Благодаря ви момчета за съветите.
Принципно съм се спрял на Golf 3 и за Golf 4 въобще не съм се замислял, докато не видях една обява за Golf 4 на доста примамлива цена и в отлично състояние поне на думи и снимки.
Аз бях пуснал тема за конкретната обява, обаче не ми я публикуваха, защото не отговаряла на някакво правило, което така и не се заинтересувах кое е то.
Става въпрос за следната обява:
http://www.cars.bg/u270148
Първоначално цената беше нещо от рода на 6000 лв, но явно на човека иска спешно да я продаде. Обадих му се и ми твърдеше, че не се занимава с търговия. Повярвах му, защото потърсих чрез Google дали имаше други обяви със същия телефон и не ми показа нищо. Бил я купил уж за дъщеря си, която обаче се отказала, тъй като заминала за чужбина. Предвид цвета и и това съм склонен да го повярвам. Каза, че е платил всички необходими такси включително и ЕКО таксата, само регистрационните и номера май трябвало да и се сменят.
500-1000 лв ще приготвя за финализиране, проблемът е в последствие да не се окаже скъпа поддръжката й.
Golf 3 или Golf 4
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Golf 3 или Golf 4
Частите на 4ката и 3ката почти нямат разлика в цената(основно идва от това че четворките са с повечко екстри,а не от самия модел).Разликата е в цената на покупката и е 2000-3000 лева.Като сметнеш обслужвания,данъци,застраховки,гориво......... не виждам смисъл да си купиш 3-ка.Хубавото на 3-ката е ,че няма люпещите се пластамси и техническите усложнения по допълнителните системи.Лошото е ,че гният зверски ,освяен ако не идват от някоя силно южна част на италия,но дори и тогава не могат да се сравнят със поцинкованото купе и дебелата боя на 4-ката.Возията и пътното поведение на 4-ката също е осезаемо по-добро макар ,че окачванията са почти еднакви
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
По-новото винаги е по-ново. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
godfadar написа:
Дизел и то от първите бройки бягай на далечеESP
![]()
![]()
Къщата поне е готина
Що да бяга, SDI-ката е най-коравия мотор евър! За толкова пари повече не виждам как

- Rabbit_TDI
- Контакти:
hooligan_sk написа:godfadar написа:
Що да бяга, SDI-ката е най-коравия мотор евър!
Жалко ,че не може да се каже същото за скоростната му кутия.Иначе и аз не схванах защо да бяга - тоя мотор е чуден за в града и цената е добра(като на 3ките).
Не за мотора,идеята ми беше,че първите бройки имат разни ел проблеми и тн.
А пък дизел е купен да се кара много и за 13г. ще е навъртял доста.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Тоя лаф за дизела отдавна не върви - нямам точни данни ,но Голф 4 почти половината произведени са дизелови и не е само служебна кола за 1 000 000 км.За СДИ-то пък съвсем - общо взето тва си е градски мотор,заради късите скорости и малката мощност.
- hooligan_sk
- Модератор
godfadar написа:Не за мотора,идеята ми беше,че първите бройки имат разни ел проблеми и тн.
Не е сигурно, СДИ-ките са много бавни за извънградско, купували са ги много често само за градско: Разхода градско е 6/100 и загрява много по-бързо от ТДИ, приблизително като бензинов

- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
Съвет към колегата:
Може да изчетеш 100 000 теми, 200 инженера може да са ти лични консултанти и може да отделиш няколко години за проучване на нещата.
НО, просто търси кола с грамотно написана обява, тази по-горната обява като видиш колко правописни грешки има и ти става ясно всичко. Човек които не му правят впечатление ш и ж, а и ъ е 100% ясно, че и колата му ще е същата, не му вярвай каквото и да ти казва.
Личната култура на човека, правописа, поведението, правоговора и т.н. показват и отношението му към вещи и други хора, сам си прави изводи.
Може да изчетеш 100 000 теми, 200 инженера може да са ти лични консултанти и може да отделиш няколко години за проучване на нещата.
НО, просто търси кола с грамотно написана обява, тази по-горната обява като видиш колко правописни грешки има и ти става ясно всичко. Човек които не му правят впечатление ш и ж, а и ъ е 100% ясно, че и колата му ще е същата, не му вярвай каквото и да ти казва.
Личната култура на човека, правописа, поведението, правоговора и т.н. показват и отношението му към вещи и други хора, сам си прави изводи.

- hooligan_sk
- Модератор
Bucket написа:Съвет към колегата:
Правилно

-
- Автомобил:
- Двигател:
EMILEN написа:...
Аз бях пуснал тема за конкретната обява, обаче не ми я публикуваха, защото не отговаряла на някакво правило, което така и не се заинтересувах кое е то.
...

Bucket написа:Съвет към колегата:
Принципно си прав, но аз се осланям на думите му, че я е купил за дъщеря си и едва ли се е скъсал да я кара - вероятно си има друга кола. Каза ми, че веднага след като я купил я е подготвил откъм такси и документи. Филтри и ремъци дали е сменял, не съм го разпитвал. Абе двата големи плюса в конкретния случай са, че е на много изгодна цена (вече) и че е от същия град, т.е. ще мога да си я тествам на място без да отделям цял ден и още 100 лв за път.
myrshavija написа:EMILEN написа:...
...
![]()
Можеше да кажеш кое правило съм нарушил, в случай че го знаеш.
Тези емотиконки така самостоятелно на дават някаква стойностна информация нито на мен нито на никой.
- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
Здрасти,
Не съм нито автотърговец, нито специалист по коли, просто съм човек купувал около 8 автомобила за себе си и не само в България
Съвет: Внимавай с човек който е искрен, мил и колата е за дъщеря му, а не може да различи а и ъ
Не съм нито автотърговец, нито специалист по коли, просто съм човек купувал около 8 автомобила за себе си и не само в България

Съвет: Внимавай с човек който е искрен, мил и колата е за дъщеря му, а не може да различи а и ъ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”