Монтиране на климатик- заслужава ли си или не?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Монтиране на климатик- заслужава ли си или не?

Мнениеот alien1 » Чет 10 авг 2006 16:44

Здравейте колеги, въпроса ми не е от най умните, но се двуомя да си сложа климатик или да продам колата по-нататък и да си търся с такава с климатик?
Карам си Пасат комби 1991г РП двигател 1.8 моноинжекция автоматик с газова уредба. Колата си е супер и много ми харесва и допада, но единствения недостатък е - няма климатик. :cry:
Това лято за пореден път се убеждавам , че климатик си трябва и това е положението.
Та въпросите са:
Може ли да се монтира климатик на тази кола и на този двигател? Колко приблизително ще ми излезе ако е възможно и къде правят такива манипулации?
Ако си струва и мога да и сложа и един климатик на тая количка просто ще си я карам и поддържам още поне 2-3 годинки.
Ако някой си е слагал да сподели опит и мнение.
Моля и модераторите ако преценят,че не е за тоя раздел темата да я преместят в подходящия.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 10 авг 2006 17:02

Колега и аз съм мислил по въпроса,но се отказах.Подобно начинание ще ти коства около 600лв(в най-добрия случай).Аз се спрях на вариянта да си карам колата още година-две и да си купя Б4 с клима.Ще ми излезе най-добре като цена и главоболия. :wink: Сметни си ,ако сложиш клима после на какви пари трябва да продадеш колата за да не си чак толкова много на загуба.Мисля,че ще стане непродаваема.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 10 авг 2006 17:40

Да бе ама аз сега ако тръгна да я продавам повече от 3000 лв не знам дали някой ще ми даде макар че е в много добро състояние и има разни екстрички. А трябва да добавя поне още 1000лв за да взема пак комби с 4 врати и климатик и това ще е някоя Астра 95-96 година дето после ще се изръся минимум още 1000 лв за прехвърляне, Кат , застраховки, нотариуси, номера, винетки, преглед и консумативи без които не може - масло, филтри, ангренажен ремък и ролка, предни накладки и кой знае какво ще излезе. Така че ако за максимум 700 лв може да се монтира климатик който да си работи нормално и безпроблемно на тая кола при положение че съм и сменил какво ли не и си я харесвам, е добра алтернатива пред над 2000лв за нова кола с климатик и тепърва да почвам да я стягам и да се разправям с нея.
Това ми е идеята. 8)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 10 авг 2006 17:50

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 10 авг 2006 21:18

Май Никси продаваше климатик ??Защо не го питаш. Клима 2 ра ръка от 300 лв нагоре, зареждане около 40-60 лв. За монтажа не знам колко вземат. профиллактиката да е 70-90 лв , няма да се навържат баш 700 лв. Но си е разкош клматика, спор няма.Имай в предвид , че в германско няма вече хубави и изгодни Пасати.Ако вземеш има да сменяш части ..

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 11 авг 2006 7:30

От това се страхувам. Че ако тепърва сменя колата с друга подобна , но с климатик тепърва ще почне ходене по мъките и смяна на това и онова. На тая поне знам какво съм и сменил и в какво състояние е. Не ми се минава по пътя по който вече съм минал.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 11 авг 2006 7:59

Тука излиза пак толкова - 600-700 лв. за 2-ра употреба с монтажа. Няма да е трудно да се намери за Пасат пълен комплект, италиянците навремето са ги поръчвали масово - от заводски монтирани климатроници /по-трудоемко е за монтаж и демонтаж/ до допълнително мантирани "прости" климатици. Дано попаднеш на добри и старателни майстори - ако не го монтират като хората ще имаш главоболия - прегряване, други "дреболии", които също струват пари. Обслужването после също струва пари, разхода на горива мааалко се покачва, но си струва, поне според мен.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 11 авг 2006 10:14

