Ще започна от начало,с риск да стане досадно.
Историята започва така:Преди 4 години ми подариха кола..събитие,което остави трайна следа в живота ми-от малък обожавам колите и всичко свързано с тях...Та колата беше Голф 2 ТД ,мотора 1V..тогава още нищо не ми говореше това.Бях на седмото небе.Започнах да си го карам...Около мен повечето хора ми говореха така: "Е,дизеляк...добра машина...за дърва" или "ааа,малко е старичка","не е ли много бавна".
На външен вид и като двигател си беше сток.Докарана е 2002 година от Австрия-на колко км-само Голфа си знае.
Карах си аз Голфа и с времето виждах,усещах ,че макар и пъргав за 60 коня си е бавен.Някой от вас ще се изсмеят,но откачах като ме изпреварят(което беше постоянно).Да не говорим за трудно изпреварване и други..Та реших да я засиля...и почнаха мъките-съвети от кой ли не,мнения да не я пипам,да си купя бензинова

И така допреди 3,4 месеца,когато случайно се свързах един човек от монтана...Не го познавах лично тогава,но по телефона ми се стори ,че разбира.Той първи ми каза,че колата може да се подобри,че не е трудно и ,че той по телефона ще ми обясни-така и направи,но понеже още съм зелен по двигатели реших да търся майстори в София-никой не иска да пипа стария "чепел",макар да им казвах точно какво искам.Теглих една майна,звъннах на момчето от Монтана и му казах,че искам да дойда при него и да направим тунинга

Човека,когото вече познавам и уважавам е Емича- emiltd viewtopic.php?f=60&t=257583
Първо ще обобщя поред какво направихме:
1.Уверихме се,че няма катализатор(нямаше)
2.Развихме шпилката на газта (беше ограничена) и изолирахме маркуча на картерните газове,
сложихме спортен филтър.
3.Натегнахме турбото (по усет,нямам буустметър) ,но това е максимума
4.Сложихме супер интеркулер -пред радиатора,с турбо пътища-алуминиеви тръби-Емо,каза ,че така ще е по-ефективно.
5.Пуснахме гориво от помпата..
Резултатът ми хареса,макар според Емо да има още сила за напомпване.Но моята цел е колата да е пъргава и да не е на макс,защото ми е ежедневна кола.За напред може още да я натегна...Снимки почвам да добавям-ще се радвам да съм полезен.ще има клипчета.
Не се правя на разбирач,изказвам моя опит и какво съм направил.