Защо още използвате Internet Explorer?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

ЗАЩО!?!?!?

Свикнах с него
60
15%
Не ми се инсталират други браузъри
12
3%
Защото е по-добър от другите (wtf?)
25
6%
Бих го сменил с друг
8
2%
Не ползвам internet explorer
304
74%

Общо гласове: 409
Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Re: Защо още използвате Internet Explorer?

Мнениеот zlatko83 » Нед 02 яну 2011 22:37

аз съм с УСУ което е версия на убунту-линукс и по подразбиране стартирам с модзила,но съм си свалил и опера като алтернатива. :beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 02 яну 2011 22:58

xalerrelax написа:Защото съм свикнал с него и не ме интересуват вашите програмистки глупости.
Също ме боли шперца кой и колко умира.
Като си толкова ревностен противник си направи някъде страница или там , както се нарича и си го осирай колко си искаш.
Неразбирам защо ни занимаваш с некви празни работи.
Ама по празниците верно ставали чудеса. :screwy
И като пускаш анкета , май не трябва да налагаш мнение.

Колега, недей с рогите напред :)
Никой не те кара да четеш темата, още повече да взимаш отношение по нея :)
На мен лично са ми интересни причините, благодаря за твоята.
И да, опитвам се да наложа мнение именно защото съм запознат с повечето браузъри и мога да твърдя, че съм експерт в областта, след като работата ми изисква ежедневна борба с проблемите им.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 02 яну 2011 23:13

ta6koo написа:
ISRalien написа:
ta6koo написа:Аз лично не го ползвам но в БГ те принуждават, особенно служебно.

Как по-точно става това? Чул съм, че по държавните учреждения е така и хората работят с акаунти без администраторски права?

vw_golf_4_tdi написа:ИЕ е помощна програма с която се сваля Firefox/Chrome :)

вервай ми, понякога ми се иска вместо нея windows-а да вървеше с един app-get примерно... И тия 2 минути за сваляне на chrome ми идват в повече mhihi

Не те ограничават само акаунтите. Става въпрос че когато се разработи едно приложение то първо е съвместимо с ИЕ и после се гледат другите браузари и техните проблеми. Не един път съм имал случай в който са ми казвали: Господине за сега може само на ИЕ....... и точка

сумати държавни сайт-ове работят само с ИЕ че даже някой имат изисквания и към версии... (когато се работи с електронен подпис)
мани мани... счетоводителката на стационарния една версия на ИЕ на лаптопа друга... ужасТ

даже един сайт се оказа сериозен проблем че не ползвам adobe reader а foxit след 1 час дълги разговори със съпорт (който беше доста усужлив и си разбираше от работата) ме хвърлиха в шок с въпроса дали нямам foxit reader инсталиран... е така и неможаха да ми обяснят какъв е проблема
но се реши като го махнан и инсталирах adobe

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Нед 02 яну 2011 23:17

Сайта е на статистиката нали ?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 03 яну 2011 0:06

абе май техния беше с адобето и фоксит и версията на ИЕ - рядко се ползва май веднъж годишно

не знам, не ги помня, не съм счетоводител... то и ИТ не съм ама... mhihi

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 03 яну 2011 0:43

ISRalien написа:...

Неразбирането ти е обосновано предимно от това, че (според мен) не си видял как функционира "истинско" ИТ (нищо лично, истинско ИТ не е винаги позитивно)

Ето малко примери от моето ит ежедневие досега:

