страно на 2-ра като пусна газта колата почва да ускорявa
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма и нищо според мен на колата.
Моята го прави същото.
По принцип доколкото знам това е при по мощните двигатели, например буса на баща ми 2.3Бенц го прави същото на 1 и 2ра подаваш му газ и той си върви бавничко без газ.
На Голфарата е същото и мисля че това наистина е работа на моното както е писал колегата по-горе.
Само карай:)))
Моята го прави същото.
По принцип доколкото знам това е при по мощните двигатели, например буса на баща ми 2.3Бенц го прави същото на 1 и 2ра подаваш му газ и той си върви бавничко без газ.
На Голфарата е същото и мисля че това наистина е работа на моното както е писал колегата по-горе.
Само карай:)))
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Syncro написа:Бягате от темата.Казвам ви,че автомобилите ни си подават сами газ чрез стъпковото моторче.Усеща се как педала потъва.
Въпроса е кое уредче или кой датчик подава сигнал на моторчето
Стъпковото моторче, до колкото знам от моя опел дроб, взима сигнал от компа в зависимост от оборотите на колата. Съответно това си е смукач който пуска малко въздухче на мотора да се разработи и да държи нормални обороти, каквито са нужни в моментните обстоятелства. Сутрин като запалиш и ако е студено компа получава инфо от датчика за темп и вижда че е студено и съответно пуска малко поече ток на електромагнита, който издърпва клапата и така се вдигат оборотите...ами тва е според мен...понеже не съм много умен ще търпя критика на самовглъбените си идеи за работата на тва моторче...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”