P.S Зареждам на петрол над фантастико посока околовръстно,бул.Симеоновско шосе.
Голф мк2 дизел - разход ?
- teon_car
- Автомобил:
- Двигател:
Голф мк2 дизел - разход ?
Здравейте,колеги! Обръщам се към вас с молба за помощ. Горд собственик съм на голф мк2 1,6 дизел,чист.Двигателят е на 7к километра след основен ремонт,масло ми гори капки,на 3000 км около 100 г (което мисля е в норма).За палене нямам проблеми.При - 12-15 градуса пали без проблем,оттам си вадя заключение,че ремонта е сполучлив.Освен това съм доволен и от пъргавината.С тези си думи се опитвам да ви убедя ,че съм сигурен в качеството на ремонта.Но от известно време се получи нещо странно-разходът ми скочи почти двойно..... Няма начин някой да ми точни нафтица,защото колата е в гараж,пък и аз не я оставям много много да си почива там.Градско (по мой изчисления) около 10л.
Извън града- Стара Загора - София (смятам средно 7,5-8 при напълно нормална скорост от 100-110км. След ремонта първите няколко хиляди километра бях очарован от разхода,около 4,5 извънградско.Нямам идея какво става.Възможно ли е жилото на обогатителя да е заяло и да покачва разхода до такава степен ? Помогайте
Re: Голф мк2 дизел - разход ?
Голяма ламя станала
. Може би си сипал кофти партида гориво, много кофти.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Малко съмнително да е от горивото 

- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
Филтри,термостат
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Обогатител - има една шайба законтряща хода на пружината - от това тръгни - иначе не ми се мисли ако центровката на ГНП е разбъзикана
иначе от съвпадение - яко задръстени горивен и въздушен филтър - е възможно да ти дигне разхода с литър
има вариант и цялата ти генерация да е затлачена с една маслена паяжина - /сажди и масло/ - тапата на изпускателната система също е фактор за повишен разход
иначе от съвпадение - яко задръстени горивен и въздушен филтър - е възможно да ти дигне разхода с литър
има вариант и цялата ти генерация да е затлачена с една маслена паяжина - /сажди и масло/ - тапата на изпускателната система също е фактор за повишен разход
- andibula
- Автомобил:
- Двигател:
Обогатителя не дава ли само предварение,или и повече гориво пуска? Според някои не влияе на количеството гориво,според други влияе.Човек не знае на кое да вярва.
- teon_car
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите. Въздушен филтър не е ,нов е.За горивния не съм сигурен,ще проверя.Иначе и аз си мислих за генерацията.Има малка дупка след меката връзка и като запаля изпуска добро количество от там,а от края -нищо.Това ме навежда на мисълта ,че колегата е прав - генерацията е задръстена доста солидно.А за термостата .. не разбрах логиката,ако може колегара да обясни.Между другото ми отслабна парното... Не знам.
Ако ГНП-то е разбазикано( след ревизия е ) не би ли трябвало още със запалването след ремонта да ми дава такъв разход?
P.S Когато дръпна обогатителя,се чува по-ясно работата на помпата(което пак си мисля,че е нормално-нали все пак дава малко предварение,ако бъркам ме поправете).Но, когато върна обогатителя,той пак си застава сам в леко дръпнато положение,и ГНП-то продължава да работи малко по шумно.Като го натисна принудително навътре всичко спира. Някакви идеи ?
Ако ГНП-то е разбазикано( след ревизия е ) не би ли трябвало още със запалването след ремонта да ми дава такъв разход?
P.S Когато дръпна обогатителя,се чува по-ясно работата на помпата(което пак си мисля,че е нормално-нали все пак дава малко предварение,ако бъркам ме поправете).Но, когато върна обогатителя,той пак си застава сам в леко дръпнато положение,и ГНП-то продължава да работи малко по шумно.Като го натисна принудително навътре всичко спира. Някакви идеи ?
-
nightdriver
- Автомобил: golf 3 1.9D + golf 2 1.8i sincro
- Двигател: 1 Y 1993 + 1 P 1989
...логиката с термостата е , че когато не затваря като трябва , мотора ти не може да достигне нормалната си работна температура , казваш че и парното ти е отслабнало и при студен мотор разхода е леко завишен ама дали е от това ?
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,провери си и за евентуален теч на гориво.Все пак инсталацията вероятно е на Н-броя години.
- teon_car
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси,колега,но теч няма как да остане незабеляан,тъй като колата стои в гараж и би замирисало доста на нафтица..Други идеи ?
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако гори толкова,би трябвало да пуши черно много.Мисълта ми е че автомобила не е пригоден да харчи толкова гориво.Или пак си мисля че тече от някъде.Ако имаш начин да оставиш да поработи известно време в гаража,за да се види дали няма да си покаже.Защото тече ,по мое мнение само когато работи,и не толково много.Около 4-литра на 100.Не съм запознат това на колко мото часа се равнява,но според мен ако тече по време на работа,то при работа на място пак би си показало.
- teon_car
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, "tatenceto" !
За това не се бях сетил да проверя.Наистина е възможно да тече само докато е запалена колата.А иначе за пушека...,не мисля,че е нещо фрапиращо,пуши си като нормален 1,6 дизел мотор.Естествено,че изпушва,но само докато достигне постоянни обороти.На магистрала при изпреварване изпушва леко.На светофар също,но пак мисля е нормално.
За това не се бях сетил да проверя.Наистина е възможно да тече само докато е запалена колата.А иначе за пушека...,не мисля,че е нещо фрапиращо,пуши си като нормален 1,6 дизел мотор.Естествено,че изпушва,но само докато достигне постоянни обороти.На магистрала при изпреварване изпушва леко.На светофар също,но пак мисля е нормално.
- teon_car
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,теч няма.Всичко е абсолютно сухо.Помпата е напълно суха,както и връзките за входящата нафта,резервоара също.Не мирише на нафта от никъде.Невероятно,но факт-разходът от почти 10 литра в града остава.Предлагайте решения,моля ви !
. Единственото нещо ,което остава е термостата-но въможно ли е такова покачване на разхода ? Някой да е имал подобен проблем ?
. Единственото нещо ,което остава е термостата-но въможно ли е такова покачване на разхода ? Някой да е имал подобен проблем ?- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Колега термостата няма да ти вдигне разхода.Нито обогатителя.Какво са ревизирали по помпата.Дюзите иамт ли някъкви интервенции по тях.Казваш че отначало е горяла нормално.По принцип след ремонт разхода се завишава докато се напасната детайлите.Разход 10 се докарава много трудно.
- teon_car
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,дюзите са нови,качвани на стенд .Старите отваряха на ниско налягане и " пикаеха".На помпата са сменени лагери и някакви уплътнения(не съм сигурен какви,не съм отварял ГНП),защото оста имаше луфт(лагерът беше разбит) и течеше,а и работеше много шумно.Сега работи добре,и тя е качвана на стенд,всички показатели ми казаха,че са в ред.Правена е при познат,което изключва вероятността от калпав ремонт.След ремонта имам минати малко над 7к километра(+/- 500км).Машината пали нормално,леко изпушва при палене,но нищо фрапиращо.
Мисля,че за 7000 километра би трябвало всичко да е паснато,нали ?
Мисля,че за 7000 километра би трябвало всичко да е паснато,нали ?
Върни се в “Дизелови агрегати”