Няколко пъти се разминавам с линейки. Въпреки че имат пълни права, внимават много (поне тези, които видях). НСО за няколко месеца направиха няколко катастрофи по идентичен начин. Не съм бил очевидец.....но от репортажите излиза че си карат както намерят - с нечовешка скорост и директно изпреварват без оглед на това дали има видимост и насрещно движение.
Как така ще ударят жената в завой?
Специалния режим дава предимство, не право да изпреварваш в завой при нулева видимост.
! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
hooligans, знаеш ли защо точно сценаристите намериха жертвата? Кой друг според теб би дал гласност на случая? КОй? Защо от НСО не излезнаха с официална версия? Защо не казаха, да има инцидент, но удар по тавана на колата няма? Мисля, сам знаеш отговорите на тези въпроси.
Аз до колкото имам наблюдения над такива инциденти (с коли със специален режим) ВИНАГИ се пише акт, именно на техните водачи! Сега писаха ли акт, вообще нанякого?
Мисля относно темата НСО да се изчерпа!
Везаварийни километри на всички!
Аз до колкото имам наблюдения над такива инциденти (с коли със специален режим) ВИНАГИ се пише акт, именно на техните водачи! Сега писаха ли акт, вообще нанякого?
Мисля относно темата НСО да се изчерпа!
Везаварийни километри на всички!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Аз пък си мисля, че тая мацка със ситроена доста трябва да е забавила и подразнила колите на НСО за да се стигне до там... само не ми казвайте че не ви се е искало да направите същото нещо с някоя шматка на пътя... разликата е че НСО донякъде могат да се отърват сухи 
ПП: видяхте ли ситроена? пада се човека на пасажерското място на джипа да го е тупнал по тавана, смятайте той за да се изнерви толкова, какво му е било на шофьора

ПП: видяхте ли ситроена? пада се човека на пасажерското място на джипа да го е тупнал по тавана, смятайте той за да се изнерви толкова, какво му е било на шофьора

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Аз пък си мисля, че тая мацка със ситроена доста трябва да е забавила и подразнила колите на НСО за да се стигне до там... само не ми казвайте че не ви се е искало да направите същото нещо с някоя шматка на пътя... разликата е че НСО донякъде могат да се отърват сухи
Напълно си прав колега, шматки с лопата от багер да ги ринеш! Но това не означава че трябва да ги избиваме или да ги изхвърляме от пътното платно! Много се наводни темата, всички даваме мнение, но никой от нас не знае истината, какво точно е станало в дадената ситоация, само си чешеме клавиатурите!
Според мен в едно ПТП имат вина и 2-те превозни средства, и не мисля да го коментираме!
Днес имах много кофри случка сутринта и се обеждавам че все повече неграмотни шофьори има!
Та по темата:
Днес на едно кръстовище спира оглеждам се и няма проблем, няма никой, и навлизам обаче в последният момент тъкмо да навляза отгоре се засилил ГОЛФ 2-КА Шофьора му беше около 56 години, дадох му път шот платното му беше заето, и той караше твърде бързо и от един път се скри и удари една кола!

-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Голф 4 СА6008
Вътре трима или четирима,заден десен прозорец се отваря и полита празна кутия от цигари(бяло виктори
).След десет секунди се показва ръка с рамо и политат три пластмасови чашки от кафе.
Kill 'em all
Вътре трима или четирима,заден десен прозорец се отваря и полита празна кутия от цигари(бяло виктори

Kill 'em all
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Много мразя хора управляващи коли, които си мислят, че като са си на село няма нужда от фарове и мигачи...Онзи ден в Искър - движа се с 20 км/ч, в моята лента има паркирана кола на аварийни максимално вдясно, намалявам, пускам десен мигач и изчаквам отсрещния, минава и в момента в който тръгвам един с джиБ паркиран в лявата страна на пътя решава, че ще тръгне без дори габарит да подскаже, че работи колата, пък за мигач да не говорим, че на село е позорно да те видят да ползваш некви екстри от NASA...Спрях на 30 см от десните му врати и го освирих, ама не беше лапе като мен а мъж на възраст
...Аман от ниска култура на пътя!

