В Сливен се продава един Пасат Б5. При огледа обаче установих, че се вади патрона на ключа на шофьорската врата. Интересно ми е колко струва ремонта на това нещо?
ПС: Остава само бравата на вратата и с патрона спокойно можех да си се прибера в къщи.
Брава на Пасат Б5
- snoopcar
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.9 AFN
Re: Брава на Пасат Б5
До колкото знам има едно болченце което просто може да е развито и затова да излиза патрона,но пък може и да има нещо счупено.Зависи ако има счупено нещо,от някоя морга няма да ти излезе особено скъпо.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Е ти пък,най-лошия е да не подлежи на ремонт и да си смениш ключалката.Не съм сигурен,дали ще ти я направят по ключа и тогава ще трябва да смениш всички.И нов ключ.
Харесва ли ти като идея ? Не се притеснявай,няма нещо което да не се прави.

feikot написа:Не съм сигурен,дали ще ти я направят по ключа и тогава ще трябва да смениш всички.И нов ключ.Харесва ли ти като идея ? Не се притеснявай,няма нещо което да не се прави.
Ключар не може ли да пренареди пластините в ключалката и да си остане със стария ключ?
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Сигурно,но да потвърдя не мога,все пак,няма невъзможни неща,освен да си обуеш панталона през главата.
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
питай колегата Vladko
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
velinsl написа:feikot написа:Не съм сигурен,дали ще ти я направят по ключа и тогава ще трябва да смениш всички.И нов ключ.Харесва ли ти като идея ? Не се притеснявай,няма нещо което да не се прави.
Ключар не може ли да пренареди пластините в ключалката и да си остане със стария ключ?
В Монтана-остава стария ключ,смяна на абсолютно всичко с ново по(контактния ключ)...50 кинта....за брава нямам идея предполагам е по надоло цената...в всеки град ключарите взимат предполагам различно....
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Аз съм на 99% че е проблема с шайбата която заключва патрона. Ако колата е напъвана за вадене на патрона това щеше да си личи не само по излизащ патрон, а по разбитият патрон. Погледни дали по патрона има видими отчупени зъбчета (по самото тяло на патрона) и дълбоки деруги. Ако не - чети надолу.
Ако е изпаднала шайбата за заключване на патрона се минава по следната процедура - сваля кората, прозореца, вътрешната метална кора и вече имаш достъп до нея. Най-вероятно ще намериш една крива срязана шайба изпаднала някъде във вратата. Трябва да се сложи там където влиза патрона, така че при завъртане на винта да го заключва и да не може да излезне, а при отвъртане на винта - да се освобождава и да излиза. Винта за който говоря се намира отстрани на вратата, точно под патрона и е закрит с пластмасова тапа.
Общо взето си е играчка, но не е нищо сериозно и непоправино.
Ако патрона е почупен - ключар би трябвало лесно да го пренареди за друг ключ. Вади се отзад една зегерка, патрона става на 2 части и тази която е баш патрона се пренарежда. Поне май така се прави, но не съм на 100% сигурен за това.
Ако е изпаднала шайбата за заключване на патрона се минава по следната процедура - сваля кората, прозореца, вътрешната метална кора и вече имаш достъп до нея. Най-вероятно ще намериш една крива срязана шайба изпаднала някъде във вратата. Трябва да се сложи там където влиза патрона, така че при завъртане на винта да го заключва и да не може да излезне, а при отвъртане на винта - да се освобождава и да излиза. Винта за който говоря се намира отстрани на вратата, точно под патрона и е закрит с пластмасова тапа.
Ако патрона е почупен - ключар би трябвало лесно да го пренареди за друг ключ. Вади се отзад една зегерка, патрона става на 2 части и тази която е баш патрона се пренарежда. Поне май така се прави, но не съм на 100% сигурен за това.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Аз съм на 99% че е проблема с шайбата която заключва патрона. Ако колата е напъвана за вадене на патрона това щеше да си личи не само по излизащ патрон, а по разбитият патрон. Погледни дали по патрона има видими отчупени зъбчета (по самото тяло на патрона) и дълбоки деруги. Ако не - чети надолу.
Браво колега, най-точното обяснение на проблема. Само да доуточня, че ключар може да ти нареди патрона и по оригиналният ключ. Вече ми се наложи да го правя от неправомерен опит за отваряне.
- golf II gti
- Автомобил: Jetta GL
- Двигател: RP
velinsl написа:feikot написа:Не съм сигурен,дали ще ти я направят по ключа и тогава ще трябва да смениш всички.И нов ключ.Харесва ли ти като идея ? Не се притеснявай,няма нещо което да не се прави.
Пренарежда се.Даже в Сливен знам ключар, който е много добър и няма да има проблеми да ти го пренареди.Дано да е по-малък проблема, но и нова ключалка да вземеш, не е проблем да я пренаредиш

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
човека му излиза патрона вие го пратихте за нов ключ ...
виж отстрани на вратата на нивото на патрона има едно капаче , като го махнеш има един болт - при натягане (може и обратно да беше) патрона се фиксира да не излиза , при обратно въртене се освобождава .
ако не е от него и ако патрона си е ок трябва да се смени самия "механизъм" който държи патрона . той се сменя като се свали дръжката , след това има едно болче от външната страна на вратата под дръжката (по спомен говоря) което се развива и т.н. механизъм излиза . кофтито е че да го смениш ще трябва да разглобиш цялата врата защото няма от къде да го извадиш иначе .
успех
виж отстрани на вратата на нивото на патрона има едно капаче , като го махнеш има един болт - при натягане (може и обратно да беше) патрона се фиксира да не излиза , при обратно въртене се освобождава .
ако не е от него и ако патрона си е ок трябва да се смени самия "механизъм" който държи патрона . той се сменя като се свали дръжката , след това има едно болче от външната страна на вратата под дръжката (по спомен говоря) което се развива и т.н. механизъм излиза . кофтито е че да го смениш ще трябва да разглобиш цялата врата защото няма от къде да го извадиш иначе .
успех
golf II gti написа:velinsl написа:feikot написа:Не съм сигурен,дали ще ти я направят по ключа и тогава ще трябва да смениш всички.И нов ключ.Харесва ли ти като идея ? Не се притеснявай,няма нещо което да не се прави.
Пренарежда се.Даже в Сливен знам ключар, който е много добър и няма да има проблеми да ти го пренареди.Дано да е по-малък проблема, но и нова ключалка да вземеш, не е проблем да я пренаредиш
Градски, кой е той ако не е тайна. В Сливен нямаме много ключари, за разлика то часовникарите

- golf II gti
- Автомобил: Jetta GL
- Двигател: RP
Като тръгнеш по пътя за Батмиш и се качиш на върха, отляво ще видиш една макадамена пресечка.Тя отива към сервиза на Славей(ако го познаваш).Като тръгнеш по нея пресечка на около 50 метра в дясно има една къща и на нея мисля че има реклата или нещо подобно на този майстор.Забравих му името, но като звъннеш на звънеца той ще излезе.Той си работи и живее там.
Сетих се къде е. Благодаря. Инфото ми трябваше за бартер за автомобил с такава повреда. Автомобила обаче е продаден или го видях. Благодаря за инфото на всички отзовали се.