Проблем при скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Проблем при скорости

Мнениеот curso » Пет 14 май 2010 19:32

Здравейте, колеги!
Автомоблът е Г3 1.6 - 75к.с, АБУ, код на двг - АБУ

Проблемът е, че нямам първа и втора скорост. Когато вкарам първа - влиза трета, втора изобщо не мога да вкарам, докато не вдигна 30-тина км/час, но тогава вместо втора влиза четвърта. Проблем с другите скорости нямам.
Ще се радвам на споделения опит от колегите!

death :banghead:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при скорости

Мнениеот Zlobomir » Пет 14 май 2010 21:28

Ха, имах същия проблем на Москвич, оказа се счупен щифт, но започни с проверка на механизма - ако откъм СК ги включваш, провери щангите или жилата, ако не можеш и с ръка да включиш - прегледай избирача в СК, и чак след това сваляне.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 14 май 2010 21:45

При този мотор няма жила или лостови механизми за превключване. Има само един прът който от скоростния лост влиза направо в скоростите. Така че първо потърси проблема в пластмасите около скоросния лост (като махнеш маншона на скоростния лост ще ги видиш), може да са износени и лоста да има голям луфт. Ако не е там проблема, най-вероятно ще е вътре в скоростната кутия. :|
И да те питам, задна влиза ли?

Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот curso » Съб 15 май 2010 4:38

Skruji написа:При този мотор няма жила или лостови механизми за превключване. Има само един прът който от скоростния лост влиза направо в скоростите. Така че първо потърси проблема в пластмасите около скоросния лост (като махнеш маншона на скоростния лост ще ги видиш), може да са износени и лоста да има голям луфт. Ако не е там проблема, най-вероятно ще е вътре в скоростната кутия. :|
И да те питам, задна влиза ли?

Да, колега, влиза. И затова и аз си мисля, че е някакъв синхронизатор... знам ли. Надявам се да не е от СК.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 15 май 2010 11:37

Нивото на маслото как е?

Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот curso » Съб 15 май 2010 16:45

Zlobomir написа:Нивото на маслото как е?

Честно казано, идея си нямам. Минлото лято го проверявахме и беше наред. Сега не знам... ще разбера от майстора тези дни. :|

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Съб 15 май 2010 22:03

Щом влиза задна, значи 100 % не е от пластмасите на скоростния лост, лостови системи при теб няма, остават скорости. Лоша работа :?
Добре а пробвал ли си да натиснеш лоста надолу за задна и някъде между задна и първа да включиш на първа. Искам да кажа да натиснеш лоста надолу като за задна и да търсиш първа някъде между задна и трета, а втора между задна и четвърта.

Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот curso » Пон 17 май 2010 2:34

Skruji написа:Щом влиза задна, значи 100 % не е от пластмасите на скоростния лост, лостови системи при теб няма, остават скорости. Лоша работа :?
Добре а пробвал ли си да натиснеш лоста надолу за задна и някъде между задна и първа да включиш на първа. Искам да кажа да натиснеш лоста надолу като за задна и да търсиш първа някъде между задна и трета, а втора между задна и четвърта.

Колата вече е при майстора и искрено се надявам да грешиш, колега, и да не е от СК. death

Kristian Radoslavov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kristian Radoslavov » Чет 14 апр 2011 21:16

Преди 10 минути докато се прибирах към вкъщи чаках на светофара на 1ва скорост, тръгнах и след това не можах да превключа на 2ра та смених направо на трета. След доста опити установих, че първа не може да се включи, втора издава стържещ звук все едно не съм натиснал съединител, а 4, 5 и задна влизат доста трудно. Само 3та ми остана наред :screwy . Едвам се прибрах и сега питам къде ли е проблема, защото изведнъж стана? Мерси предвавително :)

Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот curso » Съб 16 апр 2011 0:08

Kristian Radoslavov написа:Преди 10 минути докато се прибирах към вкъщи чаках на светофара на 1ва скорост, тръгнах и след това не можах да превключа на 2ра та смених направо на трета. След доста опити установих, че първа не може да се включи, втора издава стържещ звук все едно не съм натиснал съединител, а 4, 5 и задна влизат доста трудно. Само 3та ми остана наред :screwy . Едвам се прибрах и сега питам къде ли е проблема, защото изведнъж стана? Мерси предвавително :)

Колега, почти съм убеден, че са втулки/синхронизатор. И при мен беше станало нещо подобно така, че не е страшно. Или поне не е скъпо като нова скоростна :)
Така че споко! Читав майстор ще те оправи за по-малко от ден. Успех и пиши дали правилно съм предположил! : vw fen

Kristian Radoslavov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kristian Radoslavov » Съб 16 апр 2011 15:37

Ок, надявам се до няколко дена да е поправена, че финансите са малко и ще ти драсна ЛС да ти кажа :)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 17 апр 2011 11:16

Kristian Radoslavov написа:Ок, надявам се до няколко дена да е поправена, че финансите са малко и ще ти драсна ЛС да ти кажа :)

Не драскай ЛС, ами вземи напиши тук какво е било и как се е оправило, нали за това е тоя форум!

Kristian Radoslavov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kristian Radoslavov » Сря 20 апр 2011 21:15

Проблемът е оправен, но когато попитах какво е станало баща ми ме отряза брутално :D Единствената информация, която можах да изкопча бе 'една джаджа беше излязла' и съвет - по полека да натискам съединителя и скоростният лост.
Не знам дали това ще помогне на някой, но човек със същия проблем може да каже каква е работата всъщност.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”