че застраховката е 100лв-по-евтина ли,или,че гумите са му по 60 лв бройката,или може би,че харчи с литър по-малко от другите по-големи мотори???Или пък за това,че може да се движи спокойно с 150км/час нищо,че е 1.3??? Имал съм няколко фолксвагена 1.3,1.8 също съм имал,сега карам 1.9... Винаги бих купил 1.3,просто защото на фона на парите дето се дават за него предлага МНОГО!

Последна промяна от aylin78 на Пет 31 дек 2010 14:35, променено общо 2 пъти.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
aylin78 написа:Moжеби си прав за данака и гумите,гражданска-Но!ако един ден реши да му сложи гас?Той така ще върви добре,макар че ако го зори няма да му гори от кола с по-мощен двигател бъди сигурен.На газ тази кола умира при изпреварвания,доста напред трябва да няма кола,но ефтинжос подръжка-дори и от жигула
кола за саунд,не знам за друга но 2ката има горма на тонколоона можеби и много добре се чува музиката,дори и с някой елипси
Нищо не вдянах...

Пич, помоли някой майстор за съдействие и скачай в запазен масов автомобил. Гледай да не е GTI или GSI и най-важното - да няма ръжда!!!
Всичко друго се прави, от ръжда няма отърване. В абсолютно никакъв случай не прави компромиси!
Голф 3 1.8 моно е супер. Дори може да потърсиш за GT, което е с вежди, тъмни стопове и салон Рекаро. Перфектна кола за начинаещ. Разходът е приемлив, газифицира се лесно и е масов автомобил.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
bodil4o написа:Колега вземай едно голфче 1.6 75кс. и ще си предоволен.Харчи малко ,а за 1.6 е доста пъргав ... аз съм с такъв и съм страшно доволен ... само дето стана време да го махам ,че тая криза ...
И аз така смятам!
Аз съм с такава, още от първите ми мигове зад волана и съм много доволен! А и ако й слагаш газ, няма да те дерат за газов инжекцион

земи 1.8Т колега
само полека с гаста 4е завоите идват барзо а и на парва такава кола ...ь 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
lion_heart002 написа:За първа кола и 1.3 е добре...
Стига бе, той по-добре пеша да тръгне.
П.П Голф3 със 101 коня е колата

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
предлагам на колегата, да не ни слуша защото всеки си е със собствено мнение! Нека ходи, тества и сам прецени коя кола му се струва пъргава и коя не! Мога да го посъветвам само да е под 100 коня заради данъците 

Препоръчвам ти Golf 2 1.6 75 коня. В момента съм с такава. Много удобна, евтина и лесна за поддръжка. Слагаш една газова уредба и си свиркаш. Като купе също е много здрава. Частите ги има навсякъде и са много достъпни.
-
doubledTSI написа:под 100 коня заради данъците
Искаш да кажеш ДО 100 коня,НАД 100 е повече данъка!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”