1. Ползвам изключително и само Опера
2. За всичко свързано с работодателя ползвам ИЕ, защото страниците, които ми трябват, фунционират само с него (стари версии на SharePoint или някви стари IIS, доколкото мога да преценя)
3. В една сериозна домейн инфраструктура с читава администрация е почти невъзможно да хванеш вирус. На мен поне не ми се е случвало. А дори и да се случи, щетата е малка. Говоря за мрежи с 4 и 5 цифрен брой клиенти
4. Специализиран софтуер за измерване (например за ДНА тест или алкохолни проби) се купува веднъж, а се ползва 7-10 години. Пример от моята практика: ПЦ под Windows 98 със съответния софтуер управлява машина на над 20 години. Комуникацията е през ISA карта (ако помниш кво е тва...). В един момент се оказва, че няма друго ПЦ с ISA слот "под ръка", съответно аз правя проучване как може да минем на по-модерна технология, за да елиминираме ISA слот-а и да можем да сложим съврменно ПЦ.
Решението беше ново ПЦ с нова карта през PCI, само дето машината нямаше да може да комуникира с новата карта. Следователно - нова машина. Цена - към 50 000 евро само машината, цените на картата и ПЦто бяха при тая цифра второстепенни....

Какво искам да кажа с тая история - тия специалните софтуери са писани например под VB(A) или подобен шит и искат специални библиотеки или определени Office версии. Съответно веднъж инсталирани (от производителя) повече ПЦто не се пипа...Мога да си представя, че следващия hype е машината да се ползва през браузера, и понеже прозиводителя не може винаги да си позволи да тества с 1534 браузера, то софта бива "сертифициран" само за ИЕ, и юзера да се оправя
5. Досега не ми се е случвало някоя страница да не функционира с ИЕ, а да сработи с друг браузер

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 03 яну 2011 0:48

Чудомир написа:
ISRalien написа:...

Неразбирането ти е обосновано предимно от това, че (според мен) не си видял как функционира "истинско" ИТ (нищо лично, истинско ИТ не е винаги позитивно)

Ето малко примери от моето ит ежедневие досега:

1. Ползвам изключително и само Опера
2. За всичко свързано с работодателя ползвам ИЕ, защото страниците, които ми трябват, фунционират само с него (стари версии на SharePoint или някви стари IIS, доколкото мога да преценя)
3. В една сериозна домейн инфраструктура с читава администрация е почти невъзможно да хванеш вирус. На мен поне не ми се е случвало. А дори и да се случи, щетата е малка. Говоря за мрежи с 4 и 5 цифрен брой клиенти
4. Специализиран софтуер за измерване (например за ДНА тест или алкохолни проби) се купува веднъж, а се ползва 7-10 години. Пример от моята практика: ПЦ под Windows 98 със съответния софтуер управлява машина на над 20 години. Комуникацията е през ISA карта (ако помниш кво е тва...). В един момент се оказва, че няма друго ПЦ с ISA слот "под ръка", съответно аз правя проучване как може да минем на по-модерна технология, за да елиминираме ISA слот-а и да можем да сложим съврменно ПЦ.
Решението беше ново ПЦ с нова карта през PCI, само дето машината нямаше да може да комуникира с новата карта. Следователно - нова машина. Цена - към 50 000 евро само машината, цените на картата и ПЦто бяха при тая цифра второстепенни....

Какво искам да кажа с тая история - тия специалните софтуери са писани например под VB(A) или подобен шит и искат специални библиотеки или определени офиц версии. Съответно веднъж инсталирани (от производителя) повече ПЦто не се пипа...Мога да си представя, че следващия hype е машината да се ползва през браузера, и понеже прозиводителя не може винаги да си позволи да тества с 1534 браузера, то софта бива "сертифициран" само за ИЕ, и юзера да се оправя
5. Досега не ми се е случвало някоя страница да не функционира с ИЕ, а да сработи с друг браузер

не си попадал още на моите web приложения :D

пък и за твоя софтуер за 50000$ най - вероятно има безплатен ОС вариант.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 03 яну 2011 0:57

vw_golf_4_tdi написа:не си попадал още на моите web приложения :D
пък и за твоя софтуер за 50000$ най - вероятно има безплатен ОС вариант.

Възможно е твоите web приложения да са килър, не знам. Аз говоря за "Защо ИЕ има място под слънцето"
А безплатен вариант за въпросните workflows със сигурност няма - просто е прекалено специфична областта.
А 50к-те евро бяха цената за "железото", но това е само детайл...

