Бас - http://www.thunder.bg/product_info.php? ... cts_id=251
Събирам всякакви мнения,препоръки,градивни критики и т.н., и т.н.
В случая басчето бива ли го,някой да има преки наблюдения и като цяло този усилвател ще го бъде ли с този говорител

radi_nrj написа:До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.

Иначе не ми се занимава аз да си правя кутията. Свърших материалите,понеже ги използвах за стария бокс,а и ми излиза по-скъпо като си я правя сам. Мерсиии много за мненията... Колебаех се ,но вече мисля когато съм свободен да отида да напазаряя
  Иначе не ми се занимава аз да си правя кутията. Свърших материалите,понеже ги използвах за стария бокс,а и ми излиза по-скъпо като си я правя сам. Мерсиии много за мненията... Колебаех се ,но вече мисля когато съм свободен да отида да напазаряя   

Antonio87 написа:radi_nrj написа:До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.
колега не говори глупости ела седни в моя пасатко и ще чуеш за каква музика иде реч,и тогава ще говорим е вярно че само усилвателя ми е тази марка ама то е най-важното
IvailoOo написа:Имам преки наблюдения върху такъв бас,но 12-ка.Добре се чува,но смятам да карам дълго време с тази музика затова radi_nrj ,я сподели към коя марка да се насоча...и по спец. към кой модел,но в ценови диапазон... 100-200лв . Няма значение 12' или 15',със или без кутия
radi_nrj написа:Antonio87 написа:radi_nrj написа:До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.
колега не говори глупости ела седни в моя пасатко и ще чуеш за каква музика иде реч,и тогава ще говорим е вярно че само усилвателя ми е тази марка ама то е най-важното
Аз такива толкова съм инсталирал, че ти е бедна фантазията. Свирят "мътно", баса е бучащ и много други неща, които най-вероятно не разбираш. За вдигане на джангър става ама за свирене не.IvailoOo написа:Имам преки наблюдения върху такъв бас,но 12-ка.Добре се чува,но смятам да карам дълго време с тази музика затова radi_nrj ,я сподели към коя марка да се насоча...и по спец. към кой модел,но в ценови диапазон... 100-200лв . Няма значение 12' или 15',със или без кутия
100-200лв за говорител или и усилвател?

Antonio87 написа:е моля ти се колега направил съм си поръчкова бас каса специално за този говорител и за другите два и ако се качиш да чуеш ще видиш че не е джангър а си е качествена музика но незнам дали си видял че моя усилвател не е като на колегата които иска да си купи а е TCA-4090 музиката са ми я виждали хора които се занимават само с това и са останали много доволни от качеството,все пак колата ми е комби не се заяждам просто ти казвам какво са ми казвали и компетентни лица
 ). Като се съчетаят с нисък клас бас и картинката е пълна - тотална мазаница в честотите. Както каза radi_nrj бучи там нещо и така. Обикновено хората не знаят и как да си настроят gain-a на усилвателя, мислейки, че е просто някакво volume. Това, съчетано с clipping води до изгорели говорители, които изгарят не от "голямата мощност", а от лоша настройка.
 ). Като се съчетаят с нисък клас бас и картинката е пълна - тотална мазаница в честотите. Както каза radi_nrj бучи там нещо и така. Обикновено хората не знаят и как да си настроят gain-a на усилвателя, мислейки, че е просто някакво volume. Това, съчетано с clipping води до изгорели говорители, които изгарят не от "голямата мощност", а от лоша настройка.andro_ написа:Напълно разбирам хората, които си купуват Thunder усилватели. Големите магазини зареждат с техни артикули, заради цената. Това, което гледа начинаещият човек е мощността и цената и дотам.
И си казва - "защо да давам ххх пари за това, след като това е същото, че и по-добро?".
Да, ама не. Мощността не е всичко. Елементите, които са ползвани вътре в усилвателя са с големи толеранси, оттам и лошия звук. Поне на слух ми се струва, че тези усилватели имат нисък damping фактор (не "държат" говорителя "здраво"). Като се съчетаят с нисък клас бас и картинката е пълна - тотална мазаница в честотите. Както каза radi_nrj бучи там нещо и така. Обикновено хората не знаят и как да си настроят gain-a на усилвателя, мислейки, че е просто някакво volume. Това, съчетано с clipping води до изгорели говорители, които изгарят не от "голямата мощност", а от лоша настройка.
Трябва човек да преслуша поне няколко системи и да си избере подходящото за него самия.
Все пак важното за една система е да радва собственика си.
Но в момента, в който смените усилвател Тъндър, с някой по-добър веднага си проличава разликата.
За говорителите им нищо не мога да кажа, не съм имал и не коментирам.
Ако сега започвам да си правя някаква система в колата и започвам с бас и усилвател, аз бих взел Hertz ES300 и усилвател за него от рода на Pioneer 5400T или подобен на Kenwood, клас AB.
Или пък Pioneer 12 инча бас - от новите им модели 309 и пак някакъв подходящ усилвател за тях.
Проблемът е цената, частично решение е втората употреба, но трябва да се внимава да не се купи нещо, което е дефектирало, без продавачът да ни е казал за дефекта.

. На тема Тъндър сигурно има 50 страници изписано ама никой не еб@в@ да ползва търсачката. И всеки, който си е купил такъв усилвател, говорител, тон колона или плеър си го хвали предимно поради слаб слушателки опит.
 . На тема Тъндър сигурно има 50 страници изписано ама никой не еб@в@ да ползва търсачката. И всеки, който си е купил такъв усилвател, говорител, тон колона или плеър си го хвали предимно поради слаб слушателки опит.Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 41 госта