виене на предницата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
techhard
Автомобил:
Двигател:

виене на предницата

Мнениеот techhard » Пет 28 яну 2011 20:09

имам въпросне? чува се виене от предницата на ГОЛФ 2 карах я на сервиз казаха ми че не е от предницата а имало лагер от зад за смяна ... смениха го.. покарах я час два но по късно виенето пак беше на лице... направих 1 опит при спрян двигател и изключена скорост по инерция виенето пак се чуваше, но не вие постоянно... възможно ли е да е от скорстната кутия или полуоската... за карето до колкото знам ако имам за смяна трябва да се променя звука в завой или да тропа, а аз това явление го нямам ...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: виене на предницата

Мнениеот andro_ » Пет 28 яну 2011 21:03

Гумите се "научават" да издават звуци като поостареят и почнат да се втвърдяват. Започни оттам.
Аз по същия начин смених един лагер предна главина... :D :evil: .

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пет 28 яну 2011 23:49

При натиснат съединител вие ли? Може да е от кутията, дано не е :|
При завой виенето намаля ли, увеличава ли се, при десен и ляв пробвай и сподели ...

techhard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот techhard » Съб 29 яну 2011 6:25

Гумите са чисто нови миналия месец ги купих така че отпадат. Доколкото при завой не съм забелязал да се увеличава, а за съединителя като го натисна не се променя виенето ...

techhard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот techhard » Съб 29 яну 2011 6:27

незнам как се проверяват лагерите, но дали е възможно момчетата от сервиза да не са го забелязали? Понеже виенето не е постоянно а се обажда от време да време ...

Потребителски аватар
conchu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот conchu » Съб 29 яну 2011 17:33

techhard написа:имам въпросне? чува се виене от предницата на ГОЛФ 2 карах я на сервиз казаха ми че не е от предницата а имало лагер от зад за смяна ... смениха го.. покарах я час два но по късно виенето пак беше на лице... направих 1 опит при спрян двигател и изключена скорост по инерция виенето пак се чуваше, но не вие постоянно... възможно ли е да е от скорстната кутия или полуоската... за карето до колкото знам ако имам за смяна трябва да се променя звука в завой или да тропа, а аз това явление го нямам ...

Смени си лагерите и на двете колела, от там е виенето. И това,че виенето започнало отново след час/два.. нормално като се нагрее :wink:
Мойте задните 18лв комплекта .. 30лв майсторлъка ми излезна, но мисля че предните са по-скъпи.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Нед 30 яну 2011 11:11

Първо да се извиня на колегата, че му ползвам темата и за да не я пълня с моите питания моля отговорете ми евентуално на Л.С.
pacoboy написа:При натиснат съединител вие ли? Може да е от кутията, дано не е :|
При завой виенето намаля ли, увеличава ли се, при десен и ляв пробвай и сподели ...

Аз имам подобен проблем, но като натисна съединителя спира да вие.Като го отпусна пак вие, но само за кратко(като набере обороти престава, а като сменям предавките пак вие) Съединителя ми е на по-малко от половин година.Уж е Закс.Сменено е и маслото на трансмисията.На завой не вие нито наляво, нито надясно.
П.П Колата е голф2

techhard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот techhard » Вто 08 фев 2011 21:10

направих един прост тест, дигнах колата на крик от ляво и включих на скорост вдигнах до 80 и изкючих виене нямаше, повоторих теста и от дясно и след като изкючих виенето се чуваше, смених лагера и вече няма виене :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”