Голф 3 гори и газ и безнзин?
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 гори и газ и безнзин?
Колата е Golf 3 Variant AAM.Бензин имам винаги имам най малко 4 литра( с него повечето пъти само паля) и газ почти пълна газова.От няколко дни карам колата градско и закъсвам вече за ен-ти път...Карам колата на газ и закъсвам, а гледам че имам доста газ?!Пускам и на бензин не пали?Отивам до бензиностанцията наливам му за 4лв - 1,7 сипвам му и пали от раз и тръгва, мина 15-20км градско и пак закъса, не се усетех и пак същата процедура пак 5лв и 2литра 95 бензин сипвам и пак пали и тръгва?!А аз карам на газ?Та се усетех и сега има доста бензинец и газ но от какво може да е този проблем?Аз се сещам за копчето на газ и бензин което превключва (ако има значение газовата е LOVATO - обикновена)От какво друго може да се поража този проблем?
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Голф 3 гори и газ и безнзин?
Ключа е най-вероятно. Не превключва клапаните...
Явно подава напрежение само на бензиновия клапан.
Ти го включваш на газ и си мислиш, че си на газ, а той не е подал ток на газовия клапан.
Индикация имаш ли по него? Кое ти свети като го превключваш? Намери клапаните за бензин и газ и ги слушай при изгасен автомобил дали "щракат" докато превключваш "бензин-газ".
Скоро на един опел оправях един клапан, беше му се счупила пружината на бензиновия клапан и не затваряше бензина каквото и да превключваш... гори и газ и бензин едновременно.. лекува се с нов клапан, та може и от това да е.
Установи къде е проблема и сменявай с нови за да си спокоен, не са скъпи тези елементи.
ПП: темата май е за раздела за газовите
Явно подава напрежение само на бензиновия клапан.
Ти го включваш на газ и си мислиш, че си на газ, а той не е подал ток на газовия клапан.
Индикация имаш ли по него? Кое ти свети като го превключваш? Намери клапаните за бензин и газ и ги слушай при изгасен автомобил дали "щракат" докато превключваш "бензин-газ".
Скоро на един опел оправях един клапан, беше му се счупила пружината на бензиновия клапан и не затваряше бензина каквото и да превключваш... гори и газ и бензин едновременно.. лекува се с нов клапан, та може и от това да е.
Установи къде е проблема и сменявай с нови за да си спокоен, не са скъпи тези елементи.
ПП: темата май е за раздела за газовите
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
и аз си мисля че е от това!
На мен ми се е случвало така и си виках брей каква хубава газ набарах колата тръгна много добре
И на следващото зареждане на газ се оказа че газовата ми е пълна а бензинеца е посвършил ама кой да гледа
Беше копчето вътре в колата повредено иначе индикациите показваха че уж обръща на газ

и аз си мисля че е от това!
На мен ми се е случвало така и си виках брей каква хубава газ набарах колата тръгна много добре

И на следващото зареждане на газ се оказа че газовата ми е пълна а бензинеца е посвършил ама кой да гледа

Беше копчето вътре в колата повредено иначе индикациите показваха че уж обръща на газ

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Мисля, че тая кола няма бензинов клапан. Колегата ако знае, да каже как е спрян бензина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно е спрян тока към помпата(стандартно за моно,в случая AAM).Ама да поогледа и маркучите за бензин,тия към моно-инжектора,че капят на едно доста топло място.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е спряна дюзата, може да препиква и така бензина си заминава. Спри и помпата.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
и на мен ми се случи същото. Оказа се че кабелите и кабелните обувки по газовия клапан ми бяха хлабави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Със същия проблем се сблъсках тия дни.Голфа ми 1.8 ААМ с АГУ Ловато.
От около седмица на газ на ниски обороти тресе придръпва,а дори по някога и угасва.Забелязах ,че горивото в резервоара намалява без да я карам бензин.След като премахнах бушона на бензиновата помпа.....чудо колата заработи перфектно.Следователно гори и газ и бензин.
Та в момента се чудя от къде може да е проблема,дали в ключето на таблото на него пише Fobos, или от нещо друго ?
От около седмица на газ на ниски обороти тресе придръпва,а дори по някога и угасва.Забелязах ,че горивото в резервоара намалява без да я карам бензин.След като премахнах бушона на бензиновата помпа.....чудо колата заработи перфектно.Следователно гори и газ и бензин.
Та в момента се чудя от къде може да е проблема,дали в ключето на таблото на него пише Fobos, или от нещо друго ?
- komandera
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател:
И аз имах сходен проблем на предната ми кола Джета2 1.8 моно. Гореше едновременно газ и бензин. При мен се оказа от едно реле на газовата, бяха се окислили крачетата му. В резултат на което като минеше на газ не спираше бензина, и колата се давеше и не вървеше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах подобен проблем и се оказа, че е от ел. ключа за превключване газ/бензин. След ремонт при газаджии всичко вече е о.к.
Върни се в “Автогазови уредби”