Нова придобивка - Passat 5 .Първи стъпки и въпроси

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Нова придобивка - Passat 5 .Първи стъпки и въпроси

Мнениеот wiseman » Вто 01 фев 2011 14:51

Здравейте,
От 2 дена аз и жена ми сме горди собственици на това чудо на техниката наречено пасат 5.
Седан, автоматик, типтроник, 1.9дизел, 116 коня помпа дюза, климатроник.....добра е.

Това ни е първата истинска кола ( предишната е опел тигра- дадохме я на тъщата ) и имаме няколко въпроса, на които търсачката неще да помогне.
Само да уточня, че половинката ми е шофьора в семейството та затова въпросите са такива а именно:
1. Като даде на контакт след 1 секунда изпищява - защо така?
2. Сутринта беше -8 градуса, ама иконката на подгряващите свещи изгасна за 2 секунди ??? ( е вярно че запали от четвърт ама...)
3. Има копчета за подгряване на седалките ама те не греят. Нещо в настройките ли трябва да се пипа или само се върти копчето?
4. Плафона над предните седали искам като се отвори вратата да свети а като се затвори да загасва - какво трябва да е положението?
5. На дисплея пише, че маслото трябва да се смени след 1600 км. Да го сменя или да почакам.
6. Как се изключва/включва климатроника?
Можем да я закараме на диагностика, чак по-другата седмица :( .
През това време жената ще издивее да не я кара ( тя си избра колата ) та затова ако можете да дадете съвет. ( иначе е самолет, като реши да задминава некви коли излетяхме, а шофьорката почна да крещи като абитуриентка от кефа на ускорението :lady_love: :lady_dance_party: )
Поздрави

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Нова придобивка - Passat 5 .Първи стъпки и въпроси

Мнениеот pas1.8mi » Вто 01 фев 2011 16:40

Четита да ви е и много безаварийни! :beer Модела дали не е Б 5.5(има тема "какъв ми е пасата" в търсачката)?За диагностика си имаме клубни Майстори(Vaskoto 1,Niksi........)! :wink:

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Вто 01 фев 2011 17:31

Благодаря колегата дано е безаварийна. :beer
Пасатора е 5 (няма скосявания на мигачите отстрани)
То е ясно, че ще се ходи до Герман за диагностика и подробности. Просто жена ми ми дава зор за тия въпроси а аз не знам какво да и кажа :oops: . По принцип съм шофер от 15-тина години, ама от няколко лета ми е хубаво да ме возят и както казах това ни е първата ИСТИНСКА кола. Преди тиграта имах бус Форд транзит ( ей голяма машина ) ама него го дадох на едни рафтинг момчета да се забавляват. И сега се чувствам на 7-мото небе да се возя в тоя кораб. Та затова ако някой даде мнение за тия въпросчета ще ми направи голяма услуга.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 01 фев 2011 17:58

wiseman написа:Здравейте,
От 2 дена аз и жена ми сме горди собственици на това чудо на техниката наречено пасат 5.
Седан, автоматик, типтроник, 1.9дизел, 116 коня помпа дюза, климатроник.....добра е.

Това ни е първата истинска кола ( предишната е опел тигра- дадохме я на тъщата ) и имаме няколко въпроса, на които търсачката неще да помогне.
Само да уточня, че половинката ми е шофьора в семейството та затова въпросите са такива а именно:
1. Като даде на контакт след 1 секунда изпищява - защо така?
2. Сутринта беше -8 градуса, ама иконката на подгряващите свещи изгасна за 2 секунди ??? ( е вярно че запали от четвърт ама...)
3. Има копчета за подгряване на седалките ама те не греят. Нещо в настройките ли трябва да се пипа или само се върти копчето?
4. Плафона над предните седали искам като се отвори вратата да свети а като се затвори да загасва - какво трябва да е положението?
5. На дисплея пише, че маслото трябва да се смени след 1600 км. Да го сменя или да почакам.
6. Как се изключва/включва климатроника?
Можем да я закараме на диагностика, чак по-другата седмица :( .
През това време жената ще издивее да не я кара ( тя си избра колата ) та затова ако можете да дадете съвет. ( иначе е самолет, като реши да задминава некви коли излетяхме, а шофьорката почна да крещи като абитуриентка от кефа на ускорението :lady_love: :lady_dance_party: )
Поздрави

1. Какъв е звуковия сигнал? Принципно като дадеш на контакт има звук, ако нивото на течноста за чистачки е на минимума или външната температура е под -4 градуса (поне при мен е така). Свети ли нещо допълнително по таблото?
5. Това се задава чрез ваг-ком да те подсеща кога трябва да смениш маслото. Ако ти не си го сменял го направи.
6. Климатроника зимно време го карай на ECON. Включва се със стрелките нагоре/надолу. Изключва се със стрелката надолу докрай.

