:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

майстор диз.....

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
chuntko
Автомобил: Vw Touran Ecofuel
Двигател: 2008-BSX

майстор диз.....

Мнениеот chuntko » Чет 10 мар 2011 21:09

колеги кажете ми ако знаете добър майстор по дизелите за района петрич, сандански, благоевград. не ми се дава на всеки един.имам проблем с паленето колата е 1.9 TDI ALH-90K.C

santana1
Автомобил:
Двигател:

Re: майстор диз.....

Мнениеот santana1 » Чет 10 мар 2011 22:10

Колегата nasko1978 ,но той е от Перник! :да:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 10 мар 2011 22:34

santana1 написа:Колегата nasko1978 ,но той е от Перник! :да:

колега аз съм ползвал услугите на наско и съм доста доволен от работата му-много беше внимателен и си свърши работата добре,но Ти имаш ли си на представа колко е разликата от Петрич до Перник? Това че започват с "ПЕ" не значи че са близо разликата е има няма 150 км.ако е по близо или има пътуване към Перник да ходи с две ръце го препоръчвам

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 10 мар 2011 22:35

chuntko написа:колеги кажете ми ако знаете добър майстор по дизелите за района петрич, сандански, благоевград. не ми се дава на всеки един.имам проблем с паленето колата е 1.9 TDI ALH-90K.C

Колега кажи какъв ти е проблема с паленето за да може някой от знаещите да ти помогне или да те опъти от къде да започнеш

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 10 мар 2011 23:49

red.devilll написа:
chuntko написа:колеги кажете ми ако знаете добър майстор по дизелите за района петрич, сандански, благоевград. не ми се дава на всеки един.имам проблем с паленето колата е 1.9 TDI ALH-90K.C

Колега кажи какъв ти е проблема с паленето за да може някой от знаещите да ти помогне или да те опъти от къде да започнеш

Най-вероятно студения старт е проблема :screwy

Потребителски аватар
chuntko

Мнениеот chuntko » Пет 11 мар 2011 17:44

и аз мисля че това е проблема, ама как да го оправим.сложих един клапан за да не връща нафтата в резервоара пак същата работа. стартера е прогонен със сменени втулки и четки и не ще и не ще!!!

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 11 мар 2011 17:57

red.devilll написа:

Сподели какъв е проблема по-точно!Центровка гледана ли е!?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 11 мар 2011 18:01

Не е от връщане на нафтата или въздух, нито свещи. Аз съм с този двигател и доста се занимавах с моята помпа преди години като взех колата докато я накарам да пали от половин оборот и без прекъсване дори и при - 20. От всички ТДИ този мотор се оказва най-чувствителен на студен старт при износена или недобре регулирана помпа и падането на копмпресията също. На едно такси, пак с този мотор "играта" с помпата не му помогна особенно докато не направи ремонт на мотора, но то се караше с подобие на нафта и най-евтиното масло.

Потребителски аватар
chuntko

Мнениеот chuntko » Пет 11 мар 2011 20:00

колеги благодаря на всички за мненията, но за проверка на помпа, центровка и т.н трябва човек с опит и прилични познания а в нашия район не съм чувал или не знам че съществува такъв.а форумните майстори са далече и трябва да имам път за да се уговорим.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 11 мар 2011 20:20

Наистина си далеч, ако имаш ваг-ком под ръка и знаеш как се работи и имаш някакакъв технически опит или човек, който да помогне мога да се опитам да ти дам напъствия дистанционно ама трудна работа и още малко като се стопли и става още по-трудно, предполагам само първия старт за деня е лош, после даже и истинала си пали нормално?

Потребителски аватар
chuntko

Мнениеот chuntko » Съб 12 мар 2011 11:14

първия път сутрин пали най зле .следващите паления през деня са със една идея по добре но общо взето не пали както трябва.ПЪРВО VAG-COM пък после не знам....благодаря на всички!!!!

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 12 мар 2011 11:27

http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=127183
Мисля,че колегата ще може да ти помогне!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 12 мар 2011 11:42

chuntko написа:първия път сутрин пали най зле .следващите паления през деня са със една идея по добре но общо взето не пали както трябва.ПЪРВО VAG-COM пък после не знам....благодаря на всички!!!!

Ако можеш да качиш клипче да видим как пали ама се стопли времето вече, хубаво е да се види при температури около 0 градуса как е.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”