Мисля да си сложа газова или метан,кое препоръчвате?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мисля да си сложа газова или метан,кое препоръчвате?

Мнениеот nuri_3556 » Пон 21 мар 2011 0:43

Та колата се кара около 20 000км на година,голф 3 е 1.6 с АЕК мотор.Струва ли си да сложа газ може и метан да е,и нещо като цена колко пари ще ми излезне за газта или за метана? :kissy:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Мисля да си сложа газова или метан,кое препоръчвате?

Мнениеот kossel » Пон 21 мар 2011 1:22

Ами като начало тръгваш от това за колко стотинки минаваш 1 км

- метан - 6 ст
- газ 12 ст
- бензин 24 ст

после умножаваш по 20 000 км които правиш на година и смяташ :idea:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 21 мар 2011 13:06

Колега при всички положения си заслужава да сложиш били газ било метан!!! Вече трябва да си прецениш кое е по-добрия вариант за теб! Аз лично метан не бих си сложил поради редица причини, които няма да коментирам и затова съм на пропан-бутан! При твоя мотор пластмасов ли е или е метален всмукателния колектор? Ако е метален може да пробваш с конвенционална уредба, ако е с пластмасови по-добре сложи газов инжекцион! При всички положения обаче ако смяташ да караш колата в по-дългосрочен план най-добре си сложи газов инжекцин и при твоето каране си я избил за около половин година :да: Цените на инжекционите са различни, но при теб всякакъв тип би свършил работа, стига обаче да е монтиран от хора, които си разбират от работата!!! Има страшно много предложения на пазара, затова сам трябва да се ориентираш! В едно съм се убедил във форума всеки хвали своето и ето защо аз няма да ти казвам с какъв ГИ съм, каде съм го слагал и колко пари ми е струвало :) Факт е обаче, че на газ си е доста по-добре от на бензин и дано скоро сам се убедиш в това! Поздрави и пиши какво си избрал и евентуално ако сложиш дали си доволен!

Потребителски аватар
bobipolo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobipolo » Пон 21 мар 2011 18:11

Кажете читав майстор в София за поставяне на метан?

Потребителски аватар
otvorkoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот otvorkoto » Вто 22 мар 2011 22:08

и за газов инжекцион :)

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Вто 22 мар 2011 22:14

Трета кола карам на газ. Първия Пасат си беше с обикновенна газова, понеже беше по-стар и беше моно инжекцион. BMW-то е със газов инжекцион от 3 години и съм адски доволен. Сега и на новия Пасат сложихме газов инжекцион и мисля, че е повече от ясно мнението ми. Както беше казал един колега по-горе няма да назовавам марки на инсталациите или кой и каде ги е слагал, но определено си струва ако е направено от майстор който разбира.

stefanbbc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefanbbc » Вто 22 мар 2011 22:32

колега слягаи газово и нему мисли и ас сас сас същия зжер преди 2 год му сложих газово обикновено засхтот нямях финансии за газов инйексион до сега нямам ядове и добре си варви на гас като расход извън градско 8/100 градско 12/100 :D

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Нед 17 апр 2011 19:34

а някой да кара 1.6 АЕК двигател с обикновенна газова?доволен ли е или трябва да е газов инжекцион?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 17 апр 2011 20:04

Аз карам 4г. scare :lol: :lol:
Какво да ти кажа, около 27-30к. съм и навартял. Проблем да чукна дърво, нищо особено, гърмяла е. Но щом караш около 20к на година си сложи инжекцион, да ти е мирна главата. Разликата ще я избиеш за 3-4 месеца и риска не си струва.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 апр 2011 20:22

Aко нямаш мноого пари, слагай обикновена газова, не повече от 400 лева нова!
Но ако имаш пари, и искаш нещо по-така слагай метан, ще се родиш! Но там цената си е в евро сравнение с газовата! Но си е ивестиция, шот метана е по-евтин от всички горива до сега!
Само да се молим да не сложат акциз и на газта и метана, че направо умираме прави! :?

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пон 21 ное 2011 19:46

колеги какво точно ми трябва за целия монтаж на газова освен бутилка,изпарител,кихалка,за ламдата имаше нещо което го лъжеше или на дюзите ли се слагаше незнам точно какво беше още?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 21 ное 2011 19:52

my heart iS iCe написа:Aко нямаш мноого пари, слагай обикновена газова, не повече от 400 лева нова!
Но ако имаш пари, и искаш нещо по-така слагай метан, ще се родиш! Но там цената си е в евро сравнение с газовата! Но си е ивестиция, шот метана е по-евтин от всички горива до сега!
Само да се молим да не сложат акциз и на газта и метана, че направо умираме прави! :?

Цената на стара метанова уредба е почти същата, ама караш наполовина по-евтино. И аз карах на газ доста време и бях много доволен, а сега ме е яд, че толкова късно сложих метан. На мен уредбата ми излезе 500лв с монтажа прегледа и с бакшиша за майстора с 55л бутилки. Тези 500лв се избиват за 10 000км и то ако сравняваш с разхода на газ, а не на бензин.
Слагай метан.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 21 ное 2011 20:00

ktamen написа:
my heart iS iCe написа:Слагай метан.

Абе, колеги, остава ли ви място в багажника с тези бутилки? 55 литра за колко км. стигат? Метанът е кофти заради бутилките сякаш... Иначе :да: , слагай някакъв газ - пропан-бутан или метан все тая. Нека всички станем еко! :mrgreen:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 21 ное 2011 20:22

Бутилките наистина са големи и тежки, но си струва. Всеки ден нося куфар с инструменти и куфар с перфоратор и други боклуци в багажника, но винаги ми остава място за още боклуци. Ти какво толкова пренасяш постоянно в багажника, че ти трябва място. 99% от времето багажниците на повечето коли са само 20% заети от багаж. Пробега ми е от 150км градско в задръстванията и голфаджийско каране до близо 300км извън града с бабешка скорост. Голям плюс на метана е, че разхода почти не се влияе от студа, поне аз не съм забелязал разлика откакто застудя. Проблем е, че трябва по-често да зареждаш, а метанстанции няма на всяка крачка и понякога се налага да се отбиваш доста от пътя си за да заредиш. Колата ми на газ вървеше както на бензин, но на метан доста кончета измряха.
Преди половин година трябваше да си ида до Ямбол за една дреболия и инстиктивно започнах да си правя сметката колко газ ще изгоря, тогава се нервирах и си направих сметка за колко км ще се изплати метановата - оттогава инстиктивно НЕ си правя сметка за горивото.
Рекорда ми е 4 стотинки за километър - доста по-евтино дори от пътуване с влак.

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Вто 22 ное 2011 0:30

колеги какво точно ми трябва за целия монтаж на газова освен бутилка,изпарител,кихалка,за ламдата имаше нещо което го лъжеше или на дюзите ли се слагаше незнам точно какво беше още?

Върни се в “Автогазови уредби”