KingoftheROAD написа:Ludia написа: ...аааа това си проблем на всеки индивид... това е въпрос на самодисциплина и възпитание, отговорности ако искаш... аз боравя с оръжия далеч преди да стана на 18г и твърдя, че мерките за безопастност са приоритет номер едно и абсолютно адекватно осъзнавам отговорността да притежаваш огнестрелно оръжие...
До тук добре, приемаме че ти си достатъчно наясно, и достатъчно съзнателен, че да не допуснеш инциденти. Смяташ ли че всеки мераклия да носи оръжие можем да го докараме до твоето ниво? (не говорим за военни и полицаи, при които това тяба да им е генетично заложено) И няма да има такива изпълнения - напил се нашия, и с пищова голем мъжага, или пък децата го намерили с къщи и се изпогърмяли, или пък му го откраднали? Или пък като последното изпъление на онзи лекар? А примери такива още 100 поне. Цялата нация трябва да има такова самосъзнание за личното оръжие, иначе става като в каубойските филми...
това абсолютно е като пиенето и карането.... каубои или състезатели, все умират невинни. Въпросът е е такъв каубой като ми излезе с пистолет и ми го насочи, аз да имам шанса евентуално да защитя мен, жена ми, децата ми.... без да ми мигне окото. Това е. Искам да влезе някой у нас през ноща, през прозореца и да му издухам главата с 12 калибър. И така още 200 човека като мен да изтрепят малко "айдуци" по селата, пък после да видим.... И не си мисли, че ако се либерализира режима всеки ще се прави на каубой, точно обратното.. Сега в момента оръжия се вадят по светофарите защото процента на притежаващите е малък... ама като стане всеки втрои да има - дали ще смея я даго вадя ей така...

замисли се. Тия "борците" с черните джипки, дали ще засичат и бият хората необезпокоявани ?
Щом държавата не може да ми даде сигурност, аз ще си намеря начин да се справя, но тя не трябва да ме ограничава - ето това е проблема. Говорим за защита, не за нападение.
Виж по-нагоре в темата, газови преправени, топчета, оси... ми това е - който иска да има оръжие за грабеж, нападение, убийство - той ще си намери, в това няма съмнение. Но ако човек иска да брани себе си и семейството си - не му се дав аразрешително или закона е така написан, че да е винаги виновен.... Е ЗАЩО ??? - отговори си сам, аз отговора го знам