Вчера на пътя от София по посока Благоевград към обяд/десетина км след София/, на излизане от един прекрасен лек десен завой караме с около 70 км/ч. Пътя мокър. Следва права отсечка. Насреща в другата лента кара червен Фиат, след него фърчи бяла Октавия с калифорнийска регистрация. На около 20-25 метра от нас, Октавията навлезе а нашето платно, даже и мигач нямаше тъпънара. Отделно дето беше непрекъсната линията. Благодарение на факта че не беше изкопано около пътното платно, и реакцията на шофьора ни скачайки надясно не се утрепахме!!!
След още известно време каране, станахме свидетели на разчистване на една катастрофа. Жълта Дачия /май беше Дачия, то не беше останало много здраво от нея/ се беше натрясла отзад в автобус. Не знам кво е станало, беше на място където двете ленти на пътя са разделени с мантинела. Имаше пожарна, полиция и гражданска защита на мястото!!!
Станах и свидетел на няколко рисковани, бих казал опасни изпредварвания.
Едно време като излизах извън града с колата изпитвах удоволствие.
Сега като излизам извън града с кола, изпитвам страх.
След още известно време каране, станахме свидетели на разчистване на една катастрофа. Жълта Дачия /май беше Дачия, то не беше останало много здраво от нея/ се беше натрясла отзад в автобус. Не знам кво е станало, беше на място където двете ленти на пътя са разделени с мантинела. Имаше пожарна, полиция и гражданска защита на мястото!!!
Станах и свидетел на няколко рисковани, бих казал опасни изпредварвания.
Едно време като излизах извън града с колата изпитвах удоволствие.
Сега като излизам извън града с кола, изпитвам страх.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Много голяма простотия, умолявам колегите няма значение каква кола карат! Не мятайте нищо през прозореца когато шофирате, дори и колата да е на место, има си кошчета!
Днес към 17:34! на болеварда, някакъв бакшиш докато чакаше светофара, си изтупа стелките и забележете, изтресе си пепелника, и когато светна зелено, той се забави, тъкмо тръгнах да го изпреварвам мятна през прозореца огризка от ябълка
Тоя сигурно не си е чистил колата от Бъдни Вечер! 
Днес към 17:34! на болеварда, някакъв бакшиш докато чакаше светофара, си изтупа стелките и забележете, изтресе си пепелника, и когато светна зелено, той се забави, тъкмо тръгнах да го изпреварвам мятна през прозореца огризка от ябълка

Прави ми впечатление, че на булеварди с повече от едно платно по посока на движението като бул.България, масово се навлиза в съседното платно по най-безцеремонният начин!
Няма мигачи, просто въртят някои волана и ...тия хора не мислят ли с главите си, аз вече гледам да съм сам,до мен да няма коли или ги изпреварвам или съм зад тях ...
В някои от случаите си личи,че нарочно от наглост го правят, а в други по невнимание, а второто е още по-страшно ...
Нахалника поне ще погледне примерно 
Няма мигачи, просто въртят някои волана и ...тия хора не мислят ли с главите си, аз вече гледам да съм сам,до мен да няма коли или ги изпреварвам или съм зад тях ...
В някои от случаите си личи,че нарочно от наглост го правят, а в други по невнимание, а второто е още по-страшно ...

- foxi78
- Автомобил:
- Двигател:
A.C.A.B
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
JC написа:...Няма мигачи, просто въртят някои волана и ...тия хора не мислят ли с главите си, аз вече гледам да съм сам,до мен да няма коли или ги изпреварвам или съм зад тях ...
...
Икономисват ток

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Mihailov78 написа:JC написа:...Няма мигачи, просто въртят някои волана и ...тия хора не мислят ли с главите си, аз вече гледам да съм сам,до мен да няма коли или ги изпреварвам или съм зад тях ...
...
Икономисват токМизерна работа... Тези с липсващите мигачи са най-простото съсловие на пътя.. Колко и какви кофти и ужасни ситуации заради тези селинджъри дето пестят тока просто..
ако бутне малко лостчето ще му се счупи китката сигурно!
Tака е, даже някой не знаят че има мигачи!
Излизаме извън темата ма нека ме извинят, немога да се здържа
Седиме на маса, пиеме си и нещо стана моабет за коли!
И аз го базикам на едно приятелче, ма той явно не се усети!
Викам му, абе знаеш ли че тия новите коли след 2001-ва годиня от завода излизали без мигачи!
И ония "ВЕРНО ЛИ"

Толкова съм се смял, ти казвам заплаках от смях!