Досега се рових в нета и попаднах на форума на БМВ. Там един пич беше на моя хал. Купил си кола, оказала се зле поддържана и той налял една торба пари като мен за да я приведе в нормално техническо състояние, за да може да си я кара безаварийно и с кеф. Ама и неговия баварец без клима и човека след като вече я бил стегнал се замислил за поставяне му. Ама препоръките и отзивите общо взето бяха да не го прави, че ще се вкара в приключение с БГ майсторите и поддръжката му после. Препоръките бяха за нова с климатик/ климатроник. Та като попрочетох и попремислих май това си е решението. Напролет другата година го продавам и ще взема кола с клима. Може да се заключва темата. А ето и линка за тези които се интересуват:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 9704884826
:lock: :dontknow:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 11 авг 2006 11:05

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Пет 11 авг 2006 12:37

@alien1 и аз като теб искам да си сложа климатик, защото не ми се продава тази кола и да си купувам нова, но с клима. Докато намеря тази незнам колко месеца съм обикалял като луд по автокъщите и съм поръчвал на приятели, които се занимават с коли да ми докарат от Германия или от Австрия. Това читава кола и на малко км. трудно се намира (особено дизеларка), а удоволствието от закупуването на такава си изисква добра инвестиция. Така че искам да помоля колегите да ми кажат (за да не отварям нова тема) може ли да се сложи клима (2-ра ръка) на Cordoba 1.9D 1Y двигателя, а ако може къде в София или в Пловдив евентуално правят такива услуги.. в общи линии същите въпроси ме интересуват като на alien1?

П.П. Притеснява ме факта, че с тези 68 коня/магарета на дълъг път с много изпреварвания ще се видя в чудо, но иначе друго си е като ти е cool в колата 8)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 11 авг 2006 13:00

Напълно съм съгласен с vw_golf_2_Memphis.

Фен, за Пасат ще бъде по-лесно да се намери 2-ра употреба пълен комплект. С повоче упорство - дори от Пасат със същия ДВГ. Ти ще трябва да потърсиш по-упорито или да поръчаш да търсят в Италия по морги. Въпреки, че добър майстор може да ти го монтира успешно, независимо от какво е свален. Ще му трябват допълнително някои части. Динамиката на колата ти /и без това не е "бегачка" :) / съвсем ще изчезне, но пак твърдя, че си струва. Може да го изключваш при изпреварване - на мен ми се налага понякога. Разполагам с цели 75 бензинови к.с. :) , но с 4 човека и багаж /примерно/ - абе сещаш се...

П.П. Не знаем от твойте 68 или от мойте 75 колко магарици са избягали вече...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 11 авг 2006 20:02

Колега, явно искаш да се набуташ.... ама какво да се прави.... може да се каже, че вероятноста да те подведат техниката или майсторите е 40 към 60%.... ама ти си решаваш... Мога много да вадя доводи, ама понеже вече съм го правил поне в няколко подобни теми ще си замълча..... :oops:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 13 авг 2006 11:42

Както казва колегата, доводите за и против могат да заемат мноооого място. Ще ти кажа обаче какво видях вчера. Читав пасат като твоя,ама с клима /вече много рядко излизат такива, направо си е късмет/ в една автокъща до нас го продадоха за 5!!!! бона.И човека си ги брои, щастлив беше направо.Личното ми мнение е че не си заслужава да сменяш машината....

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Нед 13 авг 2006 17:04

Гледам един колега продава климатик за Пасат за 280лв. Някой може ли да ми препоръча добър майстор, който може да ми го монтира. Искам да се консултирам предварително с майстора колко ще ми струва, какво допълнително трябва да се вземе и т.н. преди да броя парите за климатика. Става въпрос за София. :)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 13 авг 2006 17:56

alien1 написа:Гледам един колега продава климатик за Пасат за 280лв. Някой може ли да ми препоръча добър майстор, който може да ми го монтира. Искам да се консултирам предварително с майстора колко ще ми струва, какво допълнително трябва да се вземе и т.н. преди да броя парите за климатика. Става въпрос за София. :)

Говори със същият колега, той може да ти го монтира :wink:
Обаче за свързването и зареждането е добре да се посети сервиз.
Лично аз бих отишъл в "Импас56" - скъпичко е но си заслужава парите.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”