От какво може да е това?! :-)
От какво може да е това?! :-)
Здравейте, от около 1 седмица имам следния проблем с пасата (комби, 1.6, 101 кс - 1996). Антифризът изчезва незнайно къде
Преди 2 месеца е напълнен с антифриз и до преди няколко дена всичко си беше нормално. Сложих и италианска газова уредба преди 2 седмици. Но от няколко дена се налага да доливам непрекъснато всеки ден по литър-литър и половина вода, течността някъде изчезва, а теч не се вижда никъде

Syncro написа:Според мен първото,което трябва да направиш е да претегнеш всичко скоби по мъркучите,особено тези които влизат и излизат от изпарителя.
После си поогледай двигателя,но задължително да е загрял
Толкова много антифриз много ме съмнява да "изгаря"
Успех
Благодаря за съветите, но честно казано нищо не разбирам от автодвигатели
AMIGO написа:Защо, какво има там?Ей сега слязох да видя, но на пипане не е мокро
![]()
А цистерничката отново е празна при положение, че доливах преди няколко часа литър и половина
![]()
![]()
![]()
Ами ако има теч от радяторчето на парното се разбира по мокрите кечета.
А ако е от това което казва колегата Dan4ote е кофти защото водата в двигателя циркулира под определено налягане и когато избие гарнитурата на главата охлаждащата течност започва под налягане да минава през проблемното място и тогава в последствие ще се наложи шлайфане на главата а може и на блока.
Последна промяна от DAXC на Вто 18 юли 2006 19:40, променено общо 1 път.
°niksi° написа:ИЗТИЧА НЯКЪДЕ. Не може мотора изведнъж да почне да гори толкова много вода. Според мен проблема е газаджийски - я не са стегнали някоя скоба, я нещо друго. Ако си в района на Младост, Дружба може да наминеш да я погледнем.
Дай някакви координати, ако обичаш
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Най вероятно ако проблема се е появил след като си сложил газовата е именно в някоя незатегната скоба около трипътника на изпърителя,аз го имах същия проблем само че при мен не беше толкова голям теча а и го хванах на време.Ако не е значи отиваш на гарнитура глава и шлайф глава,но според мен по вероятно да е от газаджийте.Огледай хубаво всички съединения,а според мен най-добре ако се е почвило след слагането на газовата най-добре ходи до сервиза да им направиш рекламация