Кое пък им е хубаво на японските сапунерки и аз не мога да разбера точно.Имах Тойота Карина 2.0Д с двигател на 900х.км

Сам пред блока съм го отварял-от чисто любопитство дето навремето викаха капсуловани били

.Верно механично е много здрав самия метал,но до там.Отвън като я видиш тая Тойота-ами грозилище отвсякъде.Вътре един интериор-пак някак не на място в смисъл как да се изразя по-правилно правен като за ниски японци.След като с кеф я продадох тази кошница си купих Нисан Примера-уж примера за автомобил.Пълна дроб сърма и тя 2.0 дизел. Едва върви и гори подобаващо нафтичка.В първите години на демокрацията си спомням как хората бяха луднали по японските чикии и особенно по Мазда 323 дето като и пуснеш фаровете се вдигаха нагоре.Сега японки се срещат тук таме.Какво като е много здрава механично така или иначе няма се женя за тази кола камо ли пък да мина милион километра.Все едно да бъда с една кучка в целия си живот

.След толкова сменени лични коли минах на италиянски,като винаги Фолксваген и Ауди са ми били фаворити,но напоследък това се промени.Основното беше,че наистина име кола не кара,защото ако беше така всеки щеше да кара Мерцедес нали само той и всички останали казват

.Една кола като я погледнеш отвън и е красива,а после те грабне отвътре това разбирам за сега,а по този критей само жабарите изпипват всичко.Също да не е тясна вътре и за т.н екстри да не се иска цена съизмерима на автомобила.Все пак ако пък робуваме на традици редно е да се спомене,че когато Римляните са имали пътища-Германците са били със своите коне в горите.Всепризнат е и факта,че италианците са водещи дизайнери във всичко не само във автомобилостроенето,мебели,дрехи,обувки и т.н.Бях чул един израз преди от човек,който беше дилър на японски автомобили,но караше Мерцедес.Та той казваше-японска кола,ще карам като отида да живея в Япония,Американска в Америка и т.н.Правило ли ви е впечатление,което е и много естествено де че в Германия преобладават значително немските кошове.Франция е пълна пък със Рена,Пежа и Ситроени.Италия със Фиати,Алфи и Ланчи.Румъния със Дачии и вече коли,които се правят в самата Румъния.Само Русия освен останалите Ладички и други копирани недомислици се карат немски коли.Ние какво да караме,нали все пак икономиката на Япония така просперира в последните години,защото хората си произвеждат Копираните отвсякъде коли от Запада и изнасят подобаващо.И въпреки всичката ни беднотия още се намират ентусиасти,които ще хвалят много здравите и безпроблемни японски,дето ще ги карат по 20-30год,а средствата ще отиват в Япония при онея жълтури дето ядат ориз и водорасли и правят яки коли и дижпове

.Крайно време е да се купи патент на стар спрян автомобил от производство и да почне да се произвежда в България па ако ще и да е Мерцедес Е-Класе очиларка

.Турците така направиха със Рено 19 и Симбол,а пък ние ще хвалим колко били здрави на японците колите.То ако става въпрос за здравина още виждам толкова стари Фиат-и Ритмо/Регата/Уно/Фиорино-туй последното е баничарка и аз лично съм имал такова товарно добиче.Масления му филтър ставаше от Лада и струваше три лева на дребно.Останалите части съшо бяха на смешни цени.Мисля една кола не се плаши от каране,а от неподдържане.Пак времената на такситата къде хвалеха много хлопелите Кадет,че били мноо яки.После луднаха по Вектра дето вървеше повече като остаряваше,защото олекваше от ръждата си

.Пълно беше с Вектри навсякъде и една нямаше със абсолютно здрави вежди на калниците.Сега незнам кой вече си купува Хлопел,защото е много здрав,а дизели комън-рейл позлват от Фиат.Форд пък взаимстват от Пежо своите дизели.