Автомивка зиме

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Автомивка зиме

Мнениеот Един » Съб 29 яну 2011 18:55

Лоша идея ли е да се ходи на мивка при сегашните температури?

Последна промяна от Varbona на Пон 31 яну 2011 16:07, променено общо 1 път.
Причина: оправих заглавието

radik90
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомивка

Мнениеот radik90 » Съб 29 яну 2011 19:47

Да освен ако нямаш гараж/подземен паркинг. Ще ти намокри уплътненията, после ще замръзнат и ще си имаш проблеми :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 29 яну 2011 19:50

То някой така мокрят седалките,че и те може да замръзнат :Mr Green Fun и в тая киша след 100м е мазал :не:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 29 яну 2011 20:21

Тази година са променили 'химията', с която пръскат (по мои наблюдения - не съм попадал на шир-информация)
Доста по-агресивна е сравнено с минали години.
Та сега ако колата ти се наслои с нея е достатъчно да пръснеш само с вода и високо налягане за да падне всичко (водоструйка, пароструйка).
Пробвай на ОМВ или 5минути първо - с 1-2лв може да се окаже достатъчно.
Ако уплътненията са правилно третирани, не би трябвало да имаш проблем.
Естествено обърни внимание, че е хубаво сутрин да пръскаш, а не вечер и да спреш колата пред вас за да скове през ноща.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 яну 2011 20:25

Аз зимата никога не си мия колата, един ден така си го сложих че сега ми е обица на охото!
Измивам колата, след 2 часа решавам да я прибера в гаража! Решено сторено! Видимо колата е суха!
На другия ден решавам да отида на работа, нанайСи Феродо, немога да потегля, задните барабани блокирали!
Ма колата инат и аз инат, газ до лЮтеницата, и вече когато я изкарах от гаража се отблокираха колелата!
Та много добре трябва да се подсоши колата, и задължително поне 2 до 3 часа на слънце, ако няма слънце не я мийте, че филма е голям, може и в колата да не можете да си влезете!

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dnn » Съб 29 яну 2011 20:31

днеска измихме кам 15 коли последните замразваха
хубаво е да се махни гулата
че после избива раждата
http://www.ЦЕНЗУРА.eu

Последна промяна от group® на Съб 29 яну 2011 22:06, променено общо 3 пъти.
Причина: тоя линк няма нужда да го пускаш! Където и да било във форума!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 29 яну 2011 21:19

Ще видим изненадата утре. Дано се отвори поне едната врата да вляза. Ръчна не съм опъвал, че ефектът е сигурен.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 29 яну 2011 23:14

Сега бях на терасата.Отвън всички коли са бяли от скреж :mrgreen:
Зимно време я мия само ако се постопли времето и е сухо.Иначе след 100 метра е същата.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 29 яну 2011 23:17

Аз го мия пасата, но го минавам със перото да го подсуша, след това го оставям на слънце, е ако няма слънце не го мия задължително ! По принцип или на кауфланд, или пред блока с водоструйката :mrgreen:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Нед 30 яну 2011 9:44

Всяка седмица я мия

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 30 яну 2011 17:49

Мия си я и няма проблем, но гледам да е до обяд че да поизсъхне. На супърб 2008г сутрин грам не задържат вратите дори и 1 пръст скреж да има. На моя голф съвсем леко задържа при най-студеното време. В сеата(1996) и в един г3 който имах навремето си беше усилие изобщо да влезнеш, независимо мита ли е или не. В бившия ми Сивик(1994г) съм пъхал жената през багажника да отваря вратите mhihi

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 30 яну 2011 18:08

Оня ден на -10 се наложи да я измия за да мина на маркировка за новото каско. На другия ден едвам отворих вратата, запътих се да зареждам на Богоров. На бензиностанцията не се отвори капачето на резервоара, след 5 минути духане и подсмърчане го напънах и то се предаде. На работата имам удобство, водоструйка, прахосмукачка, вътрешен двор, автошампоан и спрей за табло MA FRA, микрофибърни кърпи и т.н. Ако е меко времето я мия всяка седмица. Сега в тая кал няма много смисъл, мия стелките само.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Пон 31 яну 2011 10:56

radik90 написа:Да освен ако нямаш гараж/подземен паркинг. Ще ти намокри уплътненията, после ще замръзнат и ще си имаш проблеми :)

godfadar написа:То някой така мокрят седалките,че и те може да замръзнат :Mr Green Fun и в тая киша след 100м е мазал :не:
group® написа:Тази година са променили 'химията', с която пръскат (по мои наблюдения - не съм попадал на шир-информация)
Доста по-агресивна е сравнено с минали години.
Та сега ако колата ти се наслои с нея е достатъчно да пръснеш само с вода и високо налягане за да падне всичко (водоструйка, пароструйка).
Пробвай на ОМВ или 5минути първо - с 1-2лв може да се окаже достатъчно.
Ако уплътненията са правилно третирани, не би трябвало да имаш проблем.
Естествено обърни внимание, че е хубаво сутрин да пръскаш, а не вечер и да спреш колата пред вас за да скове през ноща.

Ние във Варна вече сме си решили проблема. Решението е "Varna Auto ReNew". Това не е АВТОМИВКА! Става въпрос за химическо чистене на автомобили, обновяване и поддръжка. Лично аз ходих при тях и съм много доволен, колата ми влезе суха и излезе от студиото след около 6-7 часа суха. Направиха ми цялостно почистване на интериора. Имах 5л разлята нафта в багажника от която не беше останала нито мирис нито следа. Тавана и тапицерията станаха като нови. Разликата от автомивките е че не използват вода, ами един специален пистолет с 9 бара въздух, който вкарва препарата и после го изкарва заедно с мръсотията на принципа на торнадо. Това е някакъв нов вид технология и съм много доволен. Белгийска и немска е. Гумените уплътнения ми ги третираха с един препарат с който след това на -10 все още не съм имал проблеми с вратите, а преди това на -3 не можех да си вляза в колата.
Който иска да му разясня нещо повече, не е проблем да ми пише на ЛС.
Поздрави :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 31 яну 2011 11:43

И аз не бях ЗА миене през зимата, но откакто почнаха да ми замръзват задните амортисьори, снегорина да обледява страната откъм пътя с гаден, мръсен лед и да се дразня на леда и кишата в подкалниците, вече когато ще пътувам извън града отивам да я минат със студена вода, да поотпусне задницата, винаги подсушават колата и оплътненията и да чукна на дърво досега не съм имал проблеми! Не съм химик и не знам с какви химикали или сол чистят тук при нас, но ми е било достатъчно да видя след една-две вечери бучки сол и бели глупости по капака, нахвърляни от минаващите коли, а като се замисля под калниците и около праговете колко може да се задържи...Наистина или много добро подсушаване или направо в гаража след мивка зимата! :да:

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Пон 31 яну 2011 11:56

аз снощи я измих моята на омв и цялата отгоре замръзна и огледалата :) добре,че поне шофьорската врата не замръзна(пасажерската се опита) :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”