Проблем с обороти на Пасат В3 двигател 2Е- газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Проблем с обороти на Пасат В3 двигател 2Е- газ

Мнениеот illy1977 » Чет 07 апр 2011 8:11

Здравейте!
От известно време имам странен проблем с оборотите на Пасата. Газовата ми е обикновена, като плочката е разположена преди дибитомера. От известно време забелязах че клапата на същия забива в средно/полуотворено/ положение. След като рециклирах дебитомера, смяна на нови лагери на оста на клапата, всичко със него стана добре. Но уви отвреме на време при работа на газ, оборотите се качват до 2100 и си стоят там. В момента в който, премина на бензин двигателя се нормализира до към 750 оборота. Като превключа отново на газ, след минута-две отново двигателя се форсира до 2000-2100 оборота. Този проблем го правеше отвреме на време и преди да рециклирам дебитомера. Просто от самосебеси сам се форсираше до към 2000 оборота. Прегледал съм почти всички възли по двигателя. Разхода е приличен към 10/100 градско. Единственото, което направих впоследствие е леката корекция на предварението чрез завъртане на делкото. За проба отново го върнах на заводски ъгъл на предварение , но симптомите са същите. Снощи имах работа из града и направо ми "изяде" нервите.
Ако някой има нещо впредвид нека дресне нещо!!! Нямам си и на идея какво може да е ....

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с обороти на Пасат В3 двигател 2Е- газ

Мнениеот zdravko » Пон 11 апр 2011 21:08

Само да вметна, че на твоя мотор + обикновена газова дебитомера не играе никаква роля! Когато си на газ де///

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с обороти на Пасат В3 двигател 2Е- газ

Мнениеот najdobrix » Пон 11 апр 2011 21:14

zdravko написа:Само да вметна, че на твоя мотор + обикновена газова дебитомера не играе никаква роля! Когато си на газ де///

Да ама не "АВАНСА" от какво зависи?

Върни се в “Автогазови уредби”