Проблем със паленето на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със паленето на газ
Здравеите колеги,имам проблем с паленето на газ като е студена колата,някой път пали някои път не пали ,а на безин си пали без проблем колата е ГТИ 115.,струва ми се че е запушено нещо някаде.От какво може да е 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със паленето на газ
ако изпарителя ти е ловато 6те ти кажа каде ти е проблема.Има един месингов винт на изпариреля развива6 го до краи и го маха6 после взема6 един кабел и дава6 + на клапана които спира и пуска газта от бутилката(не тоз на изпарителя) и от дупката трябва да 4уе6 яко съскане на газ.като развие6 винта вземи едно пар4е тел и отпу6и дупката (запу6ила се е и затова не пали) после завива6 винта докраи и го развива6 то4но 2 оборота и колата ти по4ва да пали и при -10
-
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да пиша изпарителя е BRC но май има и на този изпарител такова нещо 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
приготви си гореща вода и заливаи изспаритела..... 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
тя темата си е за друг раздел,но.....точно в този раздел ще прочетете( и то написано от компетентни колеги),че паленето на газ през зимата е крайно нежелателно....аз лично паля на бензин дори и през лятото(също съм с BRC)....така,че не виждам проблем за решаване...сиреч темата си е ялова по рождение...
- batgecko69
- Автомобил: golf
- Двигател: abf
Отиваш в магазина вземаш си оргинални (италиански) мембрани,гумички сменяш ги и си 6 точки 

- predator4o
- Автомобил: 1996 VW Golf MK3
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS
batgecko69 написа:Отиваш в магазина вземаш си оргинални (италиански) мембрани,гумички сменяш ги и си 6 точки
Съгласен, моята след същата процедура си пали само на газ при всякакви температури, а комплекта за изпарителя няма да ти излезе повече от 35 кинта + 20-тина лева за ремонт

- batgecko69
predator4o написа:batgecko69 написа:Отиваш в магазина вземаш си оргинални (италиански) мембрани,гумички сменяш ги и си 6 точки
Съгласен, моята след същата процедура си пали само на газ при всякакви температури, а комплекта за изпарителя няма да ти излезе повече от 35 кинта + 20-тина лева за ремонт
Tолкова пари

- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,като слагахте АГУ-тата майсторите не ви ли казаха че автомобила трябва да се пали винаги на бензин.И по принцип е хубаво чак като позагрее малко тогава да се обръща на газ 

- batgecko69
ozyrus написа:Колеги,като слагахте АГУ-тата майсторите не ви ли казаха че автомобила трябва да се пали винаги на бензин.И по принцип е хубаво чак като позагрее малко тогава да се обръща на газ
Били се обусновал защо е по хубаво на бенз да се пали,че аз нещо не сам на ясно.Пак за "майстори" не коментирам.

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега хубаво е да се пали на бензин, първо защото така малко или много ползваш бензиновата система.При по продалжително непозване започва да се запушва всичко.Незнам на кой как е правена системата но, моята бензинова помпа върти постоянно за да не се прецака.Второто което е най-важното за зимата е, че когато вън е -10, охладителната течност може би и тя е толкова г/д и като запалиш директно на газ и изпарителя замръзва
и после ще тичаш с кофите!! Аз на първата ми кола правих като теб-само на газ и тва е и след 2-3 месеца дадох 200лв за бензинова помпа
:) По-добре имай си бензин поне 5-6 литра или там колкото ти е резервата и си пали на бензин първо, да поработи 1-2 мин и тогава на газ.Така си пазиш и изпарителя и бензиновата система и всичко 

- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
batgecko69 написа:Били се обусновал защо е по хубаво на бенз да се пали,че аз нещо не сам на ясно
badov написа:като запалиш директно на газ и изпарителя замръзва
batgecko69 написа:Пак за "майстори" не коментирам.
Еми мойта газова не съм я слагал аз

joker написа:тя темата си е за друг раздел,но.....точно в този раздел ще прочетете( и то написано от компетентни колеги),че паленето на газ през зимата е крайно нежелателно....аз лично паля на бензин дори и през лятото(също съм с BRC)....така,че не виждам проблем за решаване...сиреч темата си е ялова по рождение...

- batgecko69
badov написа:Ами колега хубаво е да се пали на бензин, първо защото така малко или много ползваш бензиновата система.При по продалжително непозване започва да се запушва всичко.Незнам на кой как е правена системата но, моята бензинова помпа върти постоянно за да не се прецака.Второто което е най-важното за зимата е, че когато вън е -10, охладителната течност може би и тя е толкова г/д и като запалиш директно на газ и изпарителя замръзваи после ще тичаш с кофите!! Аз на първата ми кола правих като теб-само на газ и тва е и след 2-3 месеца дадох 200лв за бензинова помпа
:) По-добре имай си бензин поне 5-6 литра или там колкото ти е резервата и си пали на бензин първо, да поработи 1-2 мин и тогава на газ.Така си пазиш и изпарителя и бензиновата система и всичко
Няма да споря ама да знаеш че грешиш

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
batgecko69 написа:badov написа:Ами колега хубаво е да се пали на бензин, първо защото така малко или много ползваш бензиновата система.При по продалжително непозване започва да се запушва всичко.Незнам на кой как е правена системата но, моята бензинова помпа върти постоянно за да не се прецака.Второто което е най-важното за зимата е, че когато вън е -10, охладителната течност може би и тя е толкова г/д и като запалиш директно на газ и изпарителя замръзваи после ще тичаш с кофите!! Аз на първата ми кола правих като теб-само на газ и тва е и след 2-3 месеца дадох 200лв за бензинова помпа
Няма да споря ама да знаеш че грешиш
Аз си казвам моето мнение и лични впечатления

- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
batgecko69 написа:Няма да споря ама да знаеш че грешиш
Обоснови се колега,защо греши колегата и къде?
Върни се в “Автогазови уредби”