Метанова уредба на Polo
-
- Автомобил:
- Двигател:
Метанова уредба на Polo
Дайте мнения дали ще "понесе" полото метанова уредба. Става въпрос за Polo Variant 1998, 1,6 бензин. Ако някой има опит, нека сподели. Уредбата е пълен инжекцион. Това което ме притеснява е теглото на бутилките - 2 бр. по около 30 кг. - дали може да възникне проблем със задницата?
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
Re: Метанова уредба на Polo
едва ли ще има някакъв проблем със задницата. ама не ми е ясно защо ще му слагаш метан. то полото си е машина
. според мен няма никакъв смисал от тоя метан. аз на мойто душа не ми дава газ да му сложа, а ти искаш метан 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата говори за Вариант, демек комби. Смисъл има, но багажника яко ще намалее. Аз доста мислих по въпроса и може би ще сменя пропана с метан, но ще срежа дъното на багажника с форма на рез. гума и ще направя кутия за 3 бутилки. В момента съм с пропан, бутилката е под капака. Събира 41 - 42 литра. Тясната рез. гума се намира в дясно под водача на щората, вертикално.
Ако си с АФТ мотор, става и обикновена газ.
Ако си с АФТ мотор, става и обикновена газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече е монтирана, така че само мога да споделя моите впечатления
. За смисъла мога да представя една груба аритметика - заредила съм за 10 лв метан и карам поне 160 км., За същите километри на бензин - 16 л бензин = 38 лв. при сегашната цена, говорим за приблизителен разход на градско. Карам само от седмица, но засега забележки нямам. При ускоряването на моменти има разбира се лек спад в мощността, но това е неизбежно, като ускори, разлика няма с бензина. Друга причина за "защо метан" е следната:
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000501
Тенденцията е алтернативни горива да заместват бензина все повече и в това отношение метанът има много повече плюсове отколкото минуси. Основните минуси са тежките бутилки, но и този "проблем" ще бъде решен с времето. Вече има карбонови, по-леки и съответно по-скъпи, но е въпрос на време да започне масовото им използване. Мрежата от метанстанции непрекъснато се разраства, така че питам "Защо не метан?"
Единственото, което ме притесняваше е натоварването на задницата, но бутилките (2 бр.) са монтирани една над друга, точно зад задната седалка и не би трябвало да има проблем. Дори мога да кажа, че обемът на багажника не е "пострадал" много. Все пак става въпрос за комби, та аз мога да кажа само едно

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000501
Тенденцията е алтернативни горива да заместват бензина все повече и в това отношение метанът има много повече плюсове отколкото минуси. Основните минуси са тежките бутилки, но и този "проблем" ще бъде решен с времето. Вече има карбонови, по-леки и съответно по-скъпи, но е въпрос на време да започне масовото им използване. Мрежата от метанстанции непрекъснато се разраства, така че питам "Защо не метан?"
Единственото, което ме притесняваше е натоварването на задницата, но бутилките (2 бр.) са монтирани една над друга, точно зад задната седалка и не би трябвало да има проблем. Дори мога да кажа, че обемът на багажника не е "пострадал" много. Все пак става въпрос за комби, та аз мога да кажа само едно

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Кажи по подробно каде колко и ние сме хора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
сервизът се намира в Дружба: http://informator.bg/cgi-bin/index.pl?_ ... nfo&ID=720. За колко, най-точно ще ви кажат на място в зависимост от модела на уредбата и вместимостта на бутилката (при мен се наложи да са две заради мястото, което оскъпи нещата със 150-200 лв.), та всичко излезе малко под 2 бона. Сравнявала съм и с други оферти, тази беше най-доброто предложение, освен тези, които ме съветваха да си купя всичко на парче: уредба, бутилки и т.н. и да намеря някъде да ми ги монтират, тогава излизало най-евтино
. Освен ако човек не може сам да си монтира уредбата, не мисля, че такъв вариант е добър, и понеже това на мен съвсем не ми е работа, предпочитам да го направят тези, които с това се занимават. От обслужването съм много доволна, всичко става за 1 ден с предварителна уговорка и оттогава не съм имала проблеми
. Така че, който се интересува нека отиде на място, ще го консултират и ще избере най-добрия вариант.

- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Честито за придобивката! Много безаварийни и да я избиеш бързо!
Върни се в “Автогазови уредби”