Проблем със охладителната система Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Проблем със охладителната система Г3

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 фев 2011 12:14

Здравейте съфорумци, прочетох доста подробно търсачката, но при мен се получи някакъв странен проблем, и мисля утре да закарам колата ма електричар/майстор да види какъв е проблема а той е следният!
Значи колата е 1.4 АБД, перката за охлаждане има 2 степени! 1-ва степен по-бавна, мисля че се пуска на 95 градуса, а 2-рата степен се пуска при 104 градуса, поне така пишеше на датчика който пуска перката!
Та при мен проблема е че ми изчезна 2-рата степен. Смених датчика на радиатора и нещата заспаха, до преди 3 месеца стана обратното изчезна 1-ва степен, колата загрява и занарочно понякога спирам, да видя дали ще се пусне 1-ва степен но няма, чак когато вдигне определените градуси се пуска 2-ра степен и се охлажда!
Та мисълта ми е къде е проблема, шот датчика го смених с нов и сега пак не работи 1-ва степен!? Нямам си и на идея от какво може да е, дали няма да се прецака колата? Има ли някакво значение дали датчика на таблото отчита правилно, и той влиае ли на датчика със степените!
Ще съм благодарен да помогне някой, да знам какво ме чака, та да не ме изтресат някой космическа сума! :012:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Проблем със охладителната система Г3

Мнениеот IvanMan » Нед 13 фев 2011 12:32

Датчика за перката е на радиатора и няма нищо общо с отчитането на таблото.
Извади куплунга на перката и дай на късо крачетата, трябва да ти включи и двете степени.
Ако включва само една перката е за смяна, ако включва и двете търси причината в датчика или кабелите.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 фев 2011 13:00

IvanMan написа:Датчика за перката е на радиатора и няма нищо общо с отчитането на таблото.
Извади куплунга на перката и дай на късо крачетата, трябва да ти включи и двете степени.
Ако включва само една перката е за смяна, ако включва и двете търси причината в датчика или кабелите.

Благодаря за мнението колега, сега ще сляза до колата, и ще взема кабел и ще дам накъсо, като извядя кабела от датчика, ако се пуснат и 2-те перки значи всичко е ток! Сега ще пробвам и ще пиша! :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 фев 2011 13:07

Дадох на късо, и 1-вата степен се пуска и 2-рата, като дадох на късо от кабела който влиза в датчика!
Явно съм се подлъгал от показанието на датчика на таблото! И вероятно 2-рата степен няма как да се пусне и то зимно време! Много благодаря на колегата който се отзова!

п.п Темата може да се изтрие, или както преценят модовете! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”