Какъв автомбил бихте ми препоръчали

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какъв автомбил бихте ми препоръчали

Мнениеот A_state_of_trance » Чет 31 мар 2011 22:05

Здравейте колеги.
Тъй като след няколко месеца ще се местя в София, ще ми е нужен превоз. :D До тук добре, но съм си направил бюджет около 2500 до 3000 лева (като в тези пари влиза и регистрация, и всичко нужно да се кара колата). Знам, че са малко, но за сега не ми се отделят повече за кола, защото ми предстои студентски живот и така. Повечето от вас знаят, че това е свързано с много средства, но както и да е. :beer
Какво бихте ми препоръчали? Насочил съм се към VW, но пък и не робувам на марки, екстри не ми трябват. Може би ако има серво ще е плюс, но не е задължително. :) Дали да е бензин или дизел не мога да реша. Не съм компетентен и запознат с трафика в столицата, но ми се струва, че бензин/газ ще е по-икономично. Колата ще се кара предимно в София и веднъж месечно ще се прибирам до вкъщи, демек общо 500км. извънградско. :D
Ще се радвам, ако има желаещи да ми помогнат с избора, защото и копче не разбирам от такива работи. :oops:

Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв автомбил бихте ми препоръчали

Мнениеот Disturbed » Чет 31 мар 2011 22:15

Ако сега, при тези цени на горивата, аз трябваше да си купувам кола, щях да купя малък дизелов автомобил, да му инсталирам система за движение само с олио и да го карам така. Все пак олиото е 40ст литъра ако сам си го пречистваш и утаяваш.

Това е мойто мнение, тук колегите могат да кажат какви точно марки мотори и така нататък. Но според мен да ти кажем каква кола да си купиш е се едно да ти кажем каква жена да е*еш :042:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 31 мар 2011 22:18

VW Polo 2f :beer Здрави и идиотоустойчиви, евтини за поддръжка и лесно се газифицират-има мотор с карб. Верно дартаняни са, но не всичко е идеално на тоя свят :wink:

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Чет 31 мар 2011 22:24

някой голф3 бензин и после слагаш газ,то почти всички имат инсталирана вече газова де mhihi
ще си имаш не само здрава кола,а и хидравлика,климатик,ел. стъкла и т.н.
като за мотор да е 1.8ABS

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Чет 31 мар 2011 22:27

Ами за тези пари няма голям избор - да кажем тъй като си в VW форума да започнем с нещо на марката: Голф/Венто 3 1.8 90к.с., но май са до 95г. Ако греша да ме поправят колегите. Ако намериш читав такъв лепиш му едно газово и си свиркаш, добре се газифицира, никакви проблеми. Имаш евтина и здрава кола, с евтина поддръжка. Ако не намериш гледай пак Голф 3 но 2.0 115 - също доста сполучлив вариант. В краен случай 1,6 75к.с. Сега относно дизела - според мен за читав такъв са малко парите, а трябва да предвидиш и обслужването му което е поне 250-300лв.
Това е само като вариант, но трябва да се качиш и да пробваш колата и да видиш дали ти допада, защото всеки може да предлага най-различни модели, въпроса е на теб дали ще ти харесва колата...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 31 мар 2011 22:27

Не проумявам за какво ти е кола...
Къде ще ходиш с тая кола? От общежитието до ВУЗ-а? Ако си на общежитие в студентски това е абсурдно. Другото нещо което трябва да знаеш е, че със студентска карта с ГТ ще ти е в пъти по-евтино всяко придвижване в столицата.

И какво излиза сега...
Беден студент ама в София. В София ама и с кола щото там (в софията) с друго не може да се джитка... Кола кола... ама да е тънкана. Тънкана тънкана... ама и да е икономична... по възможност сигурно трябва да е и супер здрава, да се обслужва сама и като се напиеш на някой купон сама да те прибира.

Айде да те замоля така най-приятелски и колегиално да не си купуваш кола на която ще се учиш да караш в София ;)

Дай си планираните парички за някой и друг семестър или за по-добра или по-близка квартира и си живей живота пък като пораснеш колата сама ще дойде когато наистина ти потрябва :)

Потребителски аватар
lub0o
Двигател:

Мнениеот lub0o » Чет 31 мар 2011 22:34

до някаде е прав колегата,ако няма да обикаляш някаде постоянно нети трябва кола
естествено никой незнае как ще живееш,тиси знаеш най-добре

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Чет 31 мар 2011 22:39

Disturbed Чак пък на олио, не мисля да карам. :) Това лято карах едно бусче Мерцедес, което върви на олио, ама не издържах на миризмата на кебапчета. :Mr Green Fun
Disturbed написа:Но според мен да ти кажем каква кола да си купиш е се едно да ти кажем каква жена да е*еш :042:

Аз ако рабирах от коли или по-точно от пазаруването им, нямаше да питам тук. Мисля, че има доста компетентни хора тук, които биха могли да ми помогнат със съвет, какво горе долу да търся. А с жените за сега проблем нямам. :Mr Green Fun Но ако (да чукна на дърво) се появят проблеми, с удоволствие ще те потърся. :beer
apa6o Поло, като че ли ми идва малко, но пък е добър вариант. Може би ще ми е малко тесничко за дълги пътувания. Може ли да ми кажеш с какви двигатели се предлагат тез полота? И според теб кои са най-добрите варианти.

