Пасат Б3 пали, не пали...

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Пасат Б3 пали, не пали...

Мнениеот nokiangage » Вто 08 мар 2011 10:19

Колата е Б3 от далечната 1990, 1,8 моно, с газова Renzo Landi от до, та проблема стана още в неделя в Плевен, когато трябваше да тръгвам за Свищов... Не беше студено, но по принцип и да е пак няма проблем с паленето на газ(защото сменях втора бензинова помпа и тя пак изгоря нещо, абе качествени майстори :banghead: старата се беше разградила и те само сменили помпата и не почистиха разложените гуми от старата в резервоара и сега не работи на бензин, защото не им висях на главите докато оправят проблема и се надявах да я оправят все едно е тяхна ама...то си е моя грешка де!) та паля си на газ и дори на минус 15 нямам проблеми, паля и изчаквам да кажем 5 минути да се нормализират оборотите и си е наред колата последната 1 година и особено сега зимата - досега де, нито изпарителя замръзва, парно има...Да ама не - не успях да заплаля и акумулатора взе да пада, имах работа да върша малко, взех една Астра Ф и се оправих, върнах се после след 30 минути до колата ми и само и показах ключа и запали от раз!!! Аз се обърках малко, нямаше логика, а мислех, че съм я задавил като пробвах преди това да запали 4-5 пъти! Вчера пак така - вечерта пробвам от любопитство дали ще запали и не щя :gruebel ...Днес сутринта се събудих бая раничко и пак запали от раз :hmmmm ...Вече де да знам, мисля си, като икономист с магистратра в прогрес :Mr Green Fun , че има зависимост от слънцето...Свети - пали, не свети - не пали :screwy ! Има газ в бутилката около 20 литра, има и 30 литра неизползваем бензин, че стрелката ме дразни да е ниско... За да бъде по ясна картинката и да не Ви карам да "хвърляте боб" сега съм на 164К километра, пред смяна на масло, в нормалната граница е, не го гори, изпарителя ако трябва да бъда честен не знам дали е почистван, защото баща ми след като си взе Тераното, нещо не поглеждаше много Пасата а тогава нямах лични доходи...за съжаление! Свещите и кабелите предполагам, че и те са смяна - триполюсни са, но според мен ако е от последните две споменати не би трябвало да пали изобщо, а не както е сега избирателно, ама не се надявам на мои мисли...и евентуално какви да купя? Какво мислите и благодаря предварително... :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пасат Б3 пали, не пали...

Мнениеот pas1.8mi » Вто 08 мар 2011 10:41

Провери,когато не пали дали ти свети пулта на газовата(ключа)!Провери също дали има искра!Най-общо първо трябва да се разбере защо не пали:заради липса на запалване или гориво(газ)!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 08 мар 2011 11:05

Колега, газ има поне 20 литра от 40 общо бутилката, зареждам по принцип само от една бензиностанция в Свищов "Йоана" и "Еко"-то в Плевен и да си кажа съм доволен, не ми е правила проблеми газовата преди...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 08 мар 2011 11:17

Не е важно колко точно газ имаш в бутилката,а дали стига до двигателя(клапан високо налягане,изпарител...)! :wink: Относно паленето(по скоро не паленето mhihi ):датчик на Хол,комутатор+бобина,дистрибуторна капачка+палец.......

П.П С Аларма ли си?Имобилайзер нещо.....?

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 08 мар 2011 11:45

Има аларма с централно, но не е пипано нещо по нея скоро...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 08 мар 2011 12:05

Той колегата ти е казал какво да провериш :)
Вижд дали има искра за да се разбере ток ли няма или гориво. Има вариант да са и двете при прецакан кклеморед.
Като не пали, пробвай да разбуташ ключа в патрона и разбутай кабелите отзад.

Върни се в “Автогазови уредби”