Двигател TSI

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Re: Двигател TSI

Мнениеот kimif2008 » Съб 05 фев 2011 22:26

rmk написа:Днес имах възможност да покарам около 30 километра - Голф 6, 1.4 TSI, с DSG кутия, като колата е току що купена - на 200 километра беше. За съжаление единственото хубаво нещо което мога да кажа за тази кола е, че е много тиха, което предполагам не е учудващо като се има предвид, че карам 12 годишен дизел. Останалите ми впечатления не са особено добри както от двигателя, така и от кутията и затова няма да ги споделям понеже веднага ще ме обявите за дизелов сектант или ще ми разкажете историята за киселото грозде.

Имам само един въпрос - означението отзад беше "TSI", като "SI" бяха червени - колко коня е изобщо тази кола, ако по това може да се каже?

Предварително благодаря.

160к.с.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 06 фев 2011 9:59

rmk написа:Днес имах възможност да покарам около 30 километра - Голф 6, 1.4 TSI, с DSG кутия, като колата е току що купена - на 200 километра беше. За съжаление единственото хубаво нещо което мога да кажа за тази кола е, че е много тиха, което предполагам не е учудващо като се има предвид, че карам 12 годишен дизел. Останалите ми впечатления не са особено добри както от двигателя, така и от кутията и затова няма да ги споделям понеже веднага ще ме обявите за дизелов сектант или ще ми разкажете историята за киселото грозде.
На мен би ми било интересно да прочета такова мнение, в частност за скоростната кутия :?:

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Нед 06 фев 2011 14:16

Долкото разбирам от колегата, който е карал голф-а на 30км, има забележки към двигателя (тоест ускорение може би?) и скоростната кутията.
Би ли споделил повече детайли и защо мислиш така? Интересно ми е да чуя ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 фев 2011 15:08

Ами сигурно не върви,друса много,превключва на тласъци и вътре мирише на гадно :mrgreen:

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Нед 06 фев 2011 16:24

Stivi написа:Ами сигурно не върви,друса много,превключва на тласъци и вътре мирише на гадно :mrgreen:

И аз имам точно същите оплаквания :Mr Green Fun голяма излагация от ФАУВЕ, определено!

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Нед 06 фев 2011 17:25

Ако колегата преди да се качи на Голфчето, е слязъл от такъв 3.2FSI или 3.6FSI може и да му се струва, че не върви :D

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Нед 06 фев 2011 22:18

С риск да се скъсате да ме "храните" ще напиша какво видях. Само да кажа, че впечатленията не са само мои, а и на още няколко човека, които карахме колата.

1. Двигателя, не направи ли поне 4500 оборота е мъртвец. Сигурен съм, че няма да се съгласите с мен - както си решите.

2. Кутията е трагедия или поне тази бройка специално:
- При тръгване по светофарите подавам плавно малко газ (както правя на моята) и нищо не се случва, инстинктивно подавам още газ и пак нищо не става, след около секунда и половина колата тръгва с въртене на гуми - едно нормално тръгване не можах да направя и то с автоматик и то като през последните 5-6 години само автоматици карам.
- за 30-тина километра на 2 пъти ми се случи да смени межу 2 и 3 или между 3 и 4 (знам ли) със доста сериозен удър, което е недопустимо за автомат според мен.

Пак казвам - това са си лично мои впечатление - не задължавам никого с тях. Дано вашите коли нямат такива проблеми.

Друсането си е нормалното за голф, те всичките имат еднакво окачване (с дребни промени) и няма логика да се подобри от нищото.

Иначе колата не мирише вътре, като купе ми харесва, много добре е осветено, свети долу в краката, а като се отворят вратите вътре е ден :)

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 07 фев 2011 11:04

rmk написа:С риск да се скъсате да ме "храните" ще напиша какво видях. Само да кажа, че впечатленията не са само мои, а и на още няколко човека, които карахме колата.

1. Двигателя, не направи ли поне 4500 оборота е мъртвец. Сигурен съм, че няма да се съгласите с мен - както си решите.

2. Кутията е трагедия или поне тази бройка специално:
- При тръгване по светофарите подавам плавно малко газ (както правя на моята) и нищо не се случва, инстинктивно подавам още газ и пак нищо не става, след около секунда и половина колата тръгва с въртене на гуми - едно нормално тръгване не можах да направя и то с автоматик и то като през последните 5-6 години само автоматици карам.
- за 30-тина километра на 2 пъти ми се случи да смени межу 2 и 3 или между 3 и 4 (знам ли) със доста сериозен удър, което е недопустимо за автомат според мен.

