Голф 4 1.9TDI смяна на масло на скоростна кутия
Голф 4 1.9TDI смяна на масло на скоростна кутия
Здравейте.Искам да попитам дали Голф 4 1.9TDI има пробка за проверка на маслото на скоростната кутия и ако няма как да разбера дали е за смяна,ако някой знае и ориентировъчна цена за смяната на маслото ще е дорбе да сподели.Благодаря предварително 

Re: Смяна на масло на скоростна кутия
Значи кутията има две пробки. От едната се източва, от другата се налива. По спомени 5-степенната хваща 2л. а 6-т степенната хваща 2.3л.
На моята съм го сменял, заложих на Кастрол TAF-X много съм доволен проблеми нямам. В платени обяви има колега който продава Кастрол, при него 0.5л е 16лв., което е много добра цена. Аз за литър платих 40лв.
Смяната е елементарна стига да ти се занимава. Ето как се прави нагледно - http://www.myturbodiesel.com/1000q_how_ ... ervice.htm
На моята съм го сменял, заложих на Кастрол TAF-X много съм доволен проблеми нямам. В платени обяви има колега който продава Кастрол, при него 0.5л е 16лв., което е много добра цена. Аз за литър платих 40лв.
Смяната е елементарна стига да ти се занимава. Ето как се прави нагледно - http://www.myturbodiesel.com/1000q_how_ ... ervice.htm
- plmitev
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ALH 2000
Аз си взех масло от "Авто+" по около 20лв литъра. Става дума за оригиналното масло на Фолксваген в сивите опаковки.
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
A скоростната кутия на пасат Б5 синхро 1.9 тди 110 ,АФН колко събира,може би събира повече заради синхрото ...какво масло да слагам...това Кастрол ТАФ -Х,става ли...какъв му е вискузитета.,75В 90 ли ? И същата ли е процедурата за смяна...търся пропка от долу - источвам..и от страни пълня докато прелее ...
И последно..кога се сменя има ли определен пробег....че имам някакви спомени че не било добре да го сменяш често или преди да му мине времето..
И последно..кога се сменя има ли определен пробег....че имам някакви спомени че не било добре да го сменяш често или преди да му мине времето..
viktoris написа:И последно..кога се сменя има ли определен пробег....че имам някакви спомени че не било добре да го сменяш често или преди да му мине времето..
60 000км ориентировъчно мисля че беше.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Значи кутията има две пробки. От едната се източва, от другата се налива. По спомени 5-степенната хваща 2л. а 6-т степенната хваща 2.3л.
Тя е елементарна ама ако кутията е 6-степенна иска специален инструмент...
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
5-степенна 1.5Л AHF 110 коня 5 степенна е моята!
Re: С какво масло карате дизелите си?
Извинявам се, че ще питам нещо не много по темата, но не видях къде другаде мога да попитам.
На B6, ръчна, трябва ли да се сменя маслото на скоростната кутия и на колко км. е препоръчително да се прави? Гледах, че за автоматика му дават 60 000 км., но за ръчните не видях. Една такава смяна ще повлияе ли на по-доброто влизане и превключване на скоростите или няма да се усети от смяната на маслото?
На B6, ръчна, трябва ли да се сменя маслото на скоростната кутия и на колко км. е препоръчително да се прави? Гледах, че за автоматика му дават 60 000 км., но за ръчните не видях. Една такава смяна ще повлияе ли на по-доброто влизане и превключване на скоростите или няма да се усети от смяната на маслото?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Не се сменява а дори да го смениш никаква разлика няма да има
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Няма вечно масло. Но можеш да си го провериш и ако има нужда да долееш.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
IRRITATING написа:Не се сменява а дори да го смениш никаква разлика няма да има
Точно така, маслото в скоростите го водят life time ама те наповечето нови коли life time им го смятат 5-7 години

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Аз сменям маслото в скоростната на 5г.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
За скоростната : по принцип е уж "несменяемо" , но при преценка на километри и години , си решавам дали да го сменя или не . При някакъв ремонт по скоростна също го сменям с ново . Но умната с маслата за скорости и дифове
слагаш само препоръчаното от производителя

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Като купих Голфчето през 2003 то беше на 11 години - заинтересувах се от майстора , които ми смени ангренажния тогава - той каза - не се сменя масло на скорости - да ама аз недоверчив - купувам масло и пак при него - той се смее и казва ще видищ че е напразно - когато го източихме - не беше масло , а някаква черна водниста течност
майстора не обели и дума повече по темата - с новото масло сложихме и два флакона добавка за скоростна кутия
Така че предполагам след петата година си губи свойствата маслото на скоростите - поне минералното

майстора не обели и дума повече по темата - с новото масло сложихме и два флакона добавка за скоростна кутия
Така че предполагам след петата година си губи свойствата маслото на скоростите - поне минералното
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Сменил съм доста автомобили. Няма вечни масла. Майстор който го каже не ходи при него повече.
Върни се в “Дизелови агрегати”