gosho nikolov написа:Здравейте на всички,отдавна чета този форум защото съм фен на VW като цяло.Пиша тук и сега защото имам какво да кажа точно по тази тема.В далечната 1999 година нашето семейство спечели от държавната лотария Фиеста.Когато взех книжка 2002г.станахме двама шофиори с баща ми и карахме Фиестичката на смени така докато през 2006 баща ми си купи Голф 2 91г.(мечтата му)а на мен ми остави Фиестата.Продадох я 2009г на 140 000 км.Държа да отбележа,че сега искам да си купя бензиново Поло след като си продам дизеловата Октавия която имам в момента.
За Фиестата която имах единствения плюс за мен е,че двигателят и е 1,3i 60коня с веригата-демек,е стария на фиестите само,че е модифициран с пълна инжекция и не сменяш ремъци и ролки.
Сега ходене по мъките-главни проблеми на тези Фиести:
1-стабилизиращата щанга през 10 000км я тампони я биалетки(а танпона се сменя като се разкачи главния носач от към купето има и по-лек вариант като гънеш скобите но си отиват на няколко смени)
2-автоматичния смукач им се прецаква-държи постоянни обороти каквито си иска(нов е 300лв)
3-устройствата които заключват и отключват вратите им се прецакват и неможеш да заключиш колата(пломбирани са и не се правят)
4-реглаж на предница минимум 1 път годишно задължително(слаби са отпред и се отварят)
5-рейката на волана се разбива сериозно(в дупка волана имах чувството,че ще ми падне в краката)
6-моята за една година и се надигнаха веждите като на Опел
7-за този мотор не ми е нормален разход от 10 на 100 градско(че ми тежи крака тежи но и като не го настъпвам отиваше на 9)
Има и още дребни други като гърнета и др.но това което изредих по-горе е по-главното.По-важното е,че на твоита таман и е време за тези ако не си ги усетил.
Аз се отървах от фиестичката

Братле/Колега!

Моето Фордче е точно това... ЕНДУРА-Е... 1,3 60к.с. ще го карам по твойте точки, ама след малко! В крайна сметка ще си оставя Фиестата... каквото и да кажа за тази кола, ще е малко! Немога да я дам за някакво си Поло, което не познавам!
отговори на твоите неща:
1.Карам я 45/6 000км, само биалетки съм сменял на стойност 80лв с работа и всичките му черпения... Никакъв проблем с друго!
2.Смукача си е идеален... оборотите са повече от идеални, нищо, че нямам оборотомер то си се чува!
3.Това с вратите го реших много лесно (направих си централното с дистанционно, от тогава нямам никакви проблеми)
4.Карал съм Пасат '91г, и на него 1-2 пъти годишно му регулирах предница...а той се води лимузина...Фордчето е просто малка, слаба... градска кола
5.Никакъв проблем никога не съм имал с волана!!! Просто е идеално... няма никакъв луфт... все едно е чисто нов!
6.Вежди? Мен дето ме "търкат" по тях на паркингите, иначе нямат грам ръжда или нещо изгнило!
7.За разхода мога да се съглася, но не напълно!!! В града ми дава около 8/100км и то като я режа по светофарите и се правя на много важен! Навън е около 6/100км ама там под 120км/ч не падам!
С няколко думи... върви супер много, доволен съм! Освен масло и бензин друго не съм наливал! Консумативи като - спирачки и там ремък на сервото... ама то по друга причина (грешка на майстора в Италия още). Форда вози много по-меко от Поло-то, за дълъг път е в пъти по-икономична и пъргава...аз с Поло-то на 120км/ч се насрах направо... мислех, че ще полетя някъде няма да ме открият! А на Фиестата със 120-130км/ч нямам никакъв проблем (да не кажа, че и при повече е супер комфортна, само гори много). Вътре е по-добре обезшумена Фиестата! Плюса на това Поло, а и което и да е друго, е че има 4 врати...евентуално! Пазя Фордчето и не ме интересува. Вие не им бъдете фенове, а аз няма да лежа по пътищата и да давам пари за части! Поздрави на всички и ви благодаря за съветите и подкрепата! Нямам сметка за Поло-то, затова ще си карам моята ЛЮБОВ!