(боята е леко одраскана и купето има лека деформация). Решавам да отида до застрахователя в случая Бул инс в Бояна. Отивам там попълвам протокола подавам го после карам колата на паркина да я огледат момчетата. Та бяха ми представени три варианта за действие. Първо беше експертна оценка ама момчетата казаха не било много хубаво ,че колата била скъпа а щели да ми изплатят само 120лв (греда отказах се от това). Другия вариант беше да ми изкарат възлагателно писмо и да ходя в сервиз да я оправят.Ама пък за такава малка щета ще боядисват доста голям детайл , а знам че никога няма да напаснат боята и ще има разлика. Третия вариант които момчетата ми предложиха беше само да се отбележи шетата да ми изкарат опис на претенция и по техните думи "да чакам по-голяма щета" точно на този детайл и тогава да сме действали. Този вариант ми изглеждаше най-удачен и се съгласих ,изкараха ми опис на претенцията и ми казаха че важи до 2.5 години т.е в този период от време аз мога по всяко време да искам възлагателно писмо за щетата и да ходя да я оправям. Въпросът ми е: ако след време по този детайл отново има някакви щети и аз реша да ходя да ги отстранявам има ли възможност от бул инс да ми кажат "ама ти тука си имал отбелязани щети що не си ги оправил?" и всякакви други варианти ,с които да опитват да не ми изплатят щетата? А и след 15 дена ми влиза в сила новото каско, което вече съм сключил със същия застраховател и на 6-ти март ми предстои маркировка и там снимат колата.КомплИцирана ситуаЦия със застраховател.
КомплИцирана ситуаЦия със застраховател.
Здравейте момчета. Имам няколко въпроса относно завеждане на щета. Та да ви разкажа на кратко какво стана. Вчера сутринта отивам до колата и гледам на задния калник (колата е купе)два удара от врата
(боята е леко одраскана и купето има лека деформация). Решавам да отида до застрахователя в случая Бул инс в Бояна. Отивам там попълвам протокола подавам го после карам колата на паркина да я огледат момчетата. Та бяха ми представени три варианта за действие. Първо беше експертна оценка ама момчетата казаха не било много хубаво ,че колата била скъпа а щели да ми изплатят само 120лв (греда отказах се от това). Другия вариант беше да ми изкарат възлагателно писмо и да ходя в сервиз да я оправят.Ама пък за такава малка щета ще боядисват доста голям детайл , а знам че никога няма да напаснат боята и ще има разлика. Третия вариант които момчетата ми предложиха беше само да се отбележи шетата да ми изкарат опис на претенция и по техните думи "да чакам по-голяма щета" точно на този детайл и тогава да сме действали. Този вариант ми изглеждаше най-удачен и се съгласих ,изкараха ми опис на претенцията и ми казаха че важи до 2.5 години т.е в този период от време аз мога по всяко време да искам възлагателно писмо за щетата и да ходя да я оправям. Въпросът ми е: ако след време по този детайл отново има някакви щети и аз реша да ходя да ги отстранявам има ли възможност от бул инс да ми кажат "ама ти тука си имал отбелязани щети що не си ги оправил?" и всякакви други варианти ,с които да опитват да не ми изплатят щетата? А и след 15 дена ми влиза в сила новото каско, което вече съм сключил със същия застраховател и на 6-ти март ми предстои маркировка и там снимат колата.
(боята е леко одраскана и купето има лека деформация). Решавам да отида до застрахователя в случая Бул инс в Бояна. Отивам там попълвам протокола подавам го после карам колата на паркина да я огледат момчетата. Та бяха ми представени три варианта за действие. Първо беше експертна оценка ама момчетата казаха не било много хубаво ,че колата била скъпа а щели да ми изплатят само 120лв (греда отказах се от това). Другия вариант беше да ми изкарат възлагателно писмо и да ходя в сервиз да я оправят.Ама пък за такава малка щета ще боядисват доста голям детайл , а знам че никога няма да напаснат боята и ще има разлика. Третия вариант които момчетата ми предложиха беше само да се отбележи шетата да ми изкарат опис на претенция и по техните думи "да чакам по-голяма щета" точно на този детайл и тогава да сме действали. Този вариант ми изглеждаше най-удачен и се съгласих ,изкараха ми опис на претенцията и ми казаха че важи до 2.5 години т.е в този период от време аз мога по всяко време да искам възлагателно писмо за щетата и да ходя да я оправям. Въпросът ми е: ако след време по този детайл отново има някакви щети и аз реша да ходя да ги отстранявам има ли възможност от бул инс да ми кажат "ама ти тука си имал отбелязани щети що не си ги оправил?" и всякакви други варианти ,с които да опитват да не ми изплатят щетата? А и след 15 дена ми влиза в сила новото каско, което вече съм сключил със същия застраховател и на 6-ти март ми предстои маркировка и там снимат колата.- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: КомплИцирана ситуаЦия със застраховател.
