Нафтова помпа Пасат б5 висок разход! Моля за съвет

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
aleksiev21
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AFN 1998

Нафтова помпа Пасат б5 висок разход! Моля за съвет

Мнениеот aleksiev21 » Сря 02 мар 2011 18:37

Здравейте! на скоро ми протече нафтовата помпа /бош помпа се изразиха в сервиза/.срещу 20-30 лева сменихме уплътненията,защото течеше доста сериозно..Сега вече не тече сериозно,но капе от някакав болт на помпата който не можъл да смени както се изрази майстора.Проблема е че сутрин пали малко трудно на петата секунда или от втория път.разхода ми е доста сериозен като за пасат б5 1,9 тди 110 коня .. градско хващам кам 9-10 на 100.това ми се вижда много..имам едно на ум че капе като е запален двигателя..в нета четох разни неща и искам повече мнения по ясни ако може върху тези въпроси:
1.има ли вризка по трудното палене сутрин с нафтовата помпа и това че тече?
2.разбрах,че има някаква центровка ли настройка ли на помпата.Визможно ли разхода да е повишен именно поради неправилна настройка на помпата.ако някой е имал този проблем да ми каже как се прави тази настойка какави са стойносите там дори за нея и така на татък.
3.при теч на тази помпа какво трябва да се смени искам да чуя от вас,не само от майстора.
като цяло искам да ми стане ясно защо пали трудно колата и да имам едно наум като причина дали е от помпата или да търся другаде и разхода дали е висок заради неправилна настройка на помпата.МОЛЯ за ясна информация.. боли ме главата вече и не знам какво да правя.ако някой може да ми каже добър майстор в Пазарджик който да ми свърши тая работа ще съм много благодарен :? :(

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: Нафтова помпа Пасат б5 висок разход! Моля за съвет

Мнениеот gogovaseev » Сря 02 мар 2011 19:13

колега вси4ко има об6то това 4е те4е и пали трудно наи вероятно е от помпата от неправилно центроване при слагането,гледал ли си я на ваг ком каква е центровката,а за разхода ако преди е бил по малък зна4и е от помпата поради това 4е те4е,трябва да намери6 добър маистор на помпи и да ти ре6и проблема,ако не търси друга помпа да я смени6 и при смяната или свалянето и ка4ването на помпата след това отиди при някои с ваг ком да ти види центровката.успех :beer

zidbotev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidbotev » Съб 21 яну 2012 15:40

Имам и аз теч от към тръбите на нафтовата помпа и ми казаха, че е от уплътненията и трябва да се сменят. Искам да попитам нужно ли е при махането на помпата да се разглоби половината кола както при смяна на ангренажа, понеже така ми казаха или може да се махне само тя. В Пловдив ми обявиха цена от 80 лв за смяна на уплътненията и центровката после, само че ако и сваля аз помпата, което се оказва доста труд много повече пари. Да спомена, че при мен няма никаква разлика в паленето, разхода, вървенето на колата.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 21 яну 2012 22:31

Колеги недейте кара с течащи ГНП-ета.То не е само,че нафтата отива за тоз дето духа,ами може да ви изиграе лоша шега-нафтата поврежда гумените съединения,изолация на ел.кабели.Отделно се товари стартер,акумулатор,алтернатор(нали трябва да върне обратно "тока" в акумулатора).Ще е добре да се смъкне помпата за да може да се направи както пише в дебелите книги цялостна профилактика с подмяна на всички гарнитурки ,семерината ,лагера отпред на вала(оста на ГНП-ето),от стенда ще е ясно в каква степен е износването и т.н. ..Нека колеги да споделят къде в региона Пазарджик (или пък евентуално в Пловдив) има кадърен човек който може да я свърше тая работа.. :да:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 21 яну 2012 22:41

viewtopic.php?t=124276 :да:
Преди месец разреших проблема ми с ГНП-то...течеше,и не палеше колата.
Това е човека!
Сваляне,качване,подмяна на оплътнения,центровка.Сега колата е пушка!
Доволен съм от Жоро! :да:

zidbotev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidbotev » Пон 23 яну 2012 3:38

Ако можеш да споделиш за цената и колко време отне ремонта, щом си го правил на скоро.

Върни се в “Дизелови агрегати”