Закарайте колата в Герман да я погледнат и ще ти кажат повече, отколкото ние тук във форума да гадаем :)

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Вто 01 фев 2011 18:12

1.Изпищява за да те предупреди че след тези километри които ти изписва трябва да смениш маслото.
2.При редовен двигател и хубав акомулатор си пали веднага дори без подгрев.
3.Копчето за подгрева се върти но защо не работят ще каже майстора.
4.Най вероятно проблема е в бравата на шоф врата.Опитай като отвориш задната врата дали ще светне.
5.Когато решиш тогава ще го смениш .+.-.1000км са нищо.
6.Със стрелките на климатроника ;на доло на горе;се изключва включва климата.Желателно е копчето ЕКОН да е включено постоянно за да не пуска компресора.
heavy metal zor

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Сря 02 фев 2011 1:36

Колега, честита придобивка. За "нова" (стара) кола:
5. Веднага сменяй масла, ремъци, филтри, водна помпа, ролки и т.н. консумативи да ви е
мирна главата, хич не ги гледай тея 1600 км за да няма :banghead: .

Поздрави

mart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mart » Сря 02 фев 2011 4:47

Супер автомобил имахме такъв ама го джамбазите го харесаха и го гепиха. Точно тоя мотор много ме радва.Иначе си го обслужете както каза един колега по горе най-добре си харесайте някой майстор и само при него я правете, че един да я прави един да си я гледа.Иначе е самолет голям и харчи малко.Поздрави и много безаварийни километри

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Сря 02 фев 2011 10:05

Може да изпищява ако е малко горивото( :!: резерва)

powerstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот powerstar » Сря 02 фев 2011 10:19

Честито за новата придобивка. Закарай я да я закачат на Вага и доста неща могат да ти включат или изключат, зависи от твоите желания.

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Сря 02 фев 2011 17:57

Здравеите колеги,щях да отварям нова тема добре че скивах тая,защото проблема горе-долу е идентичен. Колата е Passat B5 ATJ 116k.s 2000година. Маи месец я взех има пълно обслужване масло,ремъци,ролки,филтри всичко,което трябва да се смени при покупката на 2-ра ръка автомобил. Сутринта паля и на борда пише 3000 SERVICE друго не се сещам,защото езика е Italiano mhihi . Когато се прибрах в къщи загасих я и пак запалих пише 2800 SERVICE,както и предположих маи са километрите до смяна на масло. Всеки път,когато дам контакт се появява индикатора за маслото изпишява 2-а пъти и изчезва.. проверявам с щеката маслото си е ОК. Карам с Castrol Magnetic Diesel 10w40. A и откакто застудя тва време сутрин първия път доста трудно пали (маи-реве за нов акумулатор) решил съм да вземам Bosch възможно с по-голям ампераж. Иначе Паско доволно навървявя липсва и само едно чипче,някои знае ли къде се намира в Пазарджик представител на "Brezel"??? : vw fen

Потребителски аватар
bobby route
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobby route » Сря 02 фев 2011 18:10

dangala написа:Колега, честита придобивка. За "нова" (стара) кола:
5. Веднага сменяй масла, ремъци, филтри, водна помпа, ролки и т.н. консумативи да ви е
мирна главата, хич не ги гледай тея 1600 км за да няма :banghead: .

Поздрави

Абсолютно подкрепям колегата!!!
Масло, Филтри, Ремъци, Ролки.... верно, че за това (+ задни амортесьори и обтегач на пистов ремък) ме изтупаха 900лв., ама ако нещата се закучат - отиваш в едни "други пари".
Поздрави и безаварийна!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 02 фев 2011 18:16

Аз лично много не им се връзавам на тея индикации Севиз, Инспекшън и тн...
Това си е нагласено в компа на колата и ако не ти го нулират като сменят масло или нещо друго -ти си е включва автоматично на определени километри.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Чет 03 фев 2011 0:41

Marto_VN написа:Аз лично много не им се връзавам на тея индикации Севиз, Инспекшън и тн...
Това си е нагласено в компа на колата и ако не ти го нулират като сменят масло или нещо друго -ти си е включва автоматично на определени километри.

Колегата е прав.....
viewtopic.php?f=48&t=236875

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hhumpff » Пет 04 фев 2011 9:23

При мен изписваше надпис "стоп" придружен със звуков сигнал. Оказа се че е акумулатора. След смяната му не е появявал сигнала.

noswear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noswear » Съб 05 фев 2011 1:35

здравеите днес си купих пасат б5.5 минах през компиутар и тн и тва за маслото е така слага се на 1 год или 15000 километра и трчбва да ти се занулчва с комп а аз имам един вапрос имам копче до шофиорската седалка на колонката нарисувана е една кола кято като сам на габарити си свети червено като кастофон и климата та за какво е това копче мерси мн :)

Върни се в “Passat”