странен шум при ТДИ 110 к.с
странен шум при ТДИ 110 к.с
Здравейте, колата е Голф 3 ТДИ 110к.с Проблема е, че се появи странен шум, който до сега го нямаше при работа на двигателя. Някакво "чукане" "тракане", което се появи изведнъж. Има го не само при студен двигател, не мога да разбера от къде идва! Някакви идеи и решения . . . благодаря предварително

Re: странен шум при ТДИ 110 к.с
Паленето и вървежа влошиха ли се? Виж ангренажа дали не е прескочил зъб. 
the_tupan написа:Паленето и вървежа влошиха ли се? Виж ангренажа дали не е прескочил зъб.
промяна във вървенето на колата няма, ремък и ролки са сменени преди 2 месеца ... няма как мисля просто така да е прескочил зъб
Дай малко по-конкретно. Усеща ли се това чукане в педалите или в лоста, намалява ли при някакви обстоятелства, поне от коя част на колата идва (тя тая кола има две страни
). Погледни си колата отдолу. На мен ми се беше откачила една от тенекииките, които държат гърнетата и създаваше много странен резонанс в купето.
). Погледни си колата отдолу. На мен ми се беше откачила една от тенекииките, които държат гърнетата и създаваше много странен резонанс в купето.Re: странен шум при ТДИ 110 к.с
Никъде не се усеща по купето просто си трака като на повдигачи но не съм сигурен, а и не е само докато е студена колата. При изфорсиране спира да се чува и когато си е на ниски обороти колата .. се чува отново 
- Branimir.Krastev
- Автомобил:
- Двигател:
пишкаща дюза 
отговора на въпроса се оказа в маслото ... (дори да не бе6е на повече от 5500 км. Явно се е оказало калпаво

- vesko-vento
- Автомобил:
- Двигател:
а маслото какво е (марка,вискозитет)
vesko-vento написа:а маслото какво е (марка,вискозитет)
Маслото е Castrol 10w40

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Попаднал си на менте колега работата ми е само с масла и напоследък доста ментета видях и лошото е че се продават и от доста извесни магазини което за нас потребителите е доста лошо.Смени си маслото със някоя доказана марка и е желателно да е от официален вносител,там вероятноста да е менте е доста по малка. 

gazar4eto_87 написа:Попаднал си на менте колега работата ми е само с масла и напоследък доста ментета видях и лошото е че се продават и от доста извесни магазини което за нас потребителите е доста лошо.Смени си маслото със някоя доказана марка и е желателно да е от официален вносител,там вероятноста да е менте е доста по малка.
Определено съм попаднал на менте. То вече си мисля, че гаранция за качество от никъде не можеш да очакваш, което си е тъпо но какво да се прави така ще е

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Tafko написа:gazar4eto_87 написа:Попаднал си на менте колега работата ми е само с масла и напоследък доста ментета видях и лошото е че се продават и от доста извесни магазини което за нас потребителите е доста лошо.Смени си маслото със някоя доказана марка и е желателно да е от официален вносител,там вероятноста да е менте е доста по малка.
Определено съм попаднал на менте. То вече си мисля, че гаранция за качество от никъде не можеш да очакваш, което си е тъпо но какво да се прави така ще е. Все пак съм доволен че се оказа от това проблема ми
я кажи от къде си го купил че и аз сложих такова
-
kalin_peev
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги опитайте с масло POLYTRON 10W40 който го е пробвал тва масло никой не се е отказал от него. Това е просто съвет не съм търговец.
Върни се в “Дизелови агрегати”