Странно чукане/чаткане Поло 6N 1,6 :( качих и самия звук
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Re: Странно чукане/чаткане Поло 6N 1,6 :( качих и самия звук
Не са, те тракат, защото са магнитни, ама не е от тях. Те щракат по друг начин. Нали чуваш записа как гадно трака. Сякаш на метално колело има някъде издуто и на всяко превъртане бие в нещо друго....
Здравей,
не знам дали ще помогне, но аз имах подобен проблем с мойто Поло, което потракваше при предната дясна гума. При смяна на амортисьорите се оказа, че се е разхлабила някаква тръба, доколкото разбрах свързана с въздуха, който отива към парното. След като тази тръба беше закрепена на мястото си звука изчезна напълно.
Ако не сте проверили това опитайте да се поровите около вътрешната страна на калниците...Може нещо там да хлопа
не знам дали ще помогне, но аз имах подобен проблем с мойто Поло, което потракваше при предната дясна гума. При смяна на амортисьорите се оказа, че се е разхлабила някаква тръба, доколкото разбрах свързана с въздуха, който отива към парното. След като тази тръба беше закрепена на мястото си звука изчезна напълно.
Ако не сте проверили това опитайте да се поровите около вътрешната страна на калниците...Може нещо там да хлопа

- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
И за да не пускам нова тема, да попитам и нещо друго. На всеки се е случвало да стои или кара зад такси на газ. Знаете, как газовете си меришат на газ. Не знам дали само при мен, но зад колата не мирише на газ....по скоро....не знам, на друго. На изгорели газове, на масло - може и да си въобразявам, ама наистина при вас с газовите уредби как е? Нямам катализатор, ако колата не гори масло не трябва ли да си мирише на чиста газ? 
-
stefan_doc
Верно че е доста сталра темата, ама нека колегата, ако обича, да каже какъв е бил проблемът?
-
yanchev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
И аз имах същия проблем с чаткането което се чува отдоло и доста време правих неуспешни опити да открия откъде идва.
Един слънчев ден реших да си махна ремуса на задното гърне и случайно открих и проблема с чаткането.
Оказа се, че средното гърне в горния си заден край тракаше по пода.
Моят половер е `99, 1,6, 101кс, АFT мотор.
Дано това реши проблема и при теб.
Всичко добро.
И аз имах същия проблем с чаткането което се чува отдоло и доста време правих неуспешни опити да открия откъде идва.
Един слънчев ден реших да си махна ремуса на задното гърне и случайно открих и проблема с чаткането.
Оказа се, че средното гърне в горния си заден край тракаше по пода.
Моят половер е `99, 1,6, 101кс, АFT мотор.
Дано това реши проблема и при теб.
Всичко добро.
Колега ако си открил , проблема с тракането сподели , че и аз имам подобно тракане. 

- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
shotoman написа:И за да не пускам нова тема, да попитам и нещо друго. На всеки се е случвало да стои или кара зад такси на газ. Знаете, как газовете си меришат на газ. Не знам дали само при мен, но зад колата не мирише на газ....по скоро....не знам, на друго. На изгорели газове, на масло - може и да си въобразявам, ама наистина при вас с газовите уредби как е? Нямам катализатор, ако колата не гори масло не трябва ли да си мирише на чиста газ? :roll:
Мисля,че ако ти мирише на газ ауспуха това значи,че не ти изгаря добре горивото и част от него излиза в атмосферата.При мен също не мирише на газ.С обикновена газова съм.
- Tihomircho
- Автомобил:
- Двигател:
Колега по сервизите ги слушат със слушалки като доктор отиди да го преслушат мисля, че най бързо ще се види от къде е 

-
stefan_doc
При мен проблемът се оказа тръбата за засмукване на студен въздух от калника към филтъра, която се беше откачила и чаткаше.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”