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пон 03 яну 2011 1:22

Ползвам Google Chrome от около година въпреки че си стои инсталиран и IE.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 03 яну 2011 1:22

Аз от години използвам Файерфокс :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пон 03 яну 2011 1:35

ISRalien написа:И да, опитвам се да наложа мнение именно защото съм запознат с повечето браузъри и мога да твърдя, че съм експерт в областта, след като работата ми изисква ежедневна борба с проблемите им.

Аз пък не съм експерт - и просто ми е удобен, свикнала съм и толкоз. След като не ползвам някакви супер-пупер програми и софт, на компа нямам нещо свръх секретно и ми е все едно дали е сигурен или не.
Удобен ми е и толкоз.
Твоето професионално мнение ..... да не казвам какво да го направиш....
Освен, ако, разбира се, не ми е нужно - тогава с удоволствие ще те потърся, ще ти платя и ще ползвам твоите съвети.
А до тогава - ще си гледам удобството и така както съм свикнала.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 03 яну 2011 1:38

Имам няколко браузера на машината и ги ползвам всичките за различни неща. Основно обаче ползвам ИЕ.
Последно време установявам, че се държи доста по-стабилно и от огън лисицата и от оперката. Преди време ползвах също хром и сафари, но не бях впечатлен особено.

Според мен една MS боза се спогажда на-добре с друга MS боза. Това е една от причините да предпочитам ИЕ. Другата и основната е навик. За сигурността ме боли фара и всички габарити. Нито съм NASA нито имам нещо за криене и пазене на компютъра. Всъщност нямам спомен последните години да съм страдал от вируси или някаква остра нестабилност на системата... Може би се дължи на хигиенни навици и елементарни правила при ползване на комп и интернет, но щом уеб програмиста казва... ;)

Всъщност ако един човек е достатъчен мърляч или просто не е достатъчно способен да ползва компютъра си (говорим за чисто потребителско ниво)... и с на баба ти Ванга браузера да е все тая :)

Важното обаче е да хейтнем чичко Били и подмолната му компания защото е богат, защото е монополист, защото трябва да се съобразяваме с него и въобще защото деня започва по-добре след като сме излели малко гняв към някой който дори не знае за съществуването ни, а и надали му пука ;)

Аз не съм програмист. Направо не ги разбирам нещата даже... За сметка на това съм практик и в случая ползвам това което ми върши най-добра работа. Не зная Вие там програмистите :bowdown какви статии, трудове и енциклопедии четете, но щом сте програмисти явно ги чувате много работите и човек трябва да ви се довери :)
Само където ти си един самотен програмистки фалцет на фона на програмния хор в MS който разработва ИЕ.
В този ред на мисли като един обикновен потребител ще се доверя на голямата компания макар и името и да е Майкрософт. :drunk

Нищо лично Ивчо :) Просто всеки има право на мнение и предпочитание, а твоята тема в случая е манипулативна.

Поздрави и вземи намери нещо за кецане, че съвсем на зле отиват нещата :beer

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 03 яну 2011 1:47

Вече не помня откога не ползвам IE. Преди ползвах FireFox, но откакто открих Chrome за друг браузър не искам да си помислям :) Chrome-a най ми допада и не бих го сменил на този етап нито за опери, лисици или IE-та :)

Само на телефона си ползвам Опера :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 03 яну 2011 6:09

Не ползвам IE.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 03 яну 2011 7:05

ISRalien написа:
ta6koo написа:Аз лично не го ползвам но в БГ те принуждават, особенно служебно.

Как по-точно става това? Чул съм, че по държавните учреждения е така и хората работят с акаунти без администраторски права?

Чувал си, че хората работят с акаунти без администраторски права? :bowdown
Според мен това е просто задължително в мрежа с повече от 4-5 компота. Опитай да си представиш какво става, когато в една мрежа с няколко десетки/стотин/хиляди компота и юзъри с пълни права се намери от тях само един "умник", който си мисли, че знае какво прави или просто не му пука и цялата фирма спре да работи за един час?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”