Газов Инжекцион БРЦ - гасне на скорост и на празен ход

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Газов Инжекцион БРЦ - гасне на скорост и на празен ход

Мнениеот avtovodesht » Пон 03 яну 2011 19:12

Здравейте колеги, и за много години!

Пускам тази тема и тук, въпреки че не карам VW, но съм научил много от този форум и ценя компетенстността на хората тук, а и карам немска кола (Opel) и съм фен на немските машини.

Та проблема е следния. Имам газов инжекцион BRC Sequent, и около 3 години си го карах без проблеми (30 хил км). Но от известно време започна първо много рядко да гасне когато обръща на газ на празен ход. После започна, пак много рядко, да придърпва в движение на скорост, и накрая започна да се случва направо да си угасне на скорост, про което колата започва да си спира (моторна спирачка). Ако при това положение, както си спира, обърна на бензин, колата моментално си връща тягата сякаш нищо не е било. Ако цъкна пак на газ обикновено пак гасне (след няколко секунди необходими за да обърне на газ). При тези придърпвания и гаснения, не светва чек лампата на колата, газовата не пищи че няма газ и не се опитва да обърне аварийно на бензин (което се случва при паднало налягане, задръстени филтри и т.н.). Когато гасне при обръщане на газ на празех ход, съм се заслушвал над двигателя при отворен капак, и изобщо не чувам газовите инжектори, които иначе се чуват доста ясно. Не искам да влияя на евентуалните предположения, но е факт че инжекторите не се чуват и това ме наведе на мисълта че по някаква причина инжекторите губят захранване или сигнал, и то всичките. Бях чул за едно проблемно реле при тези газови, което подава захранване към инжекторите и 2-та газови клапана. Сменял съм го (дори 2 пъти), но проблема си остана. Затегнах клемите на цокъла му, но и това не помогна. Отворих старите релета да видя състоянието на контактите им, като нови са. Водих колата на газов сервиз за диагностика, на комп не видяха нищо необичайно освен леко завишено налягане на редуктора преди да обърне на газ, което се получавало от хубавата ни газ която затлачвала клапана на редуктора. Но проблема явно не е от там. Казаха че не могат да го диагностицират защото проблема не се появи при тях.
Другата евентуална 'улика' за която се сещам е че кабела за ключа-индикатор за газта, който е в купето, е прекаран така че амортисьорчето на капака на колата леко го закача когато се затваря, но няма видими следи от ожулвания, самия кабел е в шлаух, и майстора при който водих колата каза че уж не може да е от това.
Вече останах без идеи. Прави проблема когато си поиска, бях карал поне 700 км без да се появи и бях решил че със смяната на релето съм го оправил, но пак се появи.
Извинявам се за дългия пост но исках да дам възможно най пълна информация.
Някой има ли идея какво може да е? Предварително благдаря

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Re: Газов Инжекцион БРЦ - гасне на скорост и на празен ход

Мнениеот naskogolf » Вто 04 яну 2011 10:03

Възможно е да е паднало налягането на изпарителя.При мене беше от него аз съм със същата уредба.Най добре отиди до сервиза да я качатат на компютъра и ще си покаже.

Потребителски аватар
Oil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oil » Вто 04 яну 2011 15:16

naskogolf написа:Възможно е да е паднало налягането на изпарителя.При мене беше от него аз съм със същата уредба.Най добре отиди до сервиза да я качатат на компютъра и ще си покаже.

Човека каза че е ходил на мастор.
Аз казвам че компа(газовият).

Потребителски аватар
stills
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stills » Сря 19 яну 2011 14:49

Колеги, искам и аз да попитам нещо (мисля че проблема ми е в газовия инжекцион).Колата е Г-4 1.4 16в...По принцип (и на бензин и на газ) нямам проблеми с оборотите, но когато колата си работи на обороти (на газ) и подам газ, първоначално за част от секундата колата сякаш се "замисля" и после се форсира.Какъв може да е проблема?

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Вто 25 яну 2011 1:20

И при мен го прави това със "замислянето".Първоначално повече защото ми бяха дълги маркучите от дюзите до колектора,после скъсих маркучите и ходих на настройка,но пак си го има замислянето но е малко по- малко.Не съм с БРЦ с АГ Зенит съм.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 25 яну 2011 1:28

avtovodesht написа:Здравейте колеги...

това реле нали се управлява някакси... проверил ли си дали до него ходи всичко необходимо. Жалко че наоколо няма фирмен сервиз на брц...

avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avtovodesht » Чет 10 фев 2011 21:02

Релето си щрака, пък и по схемите които намерих от документацията на газовата, това реле подава захранване на 2та газови клапана и на инжекторите. А клапаните ясно ги чувам когато обръща на газ, въпреки че колата гасне.

mitaka26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka26 » Вто 15 мар 2011 19:59

аз съм същия помагаите моля

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 15 мар 2011 21:54

avtovodesht написа:Та проблема е следния. Имам газов инжекцион BRC Sequent, и около 3 години си го карах без проблеми (30 хил км).

Има ремонтен комплект /кит/ инжектори ,които се сменят по принцип след 50 хил. км ,но при нашата "хубава газ",нищо чудно да е настъпил момента да се сменят след изминати 30 хил. км.

mitaka26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka26 » Сря 16 мар 2011 20:18

при мен излезе 1 кабелче в куплунга на компа

avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avtovodesht » Съб 19 мар 2011 15:41

Как го открихте, колега, имаше ли видими следи?

mitaka26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka26 » Съб 19 мар 2011 17:34

случаино маистора размърда снопа с кабелите едната букса на масата на дюзите беше хлабава

Върни се в “Автогазови уредби”