За един стопен бушон !??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За един стопен бушон !??

Мнениеот rudoni » Чет 31 мар 2011 8:22

Този предпазител ("бушон") предпазва от претоварване ел верига с много голяма консумация на ток!обикновено контактните клеми в таблото загряват ,окисляват се и натрупват нагар който още повече натоварва веригата и от там това допълнително загряване и стопяване на предпазителя!почисти (изстържи) к напръскай с контактен спрей не само клемите на таблото ,но и тези на стъклото и тези на огледалото!
ама внимателно! :012:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 31 мар 2011 10:17

"Бушон"=умишлено намаляване на сечението на веригата с предпазна цел,разтапя се от температурното действие на протичащия ток(не корпуса,а калибрирания метал в него!).Ако този метал е "ламаринка",тогава температурата на стопяване се вдига=топи се пластмасата,а "бушона" си е здрав!
Ако се случи да нямате резервен на път,по-добре завийте една медна жичка между краката,като се съобразите със сечението.По-добре да изгори,отколкото да запали инсталация.Патил съм с такъв бушон,взет на "доверие"-и без много да мисля,хем съм жичкаджия.. :oops:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 31 мар 2011 10:26

emo-gar написа:"Бушон"=умишлено намаляване на сечението на веригата с предпазна цел,разтапя се от температурното действие на протичащия ток(не корпуса,а калибрирания метал в него!).Ако този метал е "ламаринка",тогава температурата на стопяване се вдига=топи се пластмасата,а "бушона" си е здрав!
Ако се случи да нямате резервен на път,по-добре завийте една медна жичка между краката,като се съобразите със сечението.По-добре да изгори,отколкото да запали инсталация.Патил съм с такъв бушон,взет на "доверие"-и без много да мисля,хем съм жичкаджия.. :oops:

Всички тези неща са ми известни , но просто се чудя защо се е стигнало до нагряване на бушона , предвид че мощността на нагревателите на стъклото и огледалата не е голяма , друг момент е да има отечка някаде . Ще направя едно замерване на ампеража с мултицет на мястото на бушона да видя какъв ток протича.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 31 мар 2011 11:08

UNITEC ????

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 31 мар 2011 11:56

значи измерих 7,8А ток протича през бушона . Сложих за проба 5А бушон от същите ментета и си работи без проблем ,не мисли да изгаря изобщо, но силно му се стоплиха краката . Ще търся хубави бушони то е ясно ,но дали ще намеря е друг въпрос по магазините се продават масово такива ефтини само!?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 31 мар 2011 12:02

Ако не намериш по магазините мини през някоя морга и си свали колкото искаш.Не вярвам да ти искат повече от 1-2 лв.Те и без това ги изхвърлят. :да:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 31 мар 2011 12:31

31032011070_1.jpg

ето го хубавеца

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател: