Голф 2 готов АБФ тракат повдигачи Готово :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Голф 2 готов АБФ тракат повдигачи Готово :)

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 08 яну 2011 17:02

Колеги искам да попитам. Колата взе да умира, имах течове по водите оправих ги. Но продалжи водата да изчезва маслото не е на боза обаче от казанчето за антифриза излиза мириз на бензин... Капачката на двигателя е във пяна, и още нещо сутрин първото палене колата не работи добре качели омесила газ и бензин но газ няма... и изфорсирам я и се оправи.Двигателя е пн 1.6 ремонта колко ще струва и заслужава ли си. Аз така или иначе мисля да слагам друг двигател АБФ но и там колко ще струва :beer :bishop

Едит... Колата се издуха и да не пускам нова тема.Преди няколко дена я огледах и от към агренажа е мокро викам да стисна маркуча към радиатора.. и о чудо той корав с малко сила стиснах го и от към агренажа фсс пуснах пак кораво напанах се и пак там фсс. Събота неделя мисля да свалям главата според вас може ли да е само от гарнитурата или блока да е спукан :beat_butt2 :beat_butt2

Последна промяна от _NqKoI_ на Вто 16 юли 2013 17:04, променено общо 11 пъти.

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Re: Голф 2 пътник...

Мнениеот live_for_passat » Съб 08 яну 2011 17:30

Бая мерак си трябва и за двете, аз бих поогледал настоящия двигател, може да е нещо дребно...

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Съб 08 яну 2011 17:49

да ти дам един мотор 1,6 за 150лв и да си караш :drunk

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 08 яну 2011 17:49

Колега, по-това което обясняваш, проблема явно не ти е от едно място!
Ако си решил да сменяш двигателя, въобще не се занимавай да ремонтираш този! Вложи парите в новия мотор, че и там ще имаш проблеми на 100%!

Ако искаш все пак да оправиш и старият двигател, по-добре погледни свещите как са! Щом рано сутрин ти работи лошо двигателя, почни от тях! Поне ги зачисти със шкурка!
Ако проблема остане, търси го в тоците! ПО кабелите за свещите!

А относно теча на антифриз, и мирисането на казанчето за течноста на масло, погледни да не ти е спаднало маслото! Че там филма е голям!

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 08 яну 2011 18:01

обмислям дали да го ремонтирам зашото и карбуратора е електронен 2ЕЕ и той прави мизерий. А за маслото и то леко си намирисва на бензин и е време за смяна още 1000км и там има едно НО маслото е черно ам черно и се е покачило вместо да намалява. И съм пред голяма дилема какво да правя че колата е стегната и нова боя я огря и сега тоя двигател :bishop :bishop

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 08 яну 2011 18:06

ANDREYO написа:да ти дам един мотор 1,6 за 150лв и да си караш :drunk

:да:

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Съб 08 яну 2011 18:36

Е щом е с 2ЕЕ не знам има ли смисъл...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 08 яну 2011 18:40

_NqKoI_ написа:обмислям дали да го ремонтирам зашото и карбуратора е електронен 2ЕЕ и той прави мизерий. А за маслото и то леко си намирисва на бензин и е време за смяна още 1000км и там има едно НО маслото е черно ам черно и се е покачило вместо да намалява. И съм пред голяма дилема какво да правя че колата е стегната и нова боя я огря и сега тоя двигател :bishop :bishop

Щом се е покачило маслото, явно е влязло бензин в маслото, това не болка за умиране! Явно автоматичнит смукач се е прецакал! Или колата се кара само на къси разстояния, ма като я покараш малко повече в града и да загрее не тряба да има проблем!
Аз лично бих си реставрирал старият двигател (който е на колата) Един як ремонт и си караш без проблем! Поне му знаеш спатийте! А кой знае новият в какво диридже ще е ! И ако вкарат закон когато минаваш преглед да гледат и двигателите, ще се налага да регистрираш новият и филма става безкраен!
Така и така си вложил пари, поне стегни до край колата!
Не мисля че повече от 100 лева са проблемите, но трябва да се намерят със сигурност каде са !
Тука само гъдаем!
Късмет!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 08 яну 2011 19:22

rokera671 написа:
ANDREYO написа:да ти дам един мотор 1,6 за 150лв и да си караш :drunk

:да:

Tова май е най удачния вариант :да: И можеш да комбинираш най-добрите части от двете двг-та.После каквото остане за скраб и ще си избиеш част от парите :D

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 08 яну 2011 19:27

И аз мога да предложа 1.6 с обикновенния карбуратор, че дори и монтаж защото гледам че си наблизо. ако си заинтересуван - на ЛС :wink:

Tikvata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tikvata » Съб 08 яну 2011 20:20

Колега смени си една гарнитура на главата и сичко ще заспи това е за мене.Вече ти си речавай.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 08 яну 2011 20:20

Според мен, колега, първо го отвори и виж каква е хавата, а после мисли за други мотори. Ако не е нещо сериозно бих те посъветвал да си постегнеш тоя мотор. Карбураторът също подлежи на смяна, ако не те кефи този, така че варианти имаш. След като си боядисал купето сигурно си дал немалко пари, така че стегай мотора и карай докато умре и те така :lol: Нямаш гаранция другия мотор като го вземеш на какво положение ще е, може и от твоя да е по-зле даже... :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 08 яну 2011 21:17

Добре аз не му разбирам мн.. ще трябва колата в сервиз да я вода.. аз ако отворя двигателя не сам скаран с ръцете си и пак по цял ден мотокари правя и електрокари но ако сменям само гарнитура няма ли да иска и шлаиф на главата и това ми е под ръка но как после да го згобя тоя двигател и сам пред голяма дилема и то само заради карбуратора ми писна от него работи не работи.. И ако сменям двигателя ми се иска поне едно 2.0 да е :)

Tikvata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tikvata » Нед 09 яну 2011 1:48

колега шлайф на глава е 15 лева не мисля че ще те затриднят гарнитура и тя толкова,така че действай ако имаш проблеми аз ще ти помагам няма проблем.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 09 яну 2011 12:19

Мерси колега но.. аз сам от тоя тип хора че ако го отворя и ще искам да стане както трябва.. не помня какво ми бяха казали но в карнетата щом пукало съм бил и за гумички ли... не помня какво точно казаха :talk:

Върни се в “Направи си сам!”