Бензин в маслото ??
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бензин в маслото ??
Абе тая тема е ялова, не разбра ли?
Кво ще рече ялова колега ??? jazzlay Колата е пълна инжекция и помпата е електрическа и се намира в резервоара .... и единствения достъп на бенз в двигателя е дюзите. Клапана на високото налягане на рейката е изправен и не изпуска бензин .... и си вкарва и вкарва бенц, а ако е пукнато някъде по цилиндрите ще надува маслото и ще го пръска навсякаде ще качва каже и в въздушния филтър.
Y.J написа:Кво ще рече ялова колега ??? jazzlay Колата е пълна инжекция и помпата е електрическа и се намира в резервоара .... и единствения достъп на бенз в двигателя е дюзите. Клапана на високото налягане на рейката е изправен и не изпуска бензин .... и си вкарва и вкарва бенц, а ако е пукнато някъде по цилиндрите ще надува маслото и ще го пръска навсякаде ще качва каже и в въздушния филтър.
Нали това ти обяснявам бе колега, не разчитай на това, че ще си личи по нещо, така или иначе нямаш други опции сваляй главата хем за профилактика ще й смениш гарнитурата и ще видиш за какво иде реч!

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен си ми вкарва бензинец в маслото. В началото много се шашках, къде ли не ходих и никой не можа да ми каже. Вариантите са някоя дюза да е прецакана и да вкарва не както трябва бензин - нарича се в народния фолклор "пикаеща дюза".
Вече карам колата близо 5 години и си продължава да си вкарва по-малко бензинец. Нищо и няма на колицата. По-вероятно е при тебе да е от късите разстояния, на които караме колите си зимата. Да поясня, че този проблем го имам само зимата. Бензина при студен двигател не изгаря напълно и по стените и през сегментите се стича в картера. Това се получава от късите разстояния плюс калпавите бензини дето наливаме.Оставяй колицата веднъж в седмицата да загрее хубаво и да пусне вентилатора. Бензина се изпарява и нещата си идват на мястото. Или пробвай да сипеш добавка за вдигане на октановото число за по-добро изгаряне. Просто колите които караме не са първа младост 
Да поясня, че масло не ми бутва, сменял съм гарнитурата на главата и гумички и продължава да си вкарва бензинец. Не е това от гарнитура.

Да поясня, че масло не ми бутва, сменял съм гарнитурата на главата и гумички и продължава да си вкарва бензинец. Не е това от гарнитура.
ако ти стои до смяната на малко над максималното . карай и си свиркай с уста и хич да не ти пука и ако искаш и до тоалетната и обратно ходи с нея нищо няма да и стане. тея приказки за блукаж на двигателя са само ако няма масло изобщо

jazzlay написа:Y.J написа:Кво ще рече ялова колега ??? jazzlay Колата е пълна инжекция и помпата е електрическа и се намира в резервоара .... и единствения достъп на бенз в двигателя е дюзите. Клапана на високото налягане на рейката е изправен и не изпуска бензин .... и си вкарва и вкарва бенц, а ако е пукнато някъде по цилиндрите ще надува маслото и ще го пръска навсякаде ще качва каже и в въздушния филтър.
Нали това ти обяснявам бе колега, не разчитай на това, че ще си личи по нещо, така или иначе нямаш други опции сваляй главата хем за профилактика ще й смениш гарнитурата и ще видиш за какво иде реч!
що не вземем да сменим колите си с нови и ще видим за какво иде реч

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jazzlay написа:Колега и аз имах същия проблем, имах адски много бензин в маслото, нивото на маслотото мо се беше вдигнало още половин път!![]()
При мен проблема беше че мембраната на бензиновата помпа беше издънена а тя се задвижва от двигателя, но при теб незнам, може и да си с електрическа помпа, друга причина е пукнатина в някой от цилиндрите, това не значи 100% промяна в работата на двигателя или разни шумове, поне не такива че да се усетят от човешко усезание, друга причина просто няма!!!
Ако си 100% сигурен че всичко е изрядно с горивоподаването тогава махаш главата и става ясно!!!
Нали се сещаш, че ако има пукната глава - ще гори малсо, ще меша с антифриза и със сигурност ще работи другояче двигателя защотто дадения цилиндър няма да има компресия! И ще пуши ... и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някоя дюза не работи добре.Почисти ги и ще се оправи.Когато дюзата не работи добре вкарва масло в цилиндара и бензин в картера.Поздрави.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”