забравих да кажа че колата работи само на газ бензиновата помпа ми е заминала и незнам дали на бензин ще го има този проблем ако има значение дали е на бензин или на газ
обороти на празен ход
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
обороти на празен ход
здравейте искам малко информация преди да тръгна по майстори за да съм поне малко в час и да не ме загълфикват смени това смени онова и да си правят експерименти значи колата е пасат B4 96г. моно1.8 ADZ с газова уредба ловато ел.проблема е следния първото сутрешно палене на студен двигател няма проблем работиси нормално на леко високи обороти както и трябва 1000 и малко и това до момента когато вдигве до към 70-80градуса и си паднат оборотите на нормалната граница малко под 1000 но се получава друго нещо при подаване на гас и пусна педала оборотите падат до 500 вдигнат се до нормалното после паднат до примерно 550 пак се вдигнат до нормалното после до 600 и така докато ги нормализира и така от известно време докато от вчера взе да огасва пускам педала и дирекно падат оборотите и гасне после трудно пали и за да запали тряба да и се подава гас иначе не иска и така докато си загрее нормално и си стигне 90градуса и всичко си заспива даваш си гас пускаш педала падат си нормално оборотите и няма вариране няма нищо работи си като часовник та според мен проблема е някъде в диапазона когато изкл автоматичния смукач но не е достигнала нормалната температура некъде между 60-80г и ако има колеги от пазарджик давайте препоръки за майстори че вече имам стрес от майстори като ми се наложи да правя нещо 
забравих да кажа че колата работи само на газ бензиновата помпа ми е заминала и незнам дали на бензин ще го има този проблем ако има значение дали е на бензин или на газ
-
bachest
- Автомобил:
- Двигател:
Re: обороти на празен ход
Това на което му викаш автоматичен смукач е датчика за охлаждащата течност. Добре е да се погледне. Иначе, може и ламбда сондата да прави мизерии с лъжливи данни заради газта. Когато са ти слагали газовата, най-вероятно са сложили рестарт на еку-то, но може и да се е омазало нещо.
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
bachest написа:Това на което му викаш автоматичен смукач е датчика за охлаждащата течност. Добре е да се погледне. Иначе, може и ламбда сондата да прави мизерии с лъжливи данни заради газта. Когато са ти слагали газовата, най-вероятно са сложили рестарт на еку-то, но може и да се е омазало нещо.
къде се намира този датчик на охлаждаштата течност
- holi_jolie
- Автомобил: Golf 4 1600 16v
- Двигател: AZD 2001
Ако е като при б3 на дебелия маркуч който излиза от главата има един тройник на него са двата датчика(черен-дава информация на уреда в таблото,синият-дава инфо на моното колко е топъл мотора и каква да бъде горивната смес)поне при мен е така.Имах горе долу същия проблем и след смяната на синия датчик проблема се оправи.
viewtopic.php?f=6&t=240316&hilit
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
holi_jolie написа:Ако е като при б3 на дебелия маркуч който излиза от главата има един тройник на него са двата датчика(черен-дава информация на уреда в таблото,синият-дава инфо на моното колко е топъл мотора и каква да бъде горивната смес)поне при мен е така.Имах горе долу същия проблем и след смяната на синия датчик проблема се оправи.
да ама при мен на този тройник е само един датчик
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Най - вероятно мембраните на изпарителя са капут и на студено преобогатяват сместа. Намали газта за празен ход от изпарителя и виж как е.
На бензин прави ли го?
На бензин прави ли го?
- holi_jolie
- Автомобил: Golf 4 1600 16v
- Двигател: AZD 2001
mitacee написа:holi_jolie написа:Ако е като при б3 на дебелия маркуч който излиза от главата има един тройник на него са двата датчика(черен-дава информация на уреда в таблото,синият-дава инфо на моното колко е топъл мотора и каква да бъде горивната смес)поне при мен е така.Имах горе долу същия проблем и след смяната на синия датчик проблема се оправи.
Е да има го и този момент на някои са комбинирани извади буксата от датчика по време на работа в този диапазон на градусите когато започне да ти прави номера и виж дали ще има промяна.Ако е заседнал на някакви градуси то ще подава грешна информация на моното сместа ще е или преобогатена или бедна и от там неравномерната работа на мотора.А ако имаш познат с такъв мотор най-добре разменете датчиците и пробвай как ще се държи преди да купуваш нов защото мисля ,че е 40+лв.Успех
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
muns61 написа:Най - вероятно мембраните на изпарителя са капут и на студено преобогатяват сместа. Намали газта за празен ход от изпарителя и виж как е.
На бензин прави ли го?

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Здравей! Карам със същия мотор и моят съвет е, преди да правиш каквото и да е, да минеш елкон.Там си казва всичко, без да се налага да се правим на ясновидци. Цената не е толкова висока,а и не рискуваш да смениш нещо, което работи перфектно.Вариантите за твоя проблем са няколко и някои от тях не струват евтино. Но както казах по- горе иди на диагностика и ще ти открият точния проблем... Успех!!!
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Най - вероятно мембраните на изпарителя са капут и на студено преобогатяват сместа. Намали газта за празен ход от изпарителя и виж как е.
На бензин прави ли го?
на бензин както писах не ми работи помпата и немога да пробвам
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
swir4o написа:Здравей! Карам със същия мотор и моят съвет е, преди да правиш каквото и да е, да минеш елкон.Там си казва всичко, без да се налага да се правим на ясновидци. Цената не е толкова висока,а и не рискуваш да смениш нещо, което работи перфектно.Вариантите за твоя проблем са няколко и някои от тях не струват евтино. Но както казах по- горе иди на диагностика и ще ти открият точния проблем... Успех!!!
това ще го направя но ме притеснява че като загрее и се оправя и дали ще покаже нещо на елкона да не ида и човека да я навърже и да каже ми няма и нищо работиси перфектно а и както писах просто искам информативно да знам към кое да се насочвам иначе тръгнали по майстори елкона ще е на първо място
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
holi_jolie написа:mitacee написа:holi_jolie написа:Ако е като при б3 на дебелия маркуч който излиза от главата има един тройник на него са двата датчика(черен-дава информация на уреда в таблото,синият-дава инфо на моното колко е топъл мотора и каква да бъде горивната смес)поне при мен е така.Имах горе долу същия проблем и след смяната на синия датчик проблема се оправи.
Е да има го и този момент на някои са комбинирани извади буксата от датчика по време на работа в този диапазон на градусите когато започне да ти прави номера и виж дали ще има промяна.Ако е заседнал на някакви градуси то ще подава грешна информация на моното сместа ще е или преобогатена или бедна и от там неравномерната работа на мотора.А ако имаш познат с такъв мотор най-добре разменете датчиците и пробвай как ще се държи преди да купуваш нов защото мисля ,че е 40+лв.Успех
ами щом е комбиниран и може да е заседнал нямали да показва и на стрелката на таблото грешна информация защото в момента си работи както си беше кове си на 90г и не мърда
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
На бензин прави ли го?
та за три години възможно ли е да се скапат тия менбрани
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
+1 за температурен датчик.Днес смених моя със втора ръка срещу 5 лв.на Голф 3, и оборотите заспаха.При мен само ,че се вдигаха до 2000,Успех.А ми препоръчваха диагностика стъпков мотор и т.н. 

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Не пречи колата да престои в сервиза и на студено да се диагностицира. Имал съм такъв случай. Можеш да пробваш да смениш темп. датчик от друг подобен мотор-от приятели, съседи и т.н. Идеята е да не се набутваш излишно.Успех!