палене на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

палене на газ

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 9:50

Здравейте,

Значи прецакал ми се е май регулатора за налягане на гориво и колата не работи на бензин. За момента се налага да я паля на газ, принципно като не е много студено нямам проблем. Но два дни пали доста трудно, тоест колата върти но все едно никакво гориво не достига, върти на празно и току припали и като запаля е ок. Смисъл се едно помпата да не качва бензин и да се опитвам да запаля (не достига гориво) само , че в случая се получава на газ. Ключето ми е автоматично за газ бензин и когато го включа на газ премигва зелено, но като почна да въртя спира да мига а свето постоянно,но газ не "идва" По принцип нали когато не е автоматично ключето има още един "бутон" който като го напомпаш и "идва" газ.
как да "подкача" газ ?

Благодаря предварително

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Re: палене на газ

Мнениеот antonco » Сря 16 фев 2011 10:07

какъв е двигателя ?

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 10:48

1.8 пб пълна инжекция

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Сря 16 фев 2011 10:56

За такъв мотор незнам, там е сложно. Но предполагам не ти отваря клапата на газта. С бутане пали и върви но като дадеш на контакт и копчето е на газ не може да отвори клапата. Да не те подведа нека някой по запознат колега ти помогне с по добра информация по въпроса. При мен като цъкна на междинна и паля цъкам на газ и тя подкачва но двигателя е 1.6 карбуратор :)

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Сря 16 фев 2011 14:16

при мене има едно копченце,до това бензин-газ,и аз така паля,и като го задържа и завъртя ключа върти известно време докато клапана подкачи газ и си пали,ама през зимата ти трябва доста добър акумулатор,....бая зор съм видял,че виж нямаш ли някво копче там....това е от мен

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 14:47

beckham89 написа:при мене има едно копченце,до това бензин-газ,и аз така паля,и като го задържа и завъртя ключа върти известно време докато клапана подкачи газ и си пали,ама през зимата ти трябва доста добър акумулатор,....бая зор съм видял,че виж нямаш ли някво копче там....това е от мен

Ясно, но както съм написал при мен е автоматично и нямам второ ключе, което да напомпам ... А акомулатора е 74/5 ампера и за сега държи ,като позадържа 15-на секунди на стартер да припали и запалва,но си е кофти :cry:

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Сря 16 фев 2011 17:59

да ти кажа днеска сменях моето че изгоря...и ми сложиха едно със 3 положения-бензин,междинно и газ.....ако до 4 сек клапана не подкачи газ преминава на бензин,...а то няма как за 4 сек да запали и утре ще викам пак майстора.Като видя резултата ще ти пиша,че ми побеляха косите вече :banghead: death

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Сря 16 фев 2011 17:59

а иначе става като при тебе-мига на газ и после хоп аиде на бензиннннннннн....а

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 16 фев 2011 21:20

beckham89 написа:а иначе става като при тебе-мига на газ и после хоп аиде на бензиннннннннн....а

ами не при мен положението е - копчето на дясно и свети постоянно червена лампа, тоест колата е на бензин.При положение ,че копчето е в средата мига червено, колата пали на бензин и автоматично (като вдигне обороти) превключва на газ. А когато е включено на ляво си е само на газ, само дето сега забелязвам ,че от начало мига зелено,а след това светва постоянно. Но факт е ,че няма как ръчно да "изпомпам" газта . Ще я оправям да си пали на бензин както и трябва да бъде. Все пак благодаря на отзовалите се

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 17 фев 2011 21:27

Я пусни един директен + до газовият клапан и този на изпарителя и пробваи да палиш.Ако запали е ключа ако ли не е клапана.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 19 фев 2011 11:11

трябва ли да работи бениновата помпа, когато колата е на газ ?

Последна промяна от lucky7o на Пон 21 фев 2011 8:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Нед 20 фев 2011 0:39

според мен е от превключвателя бензин-газ....не затваря бензиновата помпа и през дюзите гори газ и бензин....и при мен беше така смених го и се оправи,отиди да го погледнат

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 20 фев 2011 0:51

lucky7o написа:edin speshen vupros :) znachi otkachil sum markuchite na benzina tui kato ne raboti na benzin , toest ednata pompa ne rasboti (potopqemata) i vhera palq na gaz i gledam che prez nqkakuv interval izhvurlq ot markucha benzin. Toest kogato suum na gaz ne trqbvali da se izkluchi benzinovata pompa v sluchaia kato opitvam da palq na benzin pompata ne pokachva, a kogato zapalq na gaz izhvurlq po malko benzin prez 10-na sekundi.Mahnah bushona na pompata za da ne raboti i taka se pribrah.

izvinqvam se za kirilicata, po-kusno shte si promenq mnenieto :talk:

Не е задължително да се спре помпата. Прекъсват се дюзите :wink:
А за да палиш по-лесно, не е нужно да "помпиш" газта. Ако винта за постояннта газ е завит, го развий малко. Може да завърта 2-3 оборота повече от нормално но трябва да пали лесно :)

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 21 фев 2011 8:18

Бях объркал кабелите на релето и явно не е превключвало на бензин , а самата помпа ми работи и когато колата е на газ. Което не ми харесва кой знае колко, понеже май ми е заминал регулатора за гориво и връща през него във въздушния филтър (понякога). За сега след като запаля махам бушона на помпата и карам така, понеже пък сутринта беше избил маркуча който влиза при дюзите ,а нямах скоба за да го стегна.

Върни се в “Автогазови уредби”