Глупав търгаш

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Глупав търгаш

Мнениеот apa6o » Пет 11 мар 2011 13:23

pe6kata написа:
apa6o написа:Преди малко имах телефонен разговор с продавача ...

добре де, кажи ми какво си очаквал да ти каже :shock
ми той може да я изкара на приказки, че е по-добра и запазена от чисто нова...
и що за въпрос- километрите реални ли са??? какъв отговор очакваш :screwy

отиваш,гледаш, караш в серивиз проверяват всичко и така... разговор на тема състояние на колата със продавача е напълно излишен. С приказки тия неща не стават...
без да ми се сърдиш, ама с този подход провокираш подобни отговори...

Няма защо да ти се сърдя, но на мен въпроса ми бе до колко са реални километрите, тоест може ли да докаже по някакъв начин дали са реални-сервизна книжка или друг документ... Той може да ме лъже колкото си иска, но аз съм си написал домашното и трудно кълва. Пък и колата не ми е пред вратата та да отида да гледам ей така, трябва да ангажирам хора, да си освободя ден...а ако отида и видя една гробница честно няма да се сдържа :? Затова питам и очаквам интелигентен отговор от другата страна, който да ме предразположи да тръгна да се занимавам с каквото и да е, защото все пак това е човека дето я е докарал от чужбина и има поне 1-2 идеи повече от мен за истинското състояние на колата. Карането в сервиз одавна съм го отхвърлил като вариант-нагледал съм се на неграмотници и шмекери и точно за тая кола или аз сам да си я гледам или сервиз на Ауди, а в Пазарджик, доколкото знам, такъв няма, тоест още разправии. Ако човека кратко и ясно бе казал, че колата няма очевадни проблеми, за километрите, че на толкова я е докарал, а дали са реални не знае и като цяло автомобила е в прилично състояние, то ме печелеше веднага, но уви, явно не му стига акъла за да се сети как да се държи :не:

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 11 мар 2011 13:25

@pe6kata
Ем ОК, ела от Варна до София да ми закараш Голфа в сервиз... ;)
Не се притеснявай, ако има лек удар по едната врата и предната броня е срязана, ще го видиш на място ;)

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пет 11 мар 2011 13:27

sk. написа:Ем ОК, ела от Варна до София да ми закараш Голфа в сервиз... ;)
Не се притеснявай, ако има лек удар по едната врата и предната броня е срязана, ще го видиш на място ;)

За твоя Голф не си струва разкарването ама грам :063:
Какво сега от как хвърли кутия реши да го продаваш ли mhihi

Шегата настрана, но си напълно прав с написаното от теб или по-скоро в умисъла вложен в него :!:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 11 мар 2011 13:39

ок, ама нали разбирате че каквото и да ви каже, няма абсолютно никакво значение.
Ако трябва да вземе човек дето е навътре с ваг-кома и ще се извади немалко информация.

Иначе докато не се види колата, всичко са празни приказки. И няма как да се спести разкарването- колата може да е хубава, продавача да е дръвник нали, може и да е много мазен, а тя за никакъв чеп да не става. Ползвата от приказки по телефона е нулева.

Така ведднъж се вдигнах от елхово до сандански- 500км в едната посока да вземам мотор. Едно единствено нещо попитах- мотора изправен и е технически, в смисъл движи се, щото щях да го прибирам на ход- и те 'да, даже се кара из града" Ок отидох, оказа се че 4 и 5 предавка липсват. Обясниха ми че не са забелязали, явно не са стигали до тези предавки :shock :shock :shock . Естествено че мотор не взех, ми станаха и панаири(недостатъчни си давам сметка ).

Та единственото което може да се направи е някой колега от форума да я погледне за какво става въпрос съвсем общо, за фрапантни неща като тези от примера и да спести евентуални излишни разкаравния и разходи. Оттам нататък си ти.

М/у другото хубава кола, мой приятел кара 2.7 битурбо, колата върви доста добре, колата е много икономична, при това е на А6 автомат

Успех :да:

аааа, и сервизни книжки и друга докумнтациия си е фалшифицират без грижи, тъй че, нито приказки нито хартийки, вземаш стара кола и гледай състоянието и, другото е т@шак работа

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Пет 11 мар 2011 13:59

като гледам с4 в Германия започват от 7-8 хил. евро, тази тук да е в "уникално добро състояние" нещо не ми се вярва. Преди 2 години като си купувах бората се нагледах тука на "чисто нови" от италия на 100 000км, карани от баби ветерани до магазина. Много добре си се ориентирал да отидеш до Германия, може да платиш повече, но няма да съжаляваш.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 11 мар 2011 14:05

pe6kata е много прав :idea:

А и като гледам какви въпроси задаваш, нищо чудно да се е ядосал.
Не се сърди, но някой да ме пита и мен дали са реални километрите ще си помисля, че е на 15 и си прави бъзици.
Пак казвам - не се сърди, не го казвам с лощо ;)
А относно това:
apa6o написа:... а аз на него му показах, че цялата и лява страна от край до край е преобоядисвана и колата сигурно е след ПТП...