groznika Ами кола ми трябва, никой не е споменал, че ще съм на общежитие. Ще живея с приятелката си и колата не ми трябва само да ходя до ВУЗ-а. Щом съм попитал, значи ми трябва, а ти като не искаш да ми помогнеш, просто не пиши. Знам, че колата няма да се поддържа сама, знам че и бюджета който съм дал е малък, но толкова смятам, че мога да отделя. Дали ще се уча в София да карам си е изцяло моя работа, нали все пак трябва някъде да се науча... :wink:

На другите благодаря. Виждам, че клоните към бензиновите мотори, да разбирам ли, че ще е по-икономично? :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 31 мар 2011 22:47

A_state_of_trance написа:groznika Ами кола ми трябва, никой не е споменал, че ще съм на общежитие. Ще живея с приятелката си и колата не ми трябва само да ходя до ВУЗ-а. Щом съм попитал, значи ми трябва, а ти като не искаш да ми помогнеш, просто не пиши. Знам, че колата няма да се поддържа сама, знам че и бюджета който съм дал е малък, но толкова смятам, че мога да отделя. Дали ще се уча в София да карам си е изцяло моя работа, нали все пак трябва някъде да се науча... :wink:

Напротив! Искам да ти помогна и точно за това писах по темата.
Къде ще се учиш да караш ПРЯКО ме засяга щом искаш да дойдеш да блееш пред някое софийско кръгово или да преоткриваш правилника в големия град.
Грешиш жестоко ако смяташ, че София те чака с отворени обятия теб и твоята "нова" кола. Притежаването, поддържането и издържането на автомобил в днешно време е голямо перо за всеки бюджет. Предполагам на този етап ти е трудно да го проумееш, но и този ден ще дойде.

Лично аз щях да си продам автомобила в момента в който няма да имам нужда от него. За мое съжаление работата ми ме задължава да съм мобилен и не мога да си го позволя. В София е АД да се шофира и това е най-малкото...
На твое място добре бих обмислил дали колата ти трябва за гъзурчене или наистина ще ти върши повече работа от колкото разходи реализира.

Каквото и да решиш ти желая успех :)

Последна промяна от groznika на Чет 31 мар 2011 22:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Чет 31 мар 2011 22:49

Колега защо не видиш обявите за коли(тук във форума)според мен дизела по добра работа ще ти върши особено както казваш,че ще пътуваш по 500км извънградско,успех :beer

Потребителски аватар
ExTr3mNuQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ExTr3mNuQ » Чет 31 мар 2011 22:55

Имаш много голям избор от коли до 3000лв.Голф3 с газово или Голф TDI също може да се намери до 3000 но няма да има клима.Иначе много други марки коли има до 3000лв.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Чет 31 мар 2011 22:56

groznika написа:Напротив! Искам да ти помогна и точно за това писах по темата.
Грешиш жестоко ако смяташ, че София те чака с отворени обятия теб и твоята "нова" кола. Притежаването, поддържането и издържането на автомобил в днешно време е голямо перо за всеки бюджет. Предполагам на този етап ти е трудно да го проумееш, но и този ден ще дойде.

Лично аз щях да си продам автомобила в момента в който няма да имам нужда от него. За мое съжаление работата ми ме задължава да съм мобилен и не мога да си го позволя. В София е АД да се шофира и това е най-малкото...

Каквото и да решиш ти желая успех :)

В момента имам личен автомобил, но мисля да го заменя с друг, точно защото е трудно да се поддържа автомобил в днешно време. Имам Шкода Фабия и все си мисля, че на един голф мк3 или някой Пассат поддръжката ще е по-евтина или пък ще са по-здрави. Пък и май с тази Шкода не случих на пазена кола. Далеч съм от мисълта да отскачам до кварталния магазин с автомобила или да ходя по кафета с него. Просто на днешно време си е нужда, точно защото се налага да сме мобилни. :kissy: София е голям град, налага се понякога да се изминават по-големи разстояния. Живота ми няма да се свежда просто до ходенето на училище. Най-малкото ще е по-добре да се прибирам вкъщи с кола от колкото с автобус, защото 250км. в едната посока не са малко. :roll:
И все пак благодаря, за начина по който се опитваш да ми помогнеш. :beer

Потребителски аватар
lub0o
Двигател:

Мнениеот lub0o » Чет 31 мар 2011 22:57

вземи един пасат та като возиш колежките дасе чустват конфортно mhihi

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 31 мар 2011 22:58

Айде още един.

Купи си бензин 1.8 или дизел 1.9.
Дизела се поддържа за повече пари.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Чет 31 мар 2011 23:01

ExTr3mNuQ написа:Имаш много голям избор от коли до 3000лв.Голф3 с газово или Голф TDI също може да се намери до 3000 но няма да има клима.Иначе много други марки коли има до 3000лв.

Клима не ми трябва, по-горе казах, че екстри не са ми нужни. Така, че това не е определящо за избора ми.
Ако наистина за този бюджет мога да си намеря запазено Голфче ще е много добре. Може би 1.8ми. ще е моя избор. Нещо специфично при тези моторетки има ли? Като че ли парите няма да ми стигнат за читаво дизелче, ако съдя по мненията на колегите по-горе.

Милослав написа:Айде още един.

Купи си бензин 1.8 или дизел 1.9.
Дизела се поддържа за повече пари.

Ами да, поредния. За съжаление на някои хора им се налага да търсят съвет, защото не са просветлени в някои области.

Последна промяна от A_state_of_trance на Чет 31 мар 2011 23:02, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”