Гарнитура на капака на клапаните Голф 2 - смяна
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гарнитура на капака на клапаните Голф 2 - смяна
дано да нямаш проблеми колега, и сега се сещам за нещо да те попитам,тези металните лаистни на капака седят ли си ти, мисля че с тях става по равномерно притискането и по добре да не би при тебе да ги няма някой да е сметнал че са излишни
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
zdravko_jett написа:дано да нямаш проблеми колега, и сега се сещам за нещо да те попитам,тези металните лаистни на капака седят ли си ти, мисля че с тях става по равномерно притискането и по добре да не би при тебе да ги няма някой да е сметнал че са излишни
Да стоят си и са леко изкривени така, че като ги стегнеш да притискат равномерно капака, явно фабрично и са упорити.
- sasho_87
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз на моята jetta на капака на клапаните нямам гарнитура(само чержен силикон)и нямам никакъв теч на масло вече година и половина ,и преди това 4 години и половина по същия начин само със силикон 

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Аз пък кво ли не правих и пак си тече....
Коркова със силикон, коркова без силикон, коркова без силикон кисната във гореща вода...гумена без силикон, гумена със силикон.....смяна на капака....държи известно време и протича....Което подозира че се случва когато двигателя дигне малко по висока температура....
На пролет ще сменям масло....мисля пак да се пробвам...много ми се иска да имам една фрезичка, и един голям алуминиев блок...и да си направя капак....че с тая ламарина е ужасно

Коркова със силикон, коркова без силикон, коркова без силикон кисната във гореща вода...гумена без силикон, гумена със силикон.....смяна на капака....държи известно време и протича....Което подозира че се случва когато двигателя дигне малко по висока температура....
На пролет ще сменям масло....мисля пак да се пробвам...много ми се иска да имам една фрезичка, и един голям алуминиев блок...и да си направя капак....че с тая ламарина е ужасно
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
ZeroCool написа:Аз пък кво ли не правих и пак си тече....
Сигурен ли си ,че нямаш нещо криво по капака/главата ? Откъде протича?
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
а почистваш ли хубаво капака и главата преди да сложиш гарнитурата,силикон слагай само до снадките на гарнитурата със гумените маншони 

- ZeroCool
- Контакти:
Капка съм го сменял...с такъв който бях сигурен че не е крив, макар да подозирам че стария ми също си е прав....чистим с обезмаслители, с бензини...от различни места си протича...най често отзад върху всмукателния колектор (AAM двигател)....незнам може да е от смотани гарнитури....на пролет ще се поохарча за една по оригиналдъ и ще видим....ни найстина мисля че ако колата се попрегрее малко и е почти задължително да почне да тече, понеже преди имах проблеми с нивото на антифриза...които вече са отстранени...Дори я бях давал на уж специялист да я сменя тая гарнитура...щото бях останал без нерви и пак си протече.
Ще пробвам пак...и накрая ще го заваря за главата тоя капак

Ще пробвам пак...и накрая ще го заваря за главата тоя капак

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Старите Opel-и имат същия проблем,чувал съм от техни собственици че спира с нова коркова гарнитура намазана с лепило Прома 

- ZeroCool
- Контакти:
Achim Lauritzen написа:Старите Opel-и имат същия проблем,чувал съм от техни собственици че спира с нова коркова гарнитура намазана с лепило Прома
Промата едва ли ще издържи на жегата там

Но пък сигурно може да накра магистралите ти да не текат

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Все пак и капака на клапаните , и главата са алуминий , нормално е след определено време притегнати да се получат някакви кривини и гарнитурата да не може да ги обере на 100% ... Като казахте лепило , някой не е ли мазал с Курил ? То бая здраво си хваща ... 

- ZeroCool
- Контакти:
Ivan4u написа:Все пак и капака на клапаните , и главата са алуминий , нормално е след определено време притегнати да се получат някакви кривини и гарнитурата да не може да ги обере на 100% ... Като казахте лепило , някой не е ли мазал с Курил ? То бая здраво си хваща ...
Моя не е алуминиев....но много бих искал да е, щото нямаше да е толкова кекаф
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Майката му е стягането корковата като се пренатегне и шурва
Там се стяга със акъл а не със сила. Един познат на времето за една седмица смени 5 коркови 6-тата аз му я стегнах и я кара почти 2г без капка масло. Реши обаче да пипа дет не му е работа и пак с начале

Там се стяга със акъл а не със сила. Един познат на времето за една седмица смени 5 коркови 6-тата аз му я стегнах и я кара почти 2г без капка масло. Реши обаче да пипа дет не му е работа и пак с начале

toni62 написа:преди да сложите коркова гарнитура я потопете в топла вода за около минута да омекне и след това без никакъв силикон се поставя . след време се притяга .издържа 2-3 години
Корк на сухо -4години никви ядове
toni62 написа:преди да сложите коркова гарнитура я потопете в топла вода за около минута да омекне и след това без никакъв силикон се поставя . след време се притяга .издържа 2-3 години
Има логика в това,по принцип корковите тапи се полагат в гореща вода преди да се сложат на бутилките,след като изстине се раздуват.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ми мойта я сменях преди две седмици,че сълзеше в единия край.Старата беше гумена,пак такава взех,уж някаква маркова и пак на същото място сълзи.А капака ми е алуминиев.Днес измих всичко,обезмаслих и сложих силикон от двете страни на гарнитурата.Само времето ще покаже дали ще държи