Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
					Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
	Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
Като много патил от тавани,те съветвам да използваш лепило Прома.Повтарям ти Прома произведена в Мадан.Номера е хубаво да е изчистен тавана от стария дунапрен,и има специален плат които си е автодамаска/фабрично от вътрешната страна има залепен дунапрен от 2 до 5милиметра дебелина/.Промата я мажеш с четка и чакаш 5-6 минути да дръпне/като пипнеш с пръст лепилото прави конец/ тогава плата ще приеме всички форми на кората.

- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
2
Nikunata написа:Като много патил от тавани,те съветвам да използваш лепило Прома.Повтарям ти Прома произведена в Мадан.Номера е хубаво да е изчистен тавана от стария дунапрен,и има специален плат които си е автодамаска/фабрично от вътрешната страна има залепен дунапрен от 2 до 5милиметра дебелина/.Промата я мажеш с четка и чакаш 5-6 минути да дръпне/като пипнеш с пръст лепилото прави конец/ тогава плата ще приеме всички форми на кората.
дано да не си го залепил така защото за 5 дни на слънце и ще се размекне и ако е оребрен като на г2, те висват.Това се случи с моя таван залепен с Прома,на отлепените места го дозалепих със силикон и за сега държи много по добре от Промата
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
Re: 2
golf777 написа:Nikunata написа:Като много патил от тавани,те съветвам да използваш лепило Прома.Повтарям ти Прома произведена в Мадан.Номера е хубаво да е изчистен тавана от стария дунапрен,и има специален плат които си е автодамаска/фабрично от вътрешната страна има залепен дунапрен от 2 до 5милиметра дебелина/.Промата я мажеш с четка и чакаш 5-6 минути да дръпне/като пипнеш с пръст лепилото прави конец/ тогава плата ще приеме всички форми на кората.
дано да не си го залепил така защото за 5 дни на слънце и ще се размекне и ако е оребрен като на г2, те висват.Това се случи с моя таван залепен с Прома,на отлепените места го дозалепих със силикон и за сега държи много по добре от Промата
така стана и при мене - отлепи се на жегата
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
 Такааа! Аз събота и неделя се борих с моя таван! Сметнах че ще е по-добре да си залепя отново оригиналния плат! засега се държи- след 3 месеца ако ВСЕ ОЩЕ не виси като "прани гащи" значи съм успял!
 Такааа! Аз събота и неделя се борих с моя таван! Сметнах че ще е по-добре да си залепя отново оригиналния плат! засега се държи- след 3 месеца ако ВСЕ ОЩЕ не виси като "прани гащи" значи съм успял!  за едно нещо съм сигурен и искам да споделя- четох предишен пост, в който момчето беше мил тавана с коресилин и обикновенна гъба, която се разпадала от коресилина. Мисля че намерих по-добрия вариант- чиста вода( обилно от маркуч) и телена гъбичка за стъргане на тигани- сещате се каква.
 за едно нещо съм сигурен и искам да споделя- четох предишен пост, в който момчето беше мил тавана с коресилин и обикновенна гъба, която се разпадала от коресилина. Мисля че намерих по-добрия вариант- чиста вода( обилно от маркуч) и телена гъбичка за стъргане на тигани- сещате се каква.  Много добре става и не се друсате, а тавана изсъхна за около 2 часа напълни (при това на сянка). дано съм помогнал на някой- УСПЕХ!
  Много добре става и не се друсате, а тавана изсъхна за около 2 часа напълни (при това на сянка). дано съм помогнал на някой- УСПЕХ! 
- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
?
основата на моя таван е много тънка и се чупи лесно според мен ако го прекарам с коресилин той ще се стопи

- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а тази комбинация лепило за тапети и ц200 ................като отида на автомивката и кат ми го минат с мокрия парцал и както и двете лепила са на водна основа маи ще падне бързо аа ?
за жалост не се сещам за лепило което се размазва лесно, водоустоичиво е и да съхне сравнително бързо да се направат уребренията

за жалост не се сещам за лепило което се размазва лесно, водоустоичиво е и да съхне сравнително бързо да се направат уребренията

- 
				didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bluefen написа:а тази комбинация лепило за тапети и ц200 ................като отида на автомивката и кат ми го минат с мокрия парцал и както и двете лепила са на водна основа маи ще падне бързо аа ?
Аз НИКОГА няма да си дам да ми мият тавана на автомивка!
 Има специални препарати за почистване на таван.
 Има специални препарати за почистване на таван.- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
hristian37 написа:моя го оправиха срещу 100лв-боли ме сърцето ама няма начин - като го свалях се счупи на шибидаха - закакрах го на козлодуй155 и там момчето ми го оправи и монтира - с нова дамаска - доволен съм - занимава се само с тавани
Я качи снимки да видим как е станало,щото моя таван на 2-ката е зле от доста време и така си тои.
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
- 
				didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
искам да попитам някой с глоф 2 дали си е претапицирвал сам тавана,защото самия материал е много крехък и си мисля че ако взема да махам дунапрена има опасност да се счупи.въпросът ми е може ли като спазвам ръководството на  колегата didoriginal да намажа по обилно тавана да може да пропие лепилото през дунапрена без да го стържа