Ако ми намериш кола на толкова години, да не е удряна/пребоядисвана и цената да е горе долу нормално ще те признач за майстор търсач mhihi
Това са екземпляри, за които се вадят специални сертификати и цената им хия няма да ти хареса ;)
Това че са я боядисали така, че да се вижда с просто око е друг въпрос.
И не на последно място - цяла страна може да се боядиса по ред причини: да се заличи разликата в цвета, защото е одрана от край до край с ключ и т.н. :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 11 мар 2011 14:46

Щом си търговец ще търпиш и "умни" и "глупави" въпроси и ще отговаряш.
Всъщност не съществуват "глупави" въпроси от търговска гледна точка.
Както не съществуват "глупави" и "умни" пари.

След като при разговора човекът е отговарял така, както е отговорил значи може да си позволи да чака "по-добър" купувач.

Чуждата практика показва обаче, че дори и с престорена любезност и търпение се печели повече, отколкото с грубо отношение :D . Освен при монопол scare

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 11 мар 2011 14:51

Купувач е едно човек който просто си задава въпроси е друго :idea: Явно търгаша е преценил че не си надежден и няма стопанска сметка да се занимава с теб.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 11 мар 2011 14:55

KirilGeorgiev написа:Купувач е едно човек който просто си задава въпроси е друго :idea: Явно търгаша е преценил че не си надежден и няма стопанска сметка да се занимава с теб.

:да: Това също е вярно. :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 11 мар 2011 15:42

Затова се ходи на място с кеш пара!Като види,че си дошъл с намерението да я купуваш и съм сигурен,че ще получиш отговор на въпросите!Представете си колко хора са му звъняли за тази кола и ще разберете защо отговаря така по телефона!

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 11 мар 2011 16:17

Повечето търгаши незнаят какви коли продават,постоянно наблюдавам неверни данни за автомобилите по обявите и по самите разговори с продавачите.До скоро един пернишки бизнесмен ме убеждаваше,че продава А4 с 5-цилиндров мотор(такава не съществува),стояхме до нея,огледах я хубаво отвън и при искането ми да отвори капака,каза че няма ключовете,но дава 100% гаранция ,че е с 5-так.Оказа се ,че е В6 2.6,а не редови 5-так,но това на другия ден.
Затова си е за нерви като разговаряш с разни тъпанари които продават коли,а това ,че днес са му звъняли примерно 100 пъти за тази кола не е оправдание да се държиш по този начин,щом си се захванал с този бизнес трябва да отговаряш на зададените въпроси.
Много ме кефи като обикалям по автокъщите на огледи,да ме убеждават ,че продават перфектния автомобил за малко пари,без никаква печалба за тях и след като му покажеш забележките да отговори "ми за тия пари ,толкова".
Общо взето едно 80% от търгашите са неосведомени тъпанари.
Аз затова си купувам кола винаги от човек който я е покарал поне 5-6месеца в България.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 11 мар 2011 16:42

andro_ написа:Щом си търговец ще търпиш и "умни" и "глупави" въпроси и ще отговаряш.
Всъщност не съществуват "глупави" въпроси от търговска гледна точка.
Както не съществуват "глупави" и "умни" пари.

И това е така ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 11 мар 2011 16:45

Глупавите джамбази/бивши катаджии въобще не обичат знаещи клиенти! Първо продават боклуци и второ незнаят какво продават :да: Един много по-достоен ход е да кажат - НЕЗНАМ :да:

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пет 11 мар 2011 17:13

group® написа:...

Еееми да се ядосва като иска, аз не съм тръгнал да си купувам домати, аз искам да си купя кола...и то не каква да е, а сравнително рядък модел за нашите ширини. Разбирам да го питах това за 20 годишен Голф и да получа такава реакция, ама уви не е така.Защо трябва да ангажирам хора и време за да гледам експонат от автоморга примерно :?: Естествено, че ще питам, като не го устроива-успех с търсенето на балъци и това е. Или някой от вас иска да ми каже, че ако започне да си търси кола от този тип, ще почне да обикаля наляво надясно без да се обади и да получи информация :?: И разбира се, че ще питам за километри, щото 2 турбини и съединител, заедно с обичайното-ремък, ролки, водна помпа, нещо ми се вижда като голяма набутвация от порядъка на един Голф 4 с бензинов мотор mhihi

Или честен продавач е нещо ново и събитийно предполагам mhihi Както вече казах-човека можеше да каже "Не знам.", да ме попита дали бих искал да видя колата и всичко щеше да мине различно :wink:

Иначе колата на въпросния е на 6-7 години, а са сменени фар, стоп, пребоядисана е лявата страна и задната броня е взета от друга кола и боядисана в последствие, предполагам бая дране с ключ е било mhihi Особено и след като след малко километри таблото почна да се разкача :wink:
А съм виждал коли слънце-един приятел докарва коли от Италия и всичко, което е докарал за себе си е с външен вид като ново... Приятелката му караше Поло 6Н което нямаше видим помен от драскотина дори, а цената не беше плашеща :|

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 11 мар 2011 19:41

Относно наистина хубавите коли на наистина добри цени от Италия:
Едина позната,постоянно живуща на Ботуша ми беше споменала наскоро за такава.В общи линии сделката се разсъхна в момента в който споменах, че може да я продам изгодно в немско, с аргумента "аааа-там не може да я регистрираш...".Причина- "абе то едни момчета албанчета ги продават тия коли..." :roll: mhihi :a boi de

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”