Ултравиолетово осветление на километраж
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Ултравиолетово осветление на километраж
Здравейте колеги, реших да си сложа УВ лампа на километража на вентото и да ми светят цифрите имам такава лампа и искам да попитам мога ли направо върху циферблатите да боядисвам без да слагам нови циферблати и докато боядисвам ако допусна малко боя и в черния фон ще свети ли и то ?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Ултравиолетово осветление на километраж
Колега темата за УВ осветлението е 5 теми по надолу от твоята
иначе да ще свети и оцапаното ако е от флуоресцентна боя,гледай да не цапаш.
иначе да ще свети и оцапаното ако е от флуоресцентна боя,гледай да не цапаш.- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
В нея тема пиша ,пиша и никакъв отговор, а откъде мога да си намеря такъв маркер или мастило ?
- fox_vt
Аз ползвах спрей мисля че има също и маркери и мастила но нз откъде,за мастилото от някоя печатница евентуално,спрея по железариите а за маркера нз.
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Питам ,защото съм от Сливен и шанса ми да намеря подобно нещо е минимален ,имам неонови маркери ,обаче са зелени,розови ще потърся невидим УВ , а направо върху оригинала ли да драскам или да слагам нови циферблати?
- fox_vt
Колега незнам какво имаш предвид със това невидим УВ но такова животно няма,се трябва да има някъф цвят който да свети при облъчване.Иначе може да минеш с подходящ маркер сегашните си цифри и чертички за да светят само те ама да ти кажа нз дали е възможно-вероятно не.Най подходящо би било в печатницата направо да печатат върху циферблатите само че малко печатници работят със такива бои.
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
проблема ти е решен дълго ама дълго време напред,да не кажа докато т и писне !
- fox_vt
chefo_ написа:пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
хахахах и за 5 мин докат се прибере вече ще се е научил да рисува с четка

- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
В училище са ме учили 
- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре си разпечатваш на лист километражите, оцветяваш с маркер(или друго) и лепиш с двойнозалепващо върху оригиналния. Моя така съм го направил и няма грижи. На стрелките малко трудно хваща обаче, трябва да се повтори 3-4 пъти.
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Добре ама този лист какъв е ,накакъв обикновен или фолио нещо ?
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
fox_vt написа:chefo_ написа:пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
хахахах и за 5 мин докат се прибере вече ще се е научил да рисува с четка![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ми за тази работа си трябва сръчност и нерви.твоите ръце ако са навряни някъде отзад и си в кръжока "ръцете ми пре4ат" ,ама устата ми е голяма виж пробвай да се въздържаш преди да пишеш и да мислиш преди да отговаряш.замисъла е добър и по на4ина по който споменах и ще стане и здраво щото тия маркери избеляват.а лака си стои!
късмет на колегата
- fox_vt
chefo_ написа:fox_vt написа:chefo_ написа:пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
хахахах и за 5 мин докат се прибере вече ще се е научил да рисува с четка![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ми за тази работа си трябва сръчност и нерви.твоите ръце ако са навряни някъде отзад и си в кръжока "ръцете ми пре4ат" ,ама устата ми е голяма виж пробвай да се въздържаш преди да пишеш и да мислиш преди да отговаряш.замисъла е добър и по на4ина по който споменах и ще стане и здраво щото тия маркери избеляват.а лака си стои!
късмет на колегата
Колега ти виждал ли си циферблат на километраж например
Айде ела ми нарисувай с четката всички чертички,цифри и символи погледни кво си свършил и сам ще го хвърлиш в коша
Не карай някой който има мерак да си съсипе циферблатите със мацаница в стил "оцветяванка за 1 ви клас"Те тея дето учат рисуване направо да ги съжали човек толкос години учене а то било толкос лесно

- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Имам въпрос мога ли да оцветя направо цифрите, без да слагам нови циферблати?
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Колега това което си мислиш да правиш не е много разумно. Ще развалиш циферблатите посля нямат чистене. Аз нали си сложих фолио. Харесваше ми първите 2-3 дни, а вечер направо ми изваждаше очите и го махнах. Или слагай фолио и него мацай с каквото искаш или плазмени циферблати, ако имаш възможност, ако нямаш в тази тема viewtopic.php?f=11&t=250371 колегата djembo75 си направи по негов вкус плазмени километражи.