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
И аз мога да споделя нещо...общо 2 случки,за едната съм си виновен и затова ще си и кажа 
Първата на пътя между Тулово и Казанлък съм набрал яката,защото пробвах едни глупости по газовата(ускорение) и нямаше никой пред мене в разстояние поне 1км,започнах да си ускорявам и от една отбивка изкочи селски тарикат,без да спре,намали и подобно без мигач(разстоянието в което изкочи той беше по-малко от 50м,а аз карах с около 100-110 в този момент).Скочих на спирачките и едвам спрях,защото отстреща идваше кола.Случката става на път между 2те населени места,а човека излезна от отбивка.След като предприех изпреварване и започнах да го изпреварвам,обекта вътре (мазни цигани 2бр),започнаха да ускоряват наравно с мен и да не ме пускат,но явно "ракетата" им издъхна и ми погледаха стоповете.Не се гордея с постъпката си,но и двете му действия бяха глупави и застрашаваха околните ,не само мен.
За втората случка аз бях идиота(отачасти и другият колега в движението).Карам си по Шипка и понеже знам пътя като дланта на ръката си си сеча обичайните завой,защото имат видимост.Проблема дойде от там,че печеше много слънце и си карам.Огледах напред и видях ,че няма никой на серия от 2 S образни завоя на една равнина и започнах да сека.В този момент видях кола отстреща без пуснати фарове и бял цвят...еми замалко да се засечем,добре че реаргирах и навих пълен десен.Лошото ,беше че и колегата итой искаше да сече и двамата щяхме да се засечем точно по осовата линия,та се наложи да атакувам потрошените камъни в дясно
Но за щастие това беше 

Първата на пътя между Тулово и Казанлък съм набрал яката,защото пробвах едни глупости по газовата(ускорение) и нямаше никой пред мене в разстояние поне 1км,започнах да си ускорявам и от една отбивка изкочи селски тарикат,без да спре,намали и подобно без мигач(разстоянието в което изкочи той беше по-малко от 50м,а аз карах с около 100-110 в този момент).Скочих на спирачките и едвам спрях,защото отстреща идваше кола.Случката става на път между 2те населени места,а човека излезна от отбивка.След като предприех изпреварване и започнах да го изпреварвам,обекта вътре (мазни цигани 2бр),започнаха да ускоряват наравно с мен и да не ме пускат,но явно "ракетата" им издъхна и ми погледаха стоповете.Не се гордея с постъпката си,но и двете му действия бяха глупави и застрашаваха околните ,не само мен.
За втората случка аз бях идиота(отачасти и другият колега в движението).Карам си по Шипка и понеже знам пътя като дланта на ръката си си сеча обичайните завой,защото имат видимост.Проблема дойде от там,че печеше много слънце и си карам.Огледах напред и видях ,че няма никой на серия от 2 S образни завоя на една равнина и започнах да сека.В този момент видях кола отстреща без пуснати фарове и бял цвят...еми замалко да се засечем,добре че реаргирах и навих пълен десен.Лошото ,беше че и колегата итой искаше да сече и двамата щяхме да се засечем точно по осовата линия,та се наложи да атакувам потрошените камъни в дясно

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
mupk0 написа:И аз мога да споделя нещо...общо 2 случки,за едната съм си виновен и затова ще си и кажа
Това за жалост е доста често срещано!
Аз един път толкова ме изнервиха едни глупаци, че ги спрях, но като отворих вратата и слезнах да питам какво искат, избягаха

По пътя София-Самоков са най-често срещаните идиоти...
На завойте карат с 20-30км/ч, но като има права и можеш да ги изпревариш-газ до дупка

от една отбивка изкочи селски тарикат,без да спре,намали и подобно без мигач(разстоянието в което изкочи той беше по-малко от 50м,а аз карах с около 100-110 в този момент).Скочих на спирачките и едвам спрях,защото отстреща идваше кола.Случката става на път между 2те населени места,а човека излезна от отбивка.
С цялото ми уважение колега, обаче :
1. 90% процента съм сигурен че на отбивката е имало ограничение 60
2. дори и да е било без ограничение, колко е ограничението на извънградски път, хм ?
Точно това съм го чувал хиляди ама хиляди пъти - то на пътя няма коли , кво толкова ще стане ако карам със 110. Еми е това става