Пак казвам - това са си лично мои впечатление - не задължавам никого с тях. Дано вашите коли нямат такива проблеми.

Друсането си е нормалното за голф, те всичките имат еднакво окачване (с дребни промени) и няма логика да се подобри от нищото.

Иначе колата не мирише вътре, като купе ми харесва, много добре е осветено, свети долу в краката, а като се отворят вратите вътре е ден :)

колега ти да не прказваш за дизел ? какви ти 4500 оборота е ?
тя моета е абд и прави 5200обороти.
ТСИ е поне 7000-8000 обороти, и с поне 1000 по малко ще развие в движение

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Пон 07 фев 2011 11:17

Защо пък да говоря за дизел, то на дизела на 5000 му свършва оборотомера.
За бензин говоря, ей го таблото:
Изображение
Някъде около 4000-5000 оборота почва да ме лепи за седалката както моя трактор лепи още в ниските.
Преди това една лагава история.....
Междо другото разбрах, че това нещо имало компресор и турина. Кога се "гаси" компресора ?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 07 фев 2011 11:21

rmk написа:Защо пък да говоря за дизел, то на дизела на 5000 му свършва оборотомера.
Изображение
Някъде около 4000-5000 оборота почва да ме лепи за седалката както моя трактор лепи още в ниските.
Междо другото разбрах, че това нещо имало компресор и турина. Кога се "гаси" компресора ?

дизела е така ,защото скоростите са много къси .
от снимката на празен ход оборотомера трябва да иде до 6000обороти и да не надвиши 7000те
ако ги надвиши , значе е правена промяна.

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Пон 07 фев 2011 11:31

Дизелите, колко са им къси или дълги скоростите няма особенно значение, щото са си проектирани за дизелите.
Аз говоря за бензинов двигател с кутия проектирана за самия него.

Реално повече от 5000 оборота не съм правил щото ме хвана страх, понеже колата е чисто нова (виждат се километрите на таблото) и може би е добре да се поразработи, преди да се вкарва в червеното. Но ми правеше впечатление, че точно преди 5000 оборота се развървяваше, но и аз тогава пусках газта. Като цяло ми се стори не толкова приятна за каране в града като моята, но това си е мое мнение. Ето горе други колеги примерно са много доволни.

dido_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dido_99 » Пон 07 фев 2011 12:13

Аз карам 3.2 V6 с DSG, когато се качих да пробвам Golf VI 1.4TSi с DSG нямаше никаква разлика в превключването, а вървените е много добро. А да сравняваш дизел с бензин е немислимо. DSG-то е много чуствително (лично за мен най-добрата) и не всеки може да го управлява от първия път. Онзи ден дадох на един приятел да кара моята и на всеки светофар бяхме на драг, след 30-40 мин всичко си дойде на мястото с подаването на газ и потеглянето.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 07 фев 2011 14:57

rmk написа:Дизелите, колко са им къси или дълги скоростите няма особенно значение, щото са си проектирани за дизелите.
Аз говоря за бензинов двигател с кутия проектирана за самия него.

Реално повече от 5000 оборота не съм правил щото ме хвана страх, понеже колата е чисто нова (виждат се километрите на таблото) и може би е добре да се поразработи, преди да се вкарва в червеното. Но ми правеше впечатление, че точно преди 5000 оборота се развървяваше, но и аз тогава пусках газта. Като цяло ми се стори не толкова приятна за каране в града като моята, но това си е мое мнение. Ето горе други колеги примерно са много доволни.

Единствено допускам поради малкото километри да има някакво ограничение във вървежа...
Eто как изглежда дино на такъв двигател (това е със Сироко, но принципно графиката трябва да е подобна)
Изображение
Плосък въртящ момент от 1700 докъм 5000, след което плавно намалява! (+- 3-4% е несъществено)
Да почне да ускорява от 5000... нещо не е в ред

Виж да превключва с удар 2-3 или 3-4 си е проблем н акутията, по руските форуми това се смята за признак на износена кутия :horror: , кой знае ако колата е тестова ... ама чак толкоз бързо да я ашладисат mhihi

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Пон 07 фев 2011 15:35

Съгласен съм, че на картинката изглеждат много добре нещата с въртящия момент.
Ще почакам да се понавъртят малко километри и пак ще я пробвам.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 07 фев 2011 20:54

rmk написа:Защо пък да говоря за дизел, то на дизела на 5000 му свършва оборотомера.

Лаг знаеш ли какво означава и къде е подходящо да се използва тая дума, щото така всеки я слага тая дума наляво и надясно дори и повечето автожурналисти я използват без да знаят какво точно означава и в какъв случая трябва да се употребяват за да звучи на место. :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”