Разлики на мотори AGR и ALH

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: Разлики на мотори AGR и ALH

Мнениеот bai_ILIA » Пет 27 мар 2009 11:32

niks76 написа:екология :idea:
има и евро2,евро3 и така нататък се използват разли4ни турбини

От Евро 3 като резнеш кат-а ставаш Евро -3. Да не говорим за чипосването...ЕВРО -8 :D

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 08 апр 2009 16:12

niks76 написа:
Ventoman написа:Точно така самоче са обратно буквите АГР'ите не са а АЛХ са, тоест на голф 4 до сега съм попадал само на АЛХ и едни ремъци на АГР, докато на Шкода и Сеат само АГР; са идвали.

Имах един случай със Сеат с монтирана турбина от АЛХ на АГР инсталация, голяма боза :lol:

Най-лесно ми е да отговоря така

AHF, ALH, AUY, AJM, са с GT1749V
AGR е с GT1544S
ATD, ASV са с GT1749V

сега поглеждам темата ,ама пак има доста простотии:слу4ая със сеата не се връзва по наи елементарната при4ина 4е колектори,аспух са разли4ни-на променливата геометрия аспуха е триъгълна пло4ка с 3 болта,а за AGR е правоъгълник с 4 болта за захващане на аспуха и не е само това
AHF.ALH.ASV sa си единствено с гт1549 турбина
другите са и с двата модела ,зависи какъв е автомобила
опита казва 4е само да се 4ете в справо4ниците без практика ,не се става професор 8)

И аз чак сега поглеждам темата, та да споделя. Дойде Сеата, бяхме се събрали няколко човека та свидетели бол. Собственика който ме е намерил чрез форума, сестра ми, още един пич от форума и още някой други кадри. Ел. инсталацията на Сеата беше си за вакумно управление. Турбината беше с надувно управление, а генерацията беше наснадена на 4-5пръста от захвата. Собственика на колата го видя с очите си, обясних му, разбра ме и му казах че без да се смени турбината и генерацията до меката връзка, няма как да му помогна :wink:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 04 яну 2011 19:42

Ventoman написа:АГР с байпас, АЛХ с променлива . Кажи какво по точно те интересува за шкодата. При смяната на ремъци на един от АГР моторите излиза малко по-солено......

А маховика какъв е при Шкода?

Върни се в “Дизелови агрегати”