Гасне на газ помогнете
Гасне на газ помогнете
Здравейте колеги от известно време имам проблем с газовото.Когато натисна саединителя колата угасва волан и спирачки те втвърдяват..общо взето много неприятна работа.Ако някой е имам такъв проблем с газовото да помага че не е работа да се кара така.Колата е Голф 3 1.6 101к.с. с обикновенно газово е.Да отбележа само че първата година съм нямал никакви проблеми с него.Този проблем е от половин година някаде.Помагайте момчета 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Гасне на газ помогнете
Аз съм със същия мотор. Няма да се плашиш. АЕК ли е мотора? Абе пълен инжекцион.
Решението е лесно.
Щом на бензин е добре, най вероятно трябва да се регулират обороти на празен ход.
Как става. Колата загрява добре и отваряш предния капак и на самият изпарител има една врътка която се върти на ръка.
Тя регулира пускането на газ на празен ход
Трябва да и пуснеш повечко газ на колата
Тоест малко да я отвъртиш, прави се на ухо. Оборот, а може и по малко да отвиеш.
Да ти държи 850-900об. и да работи добре двигателя. Без тресене или във висока честота, абе да ти харесва. Леко и финно се пипа. Като изчакваш и се ослушваш.
Питай ако трябва или не ти стана ясно. С времето мембраните се одървят.
Решението е лесно.
Щом на бензин е добре, най вероятно трябва да се регулират обороти на празен ход.
Как става. Колата загрява добре и отваряш предния капак и на самият изпарител има една врътка която се върти на ръка.
Тя регулира пускането на газ на празен ход

Да ти държи 850-900об. и да работи добре двигателя. Без тресене или във висока честота, абе да ти харесва. Леко и финно се пипа. Като изчакваш и се ослушваш.
Питай ако трябва или не ти стана ясно. С времето мембраните се одървят.
- fissikela
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1.6
Не съм много компетентен но не мисля че е от оборотите.
При мен има същия проблем и това не помага
Възможно е да е от свещи,изпарител или нещо по газовата система ... мисля аз.
-
fissikela написа:Не съм много компетентен но не мисля че е от оборотите.
МИ то само двигателя не си изброил

Да пробва това дето писах и да каже. Имам и още едно нещо, но то е в следващ етап.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Колега, извинявай, че ползвам темата, но да попитам, през лятото когато е студена колата си пали на газ перфектно, но загрее ли малко два-три пъти въртя, майстора каза, че това било болката на газта и всички правели така. Дали може някакси да се регулира?
Последна промяна от piter_96 на Пет 06 май 2011 16:19, променено общо 1 път.
- fissikela
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1.6
Гергин написа:fissikela написа:Не съм много компетентен но не мисля че е от оборотите.
МИ то само двигателя не си изброилНяма лошо.
Да пробва това дето писах и да каже. Имам и още едно нещо, но то е в следващ етап.
Лично при мен не помогна.
Но стискам палци на колегата да се оправи по този начин защото инак трябва да плаща.
- andreygg
- Автомобил: Polo 6n2
- Двигател: AUA 2000
Огледай добре да няма скъсан някой маркуч и да смука въздух.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Щом на бензин е добре, а гасне на газ, има 2 варианта. Или е много газта, или не достига. Тук вече вариантите са много.
Ама който не разбира как да диагностицира и ремонтира, винаги опира до плащане! Не всичко може да се обясни в нета, пък и специалистите не си казват знанията - с тях си изкарват хляба!
То инак и зъбите да си правим сами, ако някой ни обясни във форума как точно!
Ама който не разбира как да диагностицира и ремонтира, винаги опира до плащане! Не всичко може да се обясни в нета, пък и специалистите не си казват знанията - с тях си изкарват хляба!
То инак и зъбите да си правим сами, ако някой ни обясни във форума как точно!

-
piter_96 написа:Колега, извинявай, че ползвам темата, но да попитам, през лятото когато е студена колата си палио на газ перфектно, но загрее ли малко два-три пъти въртя, майстора каза, че това било болката на газта и всички правели така. Дали може някакси да се регулира?
Майстора общо взето е прав.
И при мен го има. Значи един казва, че клапана за газта не уплътнявал добре. Друг, трасето било дълго на газта. Имаше и още. Не съм специалист, но според мен е от дължината на трасето на газта. Или в смукателните колектори остава газ и преди да се изветри като пробваш пак да запалиш, колата се дави. Иска повече въртене. Ако престои 10-15мин. няма да е така. Но има едно, но КАто палиш сутрин дирекно на газ пак си иска въртене, щото пък тогава докато дойде газта

Лично при мен не помогна.
Но стискам палци на колегата да се оправи по този начин защото инак трябва да плаща.
Колега не се предавай още, минах точно по твоите стъпки

Казвам ти само лесни и безопасни за правене неща, от които може само да спечелиш.
Втора стъпка, щом казваш, че с регулиране не става. А като въртиш по изпарителя какво се случва, вдигат ли се оборотите, падат ли ?
Както и да е следва почистване на стъпков мотор. Прочети и опитай.
viewtopic.php?f=6&t=150427&hilit=+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80
Последна промяна от Гергин на Нед 17 апр 2011 19:57, променено общо 1 път.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
На мен сутрин ми пали супер на газ, но след като позагрее и иска два-три пъти въртене
?

Колеги пробвах това което ми предложи Гергин ,но не помогна пак падат оборотите до 300 някаде,дори в повечето случеи ми светват лампите(огасва).Ако имате нещо друго на ум казвайте ако ли не пак по така наречените майстори ще се ходи...Ако знаете някой в Ямбол където си разбира от работата го споделете 

-
Горният ми пост разгледали го??
Ето ти още една тема, проверено и решено. viewtopic.php?t=242465
Щом на бензин работи е по добрия вариянт.
Ето ти още една тема, проверено и решено. viewtopic.php?t=242465
Щом на бензин работи е по добрия вариянт.
Ако ти е АЕК мотора,махни си филтъра за маслените пари до стъпковото моторче,сложи една тръбичка и пробвай как е
Ако е AFT те май нямат такъв филтър

-
Carfan написа:Ако ти е АЕК мотора,махни си филтъра за маслените пари до стъпковото моторче,сложи една тръбичка и пробвай как еАко е AFT те май нямат такъв филтър
Е те за тоя филтър все се чуда. Я разкажи малко.
ами аз разбрах,че е запушен едва след като се пръсна и стана парчета,иначе незнам каква му е точно ролята явно е да събира маслото в парите.Добре е да се свали и почисти,навреме.Понеже аз не го почистих защото си бях купил колата наскоро.И преди да се пръсне филтъра така ми падаха оборотите при студен мотор,като натисна съединителя.Сега си карам без него,незнам дали ще има някакъв проблем да си карам така,ама не ми се вярва.Вътре имаше нещо като дунапрен и с времето беше станало като тапа втърдило се е и се беше позапушило.Явно никога не беше почиствано
Върни се в “Автогазови уредби”