Здравейте колеги.
Използвах търсачката да намеря такава тема, която да ми свърши работа, но уви.
Въпроса ми е колко литра побира скоростната кутия на голф 4 1.6 ср 101 коня. Код на скоростна кутия : DUU
Благодаря ви много !
масло на скоростна кутия
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
Re: масло на скоростна кутия
сипваш докато протече на пробката...няма какво да му мислиш...купи 2 литра пък ако остане ..добре ако не доливаш и газ.... 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Не си дал код на мотора, но предполатам, че всичките SR са с еднакви ск. кутии. По аутодата ти дават 1.9л. 75в90 (пълна синтетика). Така че, както ти каза колегата вземи си 2 литра и сипвай.
stefan4o написа:Не си дал код на мотора, но предполатам, че всичките SR са с еднакви ск. кутии. По аутодата ти дават 1.9л. 75в90 (пълна синтетика). Така че, както ти каза колегата вземи си 2 литра и сипвай.
А коя е марката на маслото (75в90 пълна синтетика), което се слага от производителя ?
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Eximpo написа:stefan4o написа:Не си дал код на мотора, но предполатам, че всичките SR са с еднакви ск. кутии. По аутодата ти дават 1.9л. 75в90 (пълна синтетика). Така че, както ти каза колегата вземи си 2 литра и сипвай.
А коя е марката на маслото (75в90 пълна синтетика), което се слага от производителя ?
Няма значение. Ако имаш проблеми със скоростите не си мисли че ще ги оправиш с масло - пиши в търсачката DUU и чети първите 4-5 теми

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Eximpo написа:stefan4o написа:Не си дал код на мотора, но предполатам, че всичките SR са с еднакви ск. кутии. По аутодата ти дават 1.9л. 75в90 (пълна синтетика). Така че, както ти каза колегата вземи си 2 литра и сипвай.
Марката не е от особено значение, те цените им мисля започват от 20-25лв.* нагоре за литър, горе-долу там се въртят.
*объркал бях цената с минералното 80В90

Последна промяна от stefan4o на Нед 06 фев 2011 22:06, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Лично аз ползвам вече 5 г Арал ,пълна синтетика 75/90 21 лв половинката....без проблем !
hooligan_sk написа:Eximpo написа:stefan4o написа:Не си дал код на мотора, но предполатам, че всичките SR са с еднакви ск. кутии. По аутодата ти дават 1.9л. 75в90 (пълна синтетика). Така че, както ти каза колегата вземи си 2 литра и сипвай.
Няма значение. Ако имаш проблеми със скоростите не си мисли че ще ги оправиш с масло - пиши в търсачката DUU и чети първите 4-5 теми
Добре колега, знам за проблемите с нитовете. Бих искал тогава да те попитам на тея нитове ли са дължи трудното превключване на скоростите и другия проблем е когато от 5та на 4та се чува някакво "хъркане" , но само при скорост над 50-60 км/ч
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Eximpo написа:hooligan_sk написа:Eximpo написа:stefan4o написа:Не си дал код на мотора, но предполатам, че всичките SR са с еднакви ск. кутии. По аутодата ти дават 1.9л. 75в90 (пълна синтетика). Така че, както ти каза колегата вземи си 2 литра и сипвай.
Добре колега, знам за проблемите с нитовете. Бих искал тогава да те попитам на тея нитове ли са дължи трудното превключване на скоростите и другия проблем е когато от 5та на 4та се чува някакво "хъркане" , но само при скорост над 50-60 км/ч
Немога да кажа така, но не разчитай на маслото за нищо. От него може да имаш проблем само ако е останало съвсем малко в кутията. 90% от тоталните щети по кутиите ДУУ идват от нитовете, като симптомите са най-различни! Сменяй ги докато е време

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”