Хахаха, винаги са ми били много странни хората, които първо пръдват и после питат "може ли?"
Колега, нали вече си взел решение, какво повече може да ти кажеме ние.
Колега, нали вече си взел решение, какво повече може да ти кажеме ние.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
ABSOLUT написа:какво повече може да ти кажеме ние.
ми например, дали сега веднага да си удари колата пак на същото място или да изчака две години и половина....

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
след 2.5 години,едва ли ще е същата оценака!
Водката е мноу прав за пръцването
Водката е мноу прав за пръцването

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Защо, какъв е проблема?
Тази щета си му седи.
Те ще я опишат и за да я отпишат трябва те да си платят за да се оправи.
Не мисля, че с нещо се е минал колегата.
Все пак си мисля, че е добре да си я оправиш. Какъв цвят е колата? Ако не е сив металик действай.
Даже мога да ти кажа доверен сервиз на Бул Инс, където поне на мен ми направиха читаво бронята, а и други неща по колата - Давитек (на А. Лябчев - бившия Хюндай сервиз).
Тази щета си му седи.
Те ще я опишат и за да я отпишат трябва те да си платят за да се оправи.
Не мисля, че с нещо се е минал колегата.
Все пак си мисля, че е добре да си я оправиш. Какъв цвят е колата? Ако не е сив металик действай.
Даже мога да ти кажа доверен сервиз на Бул Инс, където поне на мен ми направиха читаво бронята, а и други неща по колата - Давитек (на А. Лябчев - бившия Хюндай сервиз).
Извинявай,ама така като ти чета темата,ми се струва,че по-правилното заглавие е комплицирана ситуация с клиент,който не знае какво иска.Ти какво искаш всъщност ? Нали целиш в крайна сметка отстраняване на щетата.Как може да стане според теб това без боядисване,освен ако може би ти купят нова кола .Като имаш някаква дребна повърхностна повреда по детайл какво следва-боядисване ,дали ще стане в доверен или друг сервиз,дали ще ти сменят целия калник с нов, все ще се боядисва.Не знам защо смяташ,че винаги ще има разлика.Боядисвали са ми коли,естествено с хубави бои и материали и добър майстор и разлика хич.Преди имаше и опция ,като не щеш в техен сервиз,отстраняване на щетата от клиента/както намери за добре/ и плащане по фактура,като в този случай обаче си носиш риска да представиш прекалено солена спрямо действителността фактура и да те порежат по тяхна преценка.Тая "далавера" дет уж ти се струва удачна ,дали може да мине без боядисване,ко нариташ хубаво калника и ти го сменят,пак ще се боядиса ,а ти от това бягаш уж.Та в крайна сметка ми е интересно ти как предлагаш да ти се отстрани щетата,без да има боядисване .
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де,ще чакаш по голяма щета по този детайл....ама нали в крайна сметка пак ще се стигне до пребоядисване.и тогава пак ще се притесняваш за разлика в боята-значи и другия вариянт е в сила!!!Според мен е трябвало да си оправиш колата,то реално погледнато по детаила може да няма друга щета с години и какво правиш тогава?Зимаш чука и почваш да оформяш "паркинг щета" 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Ама защо трябва да отстрани щетата? Той не е казал, че иска!
Просто не му се ще за дреболия да боядисва(което в много случаи е правилно - зависи). А не може да не я заведе, защото иначе ще му я опишат към новото каско и ако стане по-сериозен проблем на този детайл няма да му платят.
Човека иска да изчака примерно 2,5 години и ако няма нови поражения, тогава да боядисва. Ако има - яснУ.
Щом не му е зор, не виждам проблем.
@kristianatanasov - той може да отиде и утре и да каже "Дайте ми възлагателно писмо" и да отиде за боя. Той не си е загубил тази опция!
Просто не му се ще за дреболия да боядисва(което в много случаи е правилно - зависи). А не може да не я заведе, защото иначе ще му я опишат към новото каско и ако стане по-сериозен проблем на този детайл няма да му платят.
Човека иска да изчака примерно 2,5 години и ако няма нови поражения, тогава да боядисва. Ако има - яснУ.
Щом не му е зор, не виждам проблем.
@kristianatanasov - той може да отиде и утре и да каже "Дайте ми възлагателно писмо" и да отиде за боя. Той не си е загубил тази опция!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”