Проблем с налягане масло на 1,8Т AGU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Проблем с налягане масло на 1,8Т AGU

Мнениеот hosetovw » Вто 08 фев 2011 18:15

Колата е МК4 1,8Т AGU и май имама проблем с налягането на маслото, защото след смяната му и карани не повече от 1000км, при едно по-здраво каране извън градско, светна лампата на маслото и изпищя зумера. Масло в двг има на макс (мобил1 10w40), след загасяне на двг проблема се оправи и се прибрахме. Днес при нормално каране градско в Бургас, отново ми сведна лампата и писна зумера. По неприятното е, че след загасяне на двг пролема остана. След потегляне няма и смяна на 2 предавки и отново лампата грейна. Докато я прибера колата до вкъщи този път се разчаткаха и хидравличните повдигачи. Четох много теми и разбрах че проблема може да е на много места ...
От нещо невинно, като сгрешен маслен филтър, окотил датчик по системата и зацапани пътища, до нещо сериозно като лагери на вала, помпа и тн.
Та моля ви кажете ми майстор или сервиз в Бс, където да диагностицират проблема точно. Предварително благодаря на отзовалите се колеги !!!

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с налягане масло на 1,8Т AGU

Мнениеот rado_mit » Вто 08 фев 2011 19:25

за проблема е писано много .. :търсачкаа
накратко:
.. каран ти е с "долнопробно" масло двигателя .. целия е вътре в нагари .. новото масло е разтворило част от мръсотията и я е свалило в картера .. запушена ти е цедката на маслената помпа ..
за сега единствения 100% доказан метод за решаване на проблема е: двигателя на части и с пароструйката .. с друго не пада мизерията .. или поне не цялата и навсякъде .. в София струва около 1000лв. манипулацията вкл. пълния комплект гарнитури за двигателя

Потребителски аватар
hosetovw
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Вто 08 фев 2011 19:36

Благодаря, но не съм в Сф. Дайте възможности за Бургас.

п.п.Както казах изчел съм почети всичко като теми във форума и вземи разкарай тоя имотикон, че ме дразни ...

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 09 фев 2011 12:30

Колега първо виж датчиците за налягане на маслото ако искаш направо ги смени не са скъпи а и маслото което си сложил 10w40 не е много за тоя мотор. Слагай пълна синтетика за турбото 5W40 аз даже карам вече 1 година с 0W30 на същия двигател.

Потребителски аватар
hosetovw
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Сря 09 фев 2011 14:41

Малко update ...
Колата е вече в сервиз. Първия проблем е сгрешен маслен филтър при последната смяна на маслото. Филтъра е за модели на Форд scare !!! Ще има яко тупаници и респект при тъпаците, които ми сменяха маслото :beat_butt2 :dummy:
За съжаление налягането не се оправи при смяната с филтър за моя двг. От стартови 2, 2,5 bar като вдигнеш оборотите и налягането пада под 1 bar. Сега се сваля картера, ще се чисти решетката на помпата, клапана, ще се проверяват лагери и тн. Резултата довечера. Дано да ми си размине с малко ... :roll:

Потребителски аватар
hosetovw
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Сря 09 фев 2011 15:01

sigi написа:Колега първо виж датчиците за налягане на маслото ако искаш направо ги смени не са скъпи а и маслото което си сложил 10w40 не е много за тоя мотор. Слагай пълна синтетика за турбото 5W40 аз даже карам вече 1 година с 0W30 на същия двигател.

Абе ако мина на пълна синтетика, след като съм я карал вече 3 години на полусинтетика, няма ли да започне да харчи масло ??? Тя и сега хапва малко масалце като е с 10W40 /0,2л 0,3л за една смяна/ :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 09 фев 2011 15:13

Разликата е малка - даже може да почне да гори по-малко заради това ,че пълната синтетика държи на темпертаура.Проблема ,че идеята на синтетиката е да караш 12-15к километра и така да избиеш цената на по-скъпото масло.Ако го гори обаче постоянно ще доливаш.

Потребителски аватар
hosetovw
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Сря 09 фев 2011 18:23

И така, помпата е ОК, датчиците са ОК, маслото е катран и имам разбира се нагар. Проблема излезе запушена сонда или така наречената цетка !!! Сега това чудо чисти ли се или трябва да се сменя с ново ??? Като искам да си купя нова сонда, ми казват че не я продават без помпата ... ??? Взимам помпа и кво да видя, тя е без сонда ??? WTF ... Някой с инфо за тая прословута сонда или с други думи казано, тръба под формата на лула с цетка ???
То е ясно, че утре ще се обикалят моргите ама има ли смисъл ???

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 09 фев 2011 18:55

Аз на това място бих я изчистил и сложил някакво смотано масло.След това 300-400 км леко каране и пак същата процедура.Така няколко пъти докато стане бистро и след това нова цедка и истинско масло.
Доколкото знам има и разни добавки за тая цел.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 10 фев 2011 15:31

Не, изчисти си твойта

Потребителски аватар
hosetovw
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Чет 10 фев 2011 16:44

За съжаление мойта не стана да я изчистим. За сметка на това взех от от морга употребявана. Изчистихме я и в момента налягането е ОК. Стига до 5 bar-а в обороти. Сега се прави промивката и довечера ще е с новото масло. Като я взема и се разплатя ще пиша колко кинти ми струваше един тъпак да ми сложи грешен маслен филтър !!! :evil:

Потребителски аватар
hosetovw
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Чет 10 фев 2011 18:45

И така, сметката е 250 лв назад за моя джоб. За тези пари се случи следното:
Диагностика на цялата маслена система (сваляне на картер, помпа и тн), смяна на маслената сонда, смяна на биелните лагери (на два от тях имаше малки следи, таке че ги сменихме), почистване на нагара на двг с присадка в старото масло, промивка на двг с промивно масло Приста, нова пластмасова стойка за щеката на маслото, ново масло Мобил 10W40.
С това масло ще се кара не повече от 4000, 5000км и ще последва същата процедура с промивката, но този път ще използвам друга присадка на Лики Моли. Кара се с ней 40, 50км и сваля л..ната по-добре. Останалото е ясно, дано с това ми свършат мъките. :beer

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Съб 12 фев 2011 23:20

:horror: Подобно беше положението с моя мотор но за щастие го мих преди да го сглобявам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”